"Не треба да буде руског спорта, преживећемо!"

Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова коментарисала је суспензију руске репрезентације са Зимских олимпијских игара у Пјончангу 2018. године.

Остали спортови 07.12.2017 | 17:30
"Не треба да буде руског спорта, преживећемо!"
Међународни олимпијски комитет (МОК) суспендовао је Олимпијски комитет Русије са Игара у Јужној Кореји, али је руским спортистима дозвољено да учествују на Играма

Они ће моћи да се такмиче као неутрални такмичари, под називом "Олимпијци из Русије", без државне заставе и химне. 

"Никако не могу да нас сруше. Ни светским ратом, ни распадом Совјетског Савеза, ни санкцијама… Ми преживљавамо. Не треба да буде руског спорта. Светске прогнозе нису планирале оживљавање Русије као спортске силе: омладина је већ требало да спава, на стадионима да буду продавнице одеће, а тренери да раде за друге репрезентације“,написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

Она је такође истакла достигнућа руских спортиста. Поред тога, према њеним речима, спорт у Русији постао је једна од националних идеја.

„Све време покушавају да нам докажу бесмисленост свега нашег — начина живота, културе, историје, а сада и спорта. Да ли боли? Врло. Душом и срцем сам сада уз наше спортисте. Да ли ћемо преживети? Да“, додала је Захарова.

Руски олимпијски комитет, али и председник државе Владимир Путим, најавили су могућност бојкота такмичења, које стартује у Јужној Кореји деветог фебруара, уколико им учешће буде забрањено.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

попара

07.12.2017 16:50

Овало велика дрзава да нема неког производа који се продаје свуда,телефона,аутомобила,компјутера....дрзава као једна огромна бензиска станица,без нуклеарног орузја би имала статус као ,Бангладес.Стета па су преварили Украјину и одузели јој нуклеарно орузје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смијесно

07.12.2017 18:02

Имас брате смијесно размисљање па нису компјутер и мобилни једина ствар на свијету.Производе оно уцемусу увијек били добри наорузање.Од наорузања цовјецанство никада није имало среце али зар САД нису највеци производјац и продавац наорузања.А не од продаје компјутера