Збогом Хефесито: Маскерано иде из Барсе!

Питање је само где?

Фудбал 07.12.2017 | 13:00
Збогом Хефесито: Маскерано иде из Барсе!
"Моје време у Барселони ближи се крају и помирио сам се с тиме", изјавио је Хавијер Маскерано и уздрмао темеље стадиона Камп Ноу. Јер иако он већ неко време није први избор Ернеста Валвердеа сигурно јесте један од играча који симболише године Барселонине доминације. Четири титуле првака Шпаније, два пехара Лиге шампиона, 331 утакмица за ових седам и кусур сезона у Каталонији… Нема се ту шта много објашњавати. Али по свему судећи дошло је време за растанак.

Локални Мундо Депортиво, који по правилу брани клупске интересе, сада немоћно признаје: Маскерано није блефирао, није покушао да избоксује нови и богатији уговор. Не, њему се заиста иде из Барселоне. И то не на крају сезоне, већ у јануару. И изгледа у Кину, а не у матични Ривер Плејт како се испрва мислило.

Чак ни повреда Самјуела Умтитија, који неће моћи да игра наредна два месеца, по свему судећи неће приморати Аргентинца да се предомисли. А клуб му, заслужио је то, неће правити проблем иако му уговор истиче 2019.

Маскерано је наводно већ саопштио управи клуба о жељи да иде у јануару, па у Барси већ размишљају о евентуалним наследницима. Каталонски Спорт као "гефтина" решења помињеИњига Мартинеза из Реал Сосиједада (откупна клаузула 32.000.000 евра), БајеровогЏонатана Таа (20.000.000), те Стефана де Фраја, коме на крају сезоне истиче уговор са Лацијем.

Ту су још и Ђерар Пике, Томас Вермален и Умтити. Двојица првих већ су у 30-им годинама.

Нема сумње, Барселони у наредним година следује потпуни ремонт. Његов део можда ће бит ии 19-годишњи везиста лионског Олимпика Усема Ауар, преноси данас француски Екип. Али то је сасвим друга тема…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар