Велики подухват Предрага Даниловића...!

Хоће да врати Марину Маљковић! Председник КСС отпутовао у Истанбул на састанак са бившом селекторком.  

Кошарка 07.12.2017 | 18:30
Велики подухват Предрага Даниловића...!
КСС опет жели Марину за селектора! Председник Кошаркашаког савеза Србије Предраг Даниловић отпутовао је у Истанбул на преговоре са Марином Маљковић, преноси "Спортски журнал"

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић отпутовао је у Истанбул, где ће покушати да убеди Марину Маљковић да поново преузме функцију селекторке репрезентације

Маљковићева је после освајања бронзане медаље на Олимпијским играма напустила државни тим, који је после њеног одласка доживео тежак неуспех на Европском првенству овог лета, на којем је бранио злато.

Како сазнаје Журнал, Даниловић ће покушати да наговори Марину да поново седне на селекторску клупу, да предводи репрезентацију на Европском шампионату 2019. године и на Олимпијским играма 2020. у Токију.

Марина Маљковић је као разлог одласка са клупе Србије навела "емотивну и физичку испражњеност".

Даниловић је у Турску отишао заједно са потрпедседницом КСС задуженом за женску кошарку Аном Јоковић, што је додатна потврда да ће са тренером Галатасараја управо разговарати о могућности да се врати на успешну позицију.

Марина Маљковић је са женском селекцијом Србије остварила највећи успех у историји. На клупу је села 2011. године и потом су освојиле титулу шампиона на Европском првенству 2015. године, а онда и бронзану медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016.

Почетком ове године Маљковићева је саопштила да подноси оставку због "емотивног и физичког пражњења", па се посветила само раду у Галатасарају.

На њено место доведен је Стеван Караџић, али већ на првом такмичењу, Европском првенству у Чешкој, Србија је остварила далеко лошији пласман од оног које је бележила предвођена Марином Маљковић.

Српске кошаркашице заустављене су у осмини финала, када их је победила Летонија резултатом 75:70, након чега су званично заузеле 11. место.

Србија је добила организацију Европског првенства 2019. године, а очигледна жеља руководства КСС је да национални женски тим на том такмичењу води најуспешнији селектор у историји.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар