Вавринка: Ризиковаћу са Аустралијан Опеном!

Швајцарац потврђује да још није 100 одсто спреман, али да ће ипак заиграти на првом гренд слему сезоне.

Тенис 05.12.2017 | 11:30
Вавринка: Ризиковаћу са Аустралијан Опеном!
Станислас Вавринка морао је раније да заврши сезону због проблема са коленом, који се испоставио као веома озбиљан. Он је обавио две хирурушке интервенције и након вишемечне агоније вратио се у пун тренажни процес.

"Прошло је годину дана од повреде на турниру у Базелу. Жалим што проблем нисам решио пред старт сезоне на трави, после Ролан Гароса, него сам то одложио. Обавио сам два захвата и након тога осам недеља сам користио штаке. Моје тело је доста претрпело због тога", рекао је Вавринка.

Он сада ради пуном паром, али признаје да није у топ форми.

"Тренирам шест од седам дана у недељи, али нисам још увек 100 одсто спреман", навео је Швајцарац и истакао да, без обзира на све, има планове које ће спровести у дело.

"Мој циљ је наступ на Аустралијан Опену, чак и ако нисам у потпуности здрав", поручио је Вавринка.

Девети играч са АТП листе прошао је веома тежак период, будући да га је у међувремену напустио и тренер Магнус Норман, који је неочекивану донео ту одлуку после четири године успешне сарадње.

"То је за мене било велико разочарање. Време у којем је саопштио ту одлуку било је веома изненађујуће, јер у неким од најгорих тренутака ваше каријере очекујете да можете да рачунате на блиске особе. Магнус ми је само рекао да жели да проводи више времена са породицом и да је то разлог прекида сарадње", рекао је Вавринка, који је под Нормановом палицом освојио 14 трофеја, од чега сва три гренд слема која има у колекцији.

Вавринка још није решио питање тренера.

"Тражим тренера са којим желим да остварим дугорочну сарадњу, на три-четири године. Имам већ нека имена на листи, а постоји могућност да то буде Пол Енекон, са којим сам већ сарађивао током дела сезоне на трави, бившим тренером Пита Сампраса", навео је Швајцарац. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар