Луис Хамилтон најавио превремену пензију!

Главни "кривац" – покојна тетка!

Остали спортови 02.12.2017 | 19:30
Луис Хамилтон најавио превремену пензију!
Британски возач прилично је убедљиво освојио титулу "формуле 1". То је био његов четврти тријумф у последње четири сезоне, чиме је потврдио доминацију у овом спорту.

Међутим, Хамилтон је у једној емоционалној изјави медијима признао да ће се можда повући из мотоспорта и раније него што је планирао. А разлог је – његова покојна тетка.

"Пре неки дан сам рекао свом најбољем пријатељу како желим да почнем да живим у једном месту, да имам 'своју' теретану, да имам време за породицу и пријатеље. Сваком сезоном у 'формули 1' одлажем те ствари", изјавио је Луис.

"Моја тетка је умрла од рака и последње што ми је рекла било је како је сваки дан радила с планом да једног тренутка стане и посвети се многим другим активностима. Она није сачекала тај дан. Са тим размишљањем се и ја борим. Желим да наставим са пружањем максимума на тркама, али истовремено желим и да радим бројне друге ствари."

Осим четири шампионата, 32-двогодишњи Британац у 11 сезона је остварио 62 победе, а рекордер је по броју пол-позиција (72). Чак и да стигне рекорде Михаела Шумахера (7 титула и 91 победа), он никад неће бити "најбољи свих времена", као што у НБА Леброн никада неће засенити Џордана.

И поред свега, надамо се да ћемо Луиса гледати и наредних година у глобално најпопуларнијем мото-спорту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар