Сви би више пара из буџета Српске

Консултације у Влади Српске о буџету за наредну годину и Програму економских реформи за наредне двије године настављене су и данас. Пољопривредници, представници организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата али и Савеза општина и градова изнијели су своје захтјеве.

Република Српска 24.11.2017 | 20:15
Сви би више пара из буџета Српске
Консултације у Влади Српске. Делегације у реду са јасним захтјевима. Пољопривредници кажу да не могу бити задовољни. Више средстава , од предвиђених 60 милиона у буџету за наредну годину, неће добити, што су им из Владе јасно ставили до знања.

Ни представници организација проистеклих из протеклог рата нису боље прошли. Борци кажу да су договорили да ће се још разговарати.

Са Владом Српске још ће преговарати и ратни војни инвалиди. Траже да личне инвалиднине буду веће за пет одсто.

Обећање су добили представницима Савеза општина и градова Српске. Изразито неразвијене општине могле би добити подршку.

Да рокови истичу али и да се консултације обављају пребрзо одавно је јасно опозицији у Републици Српској. У ПДП-у наводе да је пракса да се два најважнија документа усвајају експресно али и да власт води рачуна да исплати плате и пензије и врати кредитна задужења.

Сутра је завршни круг консултација када би требало да буду размотрене примједбе и сугестије са досадашњих преговора. Судећи по свему захтјеви буџетских корисника само су списак жеља.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

РВИ

24.11.2017 21:14

Мој Милетицу јос из твојих уста, као и из уста осталих који представљате Борацке популације од Врховца Савцица Митровица итд нисам цуо нити процитао да тразите да се врате инвалиднине РВИ-а којима су љекари заједно са МРИБИЗ проклето отели укинули или умањили. Дали се ви стидите ових РВИ-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фата Моргана

24.11.2017 21:34

Ми смо луд народ.Пропаст куца на врата а сви тразе висе пара.Ама људи нема РС ако не засуцемо рукаве и поцнемо сви радити 12 сати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.11.2017 21:53

Мање лагати а више радити

Name

Ре,

24.11.2017 22:14

Када ови у врху схвате ,да прво морају нахранити коње којо вуку товар,коцијас нека мало поцека док не дођу , куци..

Name

Пикси

24.11.2017 22:27

Ја бих да отворим фирму и да имам ИСТЕ услове као Проинтер...или као Оптима група, Алумина, Интеграл...а тек МГ МИНД...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

24.11.2017 22:28

Ето сте на власти предуго, па сто нисте стварали амбијент развоја РС у привредном смислу.Тада не би имали толико захтева из будзета да се тразе средства са свих страна.Где је стратегија развоја по годинама или петогодисњи програм инвестиционог развоја РС у привреди за упосљавање,првенствено младих,е тада би људи зивели од свог рада.Нема,нема тога плана,нема тог отварања нових радни места!Нема и не мозе бити с оваквом структуром људи које интересује само гола власт и то је њихово стратеско определење!Сада долази време плацања нерада и оптузили би и Опстине и борце и пензионере и све редом да су кривци за оно сто,уствари,носи кривицу ова Влада и комплетна политика која је катастрофална по целу РС!Оптузице они све,само себе неце, за своју бахатост и незнање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Денки

25.11.2017 07:48

А како мислис да буде план када су нам приоритет да комсији цркне крава, а комсијама продајемо кукуруз за прехрану стоке?

Name

истина

24.11.2017 22:48

Видите само који намјестај имају.ФУУУЈЈЈЈЈЈ а овамо народ гладан и бјези вани.Срам вас било.Повраца ми се само кад слусам и видим ста се све догада....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАг

25.11.2017 05:01

А буџет од кредита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитиц

25.11.2017 06:47

Како би ове муле сто сједе за столом развили јагње или прасе на том столу, ал несмију или јос несмију! Мислим да цак неки за столом незнају засто су ту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

25.11.2017 08:31

Усвојите Закон о поријеклу имовине и спроведите га, у корист Републике Српске одузмите сваки фенинг, покретну и непокретну имовину за коју се не може утврдити поријекло сваком градјанину РСа и ријесили сте проблем, бићемо богатији од Швајцарске.

ОДГОВОРИТЕ