ЛЕ: Нова рола Марка Јевтовића!

Против Вождовца играо је на месту штопера. . .

Фудбал 07.12.2017 | 11:15
ЛЕ: Нова рола Марка Јевтовића!
Уобичајено задњи везни, али Мирослав Ђукић је проценио да би Марко Јевтовић могао да помогне и у последњој линији, па смо против Вождовца први пут могли да 24-годишњег фудбалера гледамо и у тој улози штопера. Опција више за црно-беле, врло битна имајући у виду да је Партизан последње две утакмице играо са тројицом штопера.

Врло је могуће дакле да се та формација понови још по неки пут. Јевтовић не би имао ништа против.

"Та утакмица против Вождовца ми је била прва на штоперској позицији у каријери. Било је мало чудно, али мислим да и на том месту могу да играм", самоуверено ће Јевтовић на конференцији за новинаре уочи судара са Динамом у Кијеву.

Питање се само наметало: да ли ће црно-бели и у Украјини изаћи на терен у формацији 3-5-2?

"Било да играмо у формацији какву смо користили током целе сезоне или у овој коришћеној на последња два меча, ништа се неће променити у нашем ставу. Идемо на победу", децидиран је Јевтовић.

А чак и ако не успеју - европско пролеће је већ обезбеђено. Црно-бели овај пут заиста немају од чега да страхују. У Кијеву играју за прво место и барем на папиру лакшег ривала на жребу.

"Дошли смо у ситуацију да меч нема резултатски значај, јер смо остварии првобитни циљ. Улазимо растерећни, али смо свесни да нашем клубу по питању престиже победа може доста да донесе. Наша обавеза је да идемо на три бода".

Мало је недостајало да ни ова утакмица у Кијеву нема посебног резултатског значаја. Да је Партизан славио у првом мечу са Динамом већ би имао гарантовано то прво место. Имао је и вођство од 2:0, само да би на крају поклекао резултатом 2:3. Да ли су црно-бели нешто научили из тог пораза?

"Чињеница је да је Динамо најискуснија екипа у групи. Знамо шта нас је довело до тога да водимо са 2:0, али исто тако знамо шта смо радили погрешно у другом делу утакмице. Најбитније је ипак да смо тада видели да са сваким можемо да играмо. Што смо показали у преосталим мечевима".

Динамо је ипак класа за себе, најтрофенији клуб са простора бившег Совјетског савеза. Мотив више за Београђане? Можда и за самог Јевтовића?

"Упознати смо са историјом Кијевљана, знамо шта су донели светском фудбалу. Биће то сусрет две велике европске екипе. А да ли ћу таквом великану дати гол? Нисам таквог карактера да бих себе гурао у први план", скромно ће Партизанов везиста.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар