ЕК: Црно-бијели у Виљнусу траже самопоуздање!

Кошаркаши Партизана гостују Лијетувос Ритасу у Виљнусу, у седмом колу Еврокупа, вечерас од 18 часова.

Кошарка 05.12.2017 | 15:45
ЕК: Црно-бијели у Виљнусу траже самопоуздање!
Док су црно-бели практично елиминисани из такмичења са само једном победом до сада, Литванци су и даље у игри за наредну фазу са 3-3.

Српски великан у дуелу бивших евролигаша тражи прву победу над Ритасом у Еврокупу, након три пораза у досадашњим сусретима.

"Противник је јака екипа, играју модерну, европску кошарку и јако су опасни. Ми ћемо играти без калкулација, са жељом да победимо и све ћемо учинити да то остваримо. Видећемо колико су наше жеље реалне, али одустајати нећемо. Мени је важно да остваримо континуитет у игри, да играмо добро и да се млади играчи кроз овакве утакмице развијају",рекао је тренер Мирослав Николић.

У претходном сусрету два тима у Београду Ритас је лако победио 91:80, уз 26 поена Лукаса Маврокефалидиса.

"Прва утакмица против Лијетувос Ритаса нам је показала како искусне екипе кажњавају падове у игри. Ми у Виљнус путујемо са жељом да се покажемо у најбољем могућем светлу, да одиграмо добро, ангажовано и да из те игре покушамо да дођемо до победе", рекао је 20-годишњи Александар Аранитовић.

Партизан ће у Виљнусу бити ослабљен неиграњем капитена Новице Величковића због повреде тетиве, а неће играти ни центар Обрад Томић.

Еврокуп, седмо коло:

18:00 Ритас – Партизан
20:00 Алба – Кубањ
20:00 Лимож – Билбао

Група Ц:
1. Локомотива 6-0
2. Алба 5-1
3. Ритас 3-3
4. Лимож 2-4
5. Билбао 1-5
6. Партизан 1-5

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар