СП: "Јавност жели медаљу, али циљ је други круг"

Селектор женске репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је да је циљ његове екипе на Светском првенству пласман у други круг.

Остали спортови 01.12.2017 | 11:45
СП: "Јавност жели медаљу, али циљ је други круг"
Обрадовић каже да чињеница да јавност жели медаљу не мења ништа у приступу, односно да жели да девојке иду 'утакмицу по утакмицу'.

"Светско првенство је захтевно такмичење. Идемо да пружимо све најбоље. Када би се јавност питала, онда био то била медаља, али не би требало ићи срцем, већ гледати шта је реално. Реално је да идемо утакмицу по утакмицу. Свака утакмица ће показивати и наше предности, и недостатке. Циљ је пролаз у други круг", рекао је Обрадовић на конференцији пред пут на Светско првенство. 

Летом за Берлин у петак рано ујутру женска рукоемтна репрезентације Србије отпутоваће на Светско првенство које се од 1. до 17. децембра одржава у Немачкој. 

После деветог места на Европском првенству у Шведској прошле године и уз повратак четири квалитетне играчице очекивања јавности су порасла. 

"За ових десетак дана који смо имали доста ровитих играчица. Можемо бити задовољни оним што смо урадили. Осмина финала је најважнија утакмица на првенству. У једној утакмици се све ломи. Хајмо децо, имамо противника, нико није толико бољи од нас. Никога нећемо преценити, али ни потценити. Квалитет ове репрезентације је искуство. Овде су девојке које су освајале сребрну медаљу на Светском првенству, имају доста искуства и из европских купова, а у својим клубовима као странкиње увек морају да праве разлику у односу на домаће играчице", рекао је он.

Капитенка Катарина Крпеж Шлезак казала је да ће се репрезентација потрудити да оствари што бољи резултат.

"Потрудићемо се да догурамо што даље. Битно је да у сваку утакмицу удјемо максимално озбиљно, небитно да ли је Кина или Холандија. То је најбитније, па ћемо после групе видети шта даље. Сви би волели медаљу, али далеко је све то. Важно је да добро отворимо турнир, па ћемо полако. Свидја ми се што турнир отварамо са Кином и Камеруном, јер ћемо моћи да темпирамо форму за касније, као што раде Скандинавке. Послужиће нам да видимо где грешимо", рекла је капитенка националне селекције.

Србија ће на Светском првеснтву играти у Групи Д са селекцијама Немачке, Холандије, Јужне Кореје, Камеруна и Кине која је први ривал селекцији Љубомира Обрадовића.

"Гледали смо Кинескиње, не би требало да буде проблема. Брзе су, не превише високе, биће пуно трчања са њима. Да одиграмо ми нашу игру и неће бити проблема", рекла је она.

Упитана кога би желела у осмини финала, она је рекла да не треба журити, али да би волела да се Србија игра против Данске.

"Има времена до тога. Волела бих Данску. Подмладиле су репрезентацију, играле смо, леже нам. Бразилке имају специфичан стил рукомета, па иако нису генерација из 2013, јако су опасне. Црногорке су исто подмлађене", рекла је Крпеж Шлезак, уз оцену да су Норвешка и Холандија главни фаворити за освајање златне медаље.

Утакмица између Србије и Кине играће се у суботу од 15.30.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар