СП: Рутинска побједа Српкиња за осмину финала!

Србија побиједила Камерун у мечу 2. кола Групе Д на СП и обезбиједила пласман у осмину финала. Слиједе дуели за што бољу позицију против Њемачке (уторак, 18 сати), Холандије, и Јужне Кореје.  Убедљива победа Српкиња за осмину финала! Репрезентација Србије забележила је другу победу на Светском првенству у Немачкој пошто је у другом колу убедљиво савладала селекцију Камеруна – 34:21.

Остали спортови 03.12.2017 | 21:15
СП: Рутинска побједа Српкиња за осмину финала!
Српкиње су овим тријумфом обезбедиле пласман у осмину финала.

Изабранице Љубомира Обрадовића као и против Кине приказале су одличну игру и оправдале улогу фаворита.

Српкиње су повеле са 9:0, а противнице су тек после 13 минута меча савладале гол Катарине Томашевић. 

Распуцале су се сјајне Сања Радосављевић и Катарина Крпеж па наше рукометашице на одмор одлазе са убедљивим вођством 20:9. 

Камерунке су у другом делу утакмице пружиле јачи отпор, али то није угрозило Српкиње које су наставиле да реалзују сјајне нападе за нову убедљиву победу. 

Најефикасније у репрезентације Србије биле су Катарина Крпеж-Шлезак и Сања Радосављевић са по шест погодака, док је Марија Обрадовић дала пет голова. 

У пораженом саставу истакле су се Јоланде Бијоло и Лиса Белиби са по пет голова. 

Наредни меч наша селкција игра у уторак против селекције Немачке.

С које позиције ће Србија у осмину финала Свјетског првенства за рукометашице - зависиће од наредна три дуела.

Први циљ и основни задатак у Групи Д "орлице" су испуниле без грешке.

У суботу је "прегажена" нејака Кина, а у недјељу Камерун - 34:21 (20:9).Најефикасније у селекцији Србије против Камеруна биле су Катарина Крпеж и Сања Радосављевић са по шест голова.

Максималан учинак у прва два кола, против објективно најлакших противника, донио је тиму Љубомира Обрадовића пласман у наредну рунду Мундијал.

Али, у уторак против Њемачке, сриједу против Холандије и петак против Јужне Кореје гледаћемо мечеве који вицешампиону свијета из 2013. године могу у многоме да одреде даљи том шампионата.

Нема сумње - очекује нас узбудљива и изједначена борба, што је првог дана шампионата најавила и Кореја, побиједивши Холандију, другопласирани тим са посљедњег Свјетског првенства.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар