"Новак и Енди неће моћи да смакну Рафу и Роџера!"

Марат Сафин изричит да ће Шпанац и Швајцарац и у 2018. "водити коло" на светској тениској сцени, док Федерер каже да очекује неизвестан и занимљив почетак нове сезоне.

Тенис 02.12.2017 | 18:30
"Новак и Енди неће моћи да смакну Рафу и Роџера!"
За месец дана почеће нова тениска сезона, коју сви са нестрпљењем очекују, будући да је неколико врхунских играча готово половину претходне пропустило због повреда.

Новак Ђоковић, Енди Мареј, Стен Вавринка, Кеи Нишикори, Милош Раонић били су приморани да раније окончају сезону, па су Рафаел Надал и Роџер Федерер освојили по два гренд слема, били доминантни и годину завршавају на прве две позиције на АТП листи.

У 2018. очекује се да ће ситуација бити другачија. Већ на Аустралијан Опену најављује се далеко јача конкуренција.

Роџер Федерер верује да ће од почетка 2018. бити интересантна.

"Верујем да ће се момци који су били у врху, попут Мареја, Ђоковића и Вавринке поново вратити у врхунску форму. То можда неће бити одмах, али не сумњам да ће стићи до нивоа на којем су били. За то је потребно стрпљење. Нећу бити изненађен ако успеју то да ураде онако како сам и ја после паузе", навео је Швајцарац, који ће у Мелбурну бранити трофеј освојен у јануару.

Он верује да ће на Аустралијан Опену бити неизвесно, јер осим играча који се враћају, своју шансу тражиће и неки нови млади тенисери који су ове сезоне већ направили добре резултате.

"Очекујем да ће на првом гренд слему играти и Раонић, Нишикори, Бердих, а уз младе играче који су у финишу сезоне показали доста и желе да задрже та добра места на АТП листи, верујем да би у Аустралији могао да буде баш 'кул' почетак сезоне и стварно се радујем томе", навео је 36-годишњи Федерер.

Иако се налази у позним годинама, Федерер и даље игра на врхунском нивоу, и бивши асови попут Марата Сафина и Лејтона Хјуита верују да ће и наредне сезоне уз Рафаела Надала "водити коло" на светској тениској сцени.

"Истина је да ће се вратити играчи који су дуго били одсутни, али је питање у каквој ће бити форми и колико ће њихова тела бити спремна за велике напоре. Упркос томе што има и младих који су већ показали да могу да играју добро, Федерер, иако има 36 година, и даље је међу највећим фаворитима за освајање Аустралијан Опена", навео је Хјуит, који је два пута освајао гренд слем током каријере - 2001. УС Опен и 2002. Вимблдон.

Марат Сафин сматра да Надал и Федерер ни у 2018. неће имати озбиљну конкуренцију. Он верује да ће и следећу сезону провести на челу листе најбољих светских тенисера, јер Ђоковић и Мареј неће бити у стању да се врате у врхунску форму.

"И следеће сезоне Рафа и Роџер ће бити доминантни и биће на врху. Ја не видим да би Новак Ђоковић могао да се врати на висок ниво на којем је био. Мислим да ће то за њега бити веома тешко. Такође и Мареј. Верујем да ће он опет имати своје успоне и падове. Дакле, ако се Федерер и Надал не повреде, нико неће моћи да им науди", јасно је поручио Сафин, који је освајио пехар Аустралијан Опена 2005. и трофеј на УС Опену 2000. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар