Почиње кинеско лудило!

Оде још један из Пари Сен Жермена! Од једног од палнетарних суперталената до промашаја који одлази по новац у Кину.

Фудбал 07.12.2017 | 17:45
Почиње кинеско лудило!
Зимски прелазни рок у Европи углавном служи за попуњавање рупе и тек понеки велики трансфер, док је у Кини то главна пијаца и њихова верзија летњег прелазног рока. Прошлог јануара су кинески клубови уздрмали пијацу трансферима Оскара, Тевеза,Витсела, Игалоа, Пата, Соријана... А велика појачања спремају и за наредни јануар.

Први велики посао који је договорен је трансфер Лукаса Моуре из Пари Сен Жермена у Пекинг Гуам! Тако јавља гоал.цом, који открива да се Бразилац већ усмено договорио са Кинезима али финансијски детаљи нису познати. На Парку принчева нема места за њега у јакој конкуренцији. После долазака Нејмара и Мбапеа, уз Дракслера, Ди Марију и Пастореа који су одраније били ту, Лукас Моура је постао епизодиста у Пари Сен Жермену.

Летос су га тражили Тотенхем, Интер и Валенсија, али је Бразилац решио да остане у Паризу и бори се за место у тиму. Можда и због високе плате од 6.000.000 евра годишње коју заинтересовани клубови нису били спремни да плате. Ове сезоне је одиграо само 72 минута у Лиги 1 пошто је укупно пет пута ушао са клупе у игру. Био је то јасан сигнал да Емери не рачуна на њега...

Јавио се Пекинг који је очигледно спреман да плати Лукасу оно што има у Паризу, а врло вероватно и више од тога. Клуб из престонице спада у ред богатијих у Кини. Лукас Моура би тамо требало да се прикључи земљаку Ренату Аугусту којем играње у Кини не смета да буде стандардни репрезентативац Бразила. Вероватно се и Моура нада да би из Кине могао опет да закуца на врата националног тима. Трећи странац у тиму је шпански нападачЂонатан Соријано, а Моура ће попунити место земљака Ралфа којем је истекао уговор са Пекингом. Управо су Ренато Аугусто и некадашњи Моурин саиграч из Пари Сен Жермена Езекијел Лавеци (игра за Хебеј ) убедили Бразилца да прихвати селидбу у Кину. Испричали су му ствари због којих је преломио у глави да прихавти понуду Пекинга.

Лукас Моура има 25 година и ово му је шеста сезона у Пари Сен Жермену. Дошао је као један од највећих талената светског фудбала у трансферу тешком 40.000.000 евра. Тада су га тражили највећи европски клубови попут Реал Мадрида, Манчестер Јунајтеда и осталих, али је он одабрао финансијски примамљиву понуду Светаца и постао један од најскупљих играча у клупској историји. Ипак, никада до краја није исказао пун потенцијал о којем је брујала планета када се као тинејџер појавио у Сао Паулу. Најбоља сезона му је била прошла када је у првенству одиграо 37 мечева, 29 као стартер и постигао 12 голова. Ипак, доласци Нејмара и Мбапеа су му запечатили каријеру на Парку принчева.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар