"Вучевица": Буна дрвопрерађивача

Поново протести због Шумског газдинства "Вучевица" у Чајничу. Овај пут су се побунили дрвопрерађивачи, који тврде да им ова фирма не дозвољава утовар обловине.

Република Српска 23.11.2017 | 20:41
"Вучевица": Буна дрвопрерађивача
Чланови Удружења привредника дрвопрерађивача из Чајнича протестовали су због тога што им управа Шумског газдинства „Вучевица“ из овог града онемогућва испоруку обловине за потребе њихових фирми.

Предсједник овог Удружења, које окупља седам приватних предузећа дрвопрерађивача са око 200 радника, Радош Тупеша каже да је обустава испоруке почела прије 10 дана и да не знају како ће завршити крај године који се ближи.

Дрвопрерађивачи из Чајнича тврде да се појављују камиони са приколицама из околних градова, па и Србије који одлазе са пуно обловине.

“Ово нису били протести већ изјашњавања по основу вишка робе која се појавила у Шумском газдинству `Чајниче`. Они траже да роба остане на подручју општине Чајниче без обзира на то што су уговоре подмирили”, објашњава генерални директор “Шума Српске” Ристо Марић.

Зашто је то тако, власници фирми су питали директора “Вучевице” Неђа Машића. Тупеша тврди да директор “Вучевице” није желио са њима да разговара и да је чак звао полицију.

Вршилац дужности директора Шумског газдинства “Вучевица” није био расположен за разговор, па смо остали ускраћени за другу страну ове приче.



БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Читалац

23.11.2017 21:54

Нека баш, нека раде дрвопрерађивачи Србије јер за Вас има, хвала богу, сламе до сљедеће жетве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

24.11.2017 05:17

Све је ово го сверцер,и напољу и унутра.

Name

кркан

23.11.2017 22:08

Бас је "буна"..море,фатајте се сикира бпа бу суму..

ОДГОВОРИТЕ