Олга Даниловић стала у финалу!

Српска тенисерка сјајно је почела финални меч у Валенсији, али је на крају остала без пехара.

Тенис 26.11.2017 | 16:15
Олга Даниловић стала у финалу!
Олга Даниловић у потпуности је оправдала поверење организатора турнира у Валенсији који су јој доделили специјалну позивницу.

Шеснаестогодишња тенисерка из Србије забележила је четири победе, стигла до финала, а онда је поражена од Румунке Ирине Марије Баре, тренутно 212. играчица на WТА листи - 7:5, 4:6, 0:6.

Ћерка бившег кошаркашкашког репрезентативца Предрага Даниловића одлично је почела меч и повела, пошто је добила први сет резултатом 7:5.

И у наставку се жестоко борила. Држала се егал са ривалком која је чак 150 места боље пласирана на WТА листи све до финиша (4:4), када је Бара направила кључни брејк и изједначила резултат у сетовима на 1:1. У одлучујућем сету, Румунка је била доминантна, јер младој српској играчици није препустила ни гем.

Турнир у Валенсији играо се за укупни наградни фонд од 25.000 долара. Да га је освојила Олга Даниловић направила би највећи успех у појединачној конкуренцији, будући да је до сада тријумфовала на два турнира чији је наградни фонд био 15.000 долара.

У дублу је остварила велике успехе, освојивши чак три гренд слем титуле у јуниорској конкуренцији на Ролан Гаросу, Вимблдону и УС Опену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар