"Шумахер се још увијек бори!"

Председник ФИА Жан Тод на пријему немачког аса у Кућу славних истакао да "свима недостаје" и да се "борба наставља".

Остали спортови 08.12.2017 | 14:30
"Шумахер се још увијек бори!"
Михаел Шумахер примљен је у "Кућу славних" Међународне аутомобилске федерације (ФИА) у Паризу.

У име седмоструког шампиона Формуле 1, који се опоравља од тешких повреда главе задобијених на скијању у Француској крајем 2013. године, на церемонији у "граду светлости" представљала је портпаролка Сабине Кем.

"Сви бисмо желели да је Михаел сада са нама овде, а сигурна сам да би и он то највише волео. Он је увек имао велико поштовање за све у овом спорту, у којем је био веома цењен. Оно што Михаела чини посебним, што га је увек издвајало и доносило му успехе је љубав према овом спорту", изјавила је Сабине Кем.

На пријем великог аутомобилског аса у ФИА "Кућу славних" била је позвана цела породица Михаела Шумахера, али нико није дошао у Париз.

"Михаел нам недостаје. Он је са нама и још увек се бори", рекао је Жан Тод, председник ФИА, некада најближи сарадник Шумахера у екипи Ферари.

"Драго ми је што Сабине овде. Желели смо да ту буду и Корина, Михаелова супруга, али је она тренутно у Сједињеним Америчким Државама, док је син Мик, који се такмичи у европској Формули 3, заузет тестирањима у Шпанији. Борба се наставља. Михаел је неко које веома посебан, нарочито за овај спорт. Али посебан је и за мене, јер је мој пријатељ", емотивно је причао Тод.

Михаел Шумахер је један од најбољих возача свих времена и рекордер по броју освојених титула у Формули 1. Као члан Бенетона био је најбољи 1994. и 1995. године, а онда је у Ферарију био неприкосновен пет година заредом, од 2000. до 2004. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар