Звездина жеља - Дилан Енис!

Мегин комбо бек је код Звездине управе и у стручном штабу виђен за идеално појачање у наставку сезоне.

Кошарка 07.12.2017 | 08:15
Звездина жеља - Дилан Енис!
Звездина потрага за појачањима, пре свега на месту плејмејкера могла би да се заврши у Сремској Митровици. Према информацијама МОЗЗАРТ Спорта, жеља управе црвено-белих је експлозивни организатор игре Мега Лекса - Дилан Енис.

Момак који је крајем јула задужио Мегину опрему искочио је у први план добрим играма у Јадранској лиги, где је постао лидер и најбољи тимски стрелац. 

Цела прича засад је у развојној фази и пут до реализације трансфера је прилично дугачак. Али, основна идеја постоји - Дилан Енис је у Звездиној управи и стручном штабу виђен као идеално појачање за наставак сезоне. С тим да ће се овом случају приступити опрезно. 

Подсетимо, први човек Црвене звезде Небојша Човић у неколико наврата признао је да процес трагања за адекватним решењима иде у ходу са такмичарском годином и да се неће журити са решењима. 

Мегин комбо бек првенствено у систему Дејана Милојевића има улогу плејмејкера, с тим да му физичко-атлетске способности дозвољавају да без проблема игра и на позицији бека. На том месту је, уосталом и започео играчку каријеру. Током своје колеџ каријере пребацио се из Виланове у Орегон због жеље да своју грађу искористи на прави начин и развија вештину организатора игре. Мада нема званичних информација, према мишљењу америчких медија Енис је међу најстаријим кошаркашима у историји НЦАА лиге. 

То значи да би Тејлор Рочести и Никола Радичевић могли да добију озбиљну конкуренцију.

Пошто вуче корене са Јамајке, момак рођен у Торонту наступао је чак и за национални тим ове острвске земље, али је у међувремену добио накнадну дозволу да промени дрес и постане кандидат за репрезентацију Канаде. 

Дилан Енис ове сезоне има просек од близу 19 поена, по пет скокова и асистенција, али и две украдене и три изгубљене лопте по мечу у Јадранској лиги.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар