Улога тужиоца била изазов

Глумац Милош Тимотијевић у популарној серији игра тужиоца Војина Ђукића који не може да одоли младој и богатој Маји Давидовић коју тумачи Марија Бергам.

Забава 28.11.2017 | 20:54
Улога тужиоца била изазов
Улога тужиоца Војина Ђукића, Милошу Тимотијевићу је била изазов, а како каже, када је прочитао сценарио првих осам епизода, био је убеђен да ће серија одлично проћи код гледалаца.
 
- То се потврдило када сам погледао прву епизоду ове године на Нишком фестивалу и видео одличну реакцију публике - каже Милош Тимотијевић за "Блиц".

Но, како додаје његов лик је морао да се доради, да би данас био онакав какво га гледамо на малим екранима.

- Лик Војина Ђукића није био баш најсрећније написан, односно неке његове карактеристике су биле чудне. Како тече серија, тај лик се чудно понашао у неким моментима. Драган и ја смо се нашли и схватили да то није баш добро и у току снимања смо унапређивали мој лик и добили то што сада гледате. Мени је било драго када сам дошао на први разговор са Драганом, што ми је и он сам рекао: "Ни мени се ово не свиђа". Тако да смо се одмах нашли на истом путу. Веровао сам му од почетка, што је најбитније - прича Тимотијевић.

На питање да ли је сцене секса које је имао у филму "Влажност", као и серијама "Војна академија" и сада у "Сенкама над Балканом" тешко одиграти, Милош каже:

- Јесте. Веома тешко. Те сцене су увек некако не бих рекао нужно зло, али без њих се не може. Најлакше је ту сцену избацити, међутим, када знате зашто је та сцена ту, онда се трудите да је урадите као било коју другу сцену, хладно, промишљено, скоро као кореографију.

Глумци често знају да кажу да су те сцене део глумачког посла, међутим, дешава се да је многима непријатно док их снимају.

- Био сам у ситуацијама када је мени било далеко непријатније снимати те сцене него колегиници, а било је и обрнутих ситуација. Непријатност пролази с искуством, с годинама. То је ствар егзекуције. То је исто као када идете на преглед простате код доктора. Морате да то да обавите. Седите, урадите и идите кући - каже у шаљивом тону Тимотијевић.



Сцене секса Марије Бергам и Милоша Тимотијевића коментарисала је читава јавност.

- Читао сам. Та сцена је морала да буде ту јер смо морали у првој епизоди да видимо колика је страст Маје Давидовић и Војина Ђукића. Да тога није било, ми као глумци би то морали да објаснимо речима и да дочарамо ту страст, а зашто би када смо могли у три кадра само сценом вођења љубави све да покажемо - каже Тимотијевић, који додаје да је његов лик конзервативац кога је опчинила млада, богата, интересантна Маја Давидовић.

Глумци у Србији су пристојно плаћени

Често можемо да чујемо од глумаца да финансијски не могу да изађу на крај, а Тимотијевић прича да ли је он задовољан примањима.

- Постоје два начина да посматрате то. Један је колико новца има тренутно у земљи и сходно томе како сте плаћени, и други, како су глумци у Европи плаћени, а како ми овде. Ако гледате само по финасијској ситуацији људи у земљи, ми смо још и пристојно плаћени. Нема довољно посла, нисмо синдикално заштићени, али пристојно смо плаћени. Није проблем плаћања, проблем је наших права. Више не постоји ауторски уговор за глумце. Ми од продаје филма немамо ништа. Када погледате колико су европски глумци плаћени, наша примања су смешна.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

роки

29.11.2017 17:33

У праву си коби нормалан мого одолити свака цаст...

ОДГОВОРИТЕ