Узбуна због поплава у Србији

На југу Србије проглашена ванредна ситуација због обилних падавина.

Србија 02.12.2017 | 16:43
Узбуна због поплава у Србији
Ванредна ситуација проглашена је у вароши Власотинце и у селима Шишава, Доња Ломница, Орашје, Кукавица и Средор због проблема изазваних обилним падавинама. Из локалног Штаба за ванредне ситуације саопштено је да је уведена ванредна ситуација јер је обилна киша изазвала велике проблеме на путној инфраструктури и изливању канализације, а становништво је остало без воде за пиће.

"Обилне падавине и нагло отапање снега 30. новембра и 1. децембра условили су изливање бујичних потока и атмосферских вода, што је довело до оштећења појединих деоница на општинским и магистралним путевима, мостовима и пропустима, и до прекида саобраћаја", наводи се у саопштењу.

Додаје се и да је због повећане замућености реке Власине, јуче је дошло до прекида и у водоснабдевању.

Штаб за ванредне ситуације закључио је да, и поред ангажовања расположивих средстава и механизације, није могуће решити све проблеме, због чега је проглашена ванредна ситуација на делу територије општине.

Становници Власотинца и околних села, који су јуче остали без воде за пиће због прекида рада фабрике воде, водом за пиће се снадевају из три цистерне.

У локалном Водоводу је речено да се до краја дана очекује нормализација водоснабдевања, али да ће се вода, када буде стигла, користити само у техничке сврхе док Завод за јавно здравље Лесковац не потврди њену исправност.

(Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар