Надал: Федерер је ГОАТ, али је Ђоковић тежи ривал!

Најбољи тенисер света у 2017. години, Рафаел Надал, открио је да му је Новак Ђоковић тежи ривал од Роџера Федерера.  Први рекет света објаснио да је Швајцарац неприкосовен у тениском спорту што доказују и титуле које је освојио, али да је Србин "на техничком нивоу био непобедив".

Тенис 07.12.2017 | 20:30
Надал: Федерер је ГОАТ, али је Ђоковић тежи ривал!
Надал има негативан скор против Ђоковића у међусобним дуелима 24-26, док против Федерера води 23-15.

Шпанац не спори да је Федерер најбољи играч у историји овог спорта, али је њему било теже да игра против Србина.

"Титуле које је освојио и оно што је остварио говори да је најбољи у историји нашег спорта. Да ли је најбољи против кога сам играо? Можда, не би било фер да кажем да није најбољи против кола сам играо због титула и рекорда који то показују, али с техничке стране, када је Ђоковић на свом врхунцу, морам признати да играш против непобедивог играча", рекао је Надал. 



Рафаел Надал већ годинама се за тениски врх бори са двојицом играча - Роџером Федерером и Новаком Ђоковићем.

Ове сезоне, у одсуству српског аса, успео је да се врати на тениски трон, а већ у 2018. очекује се да ће опет са њима водити наљуће битке.

Надал је објаснио какви су они противници.

Шпанац је рекао да му је технички најтеже било да игра против Новака Ђоковића, а да је Роџер Федерер најбољи којег је имао наспрам себе у каријери.

"Федерер је најбољи тенисер у историји... Да ли и најбољи против кога сам играо? Не знам, можда, његове титуле доказују, али на техничком нивоу, када је Ђоковић бележио најбоље резултате, имао сам осећај као да играм против непобедивог", рекао је Надал за Еуроспорт.

Шпанац против Ђоковића има негативан скор 24-26, док против Федерера има 23 победе и 15 пораза.

Надал има 16 гренд слем титула, три мање од рекордера Федерера, док је Ђоковић до сада освојио 12 гренд слем пехара.

Ђоковић је непрепознатљив од освајања Ролан Гароса 2016, ове године је потпуно посрнуо и завршио сезону због повреде још после Вимблдона, док су се Федерер и Надал после неколико година сличних мука вратили у врх и освојили по два ГС за врх АТП листе.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар