Интервју - Ђоковић: Помишљао сам да оставим тенис!

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер свих времена, открио је у разговору са америчким новинаром Луисом Ховсом да је желео да престане да се бави тенисом.

Тенис 24.11.2017 | 23:07
Интервју - Ђоковић: Помишљао сам да оставим тенис!
Освајач дванаест Гренд Слем трофеја борио се са овом мишљу после пораза у четири финала Ролан Гароса од Јиргена Мелцера 2010. године, пошто је испустио два сета предности.

"За мене, да будем трећи или четврти тенисер света није било задовољавајуће. Када сам имао седам, осам година – мој сан био је да будем први на свету и да освојим Вимблдон. Сећам се да сам после тог меча дошао до родитеља, плакао сам, нисам знао да ли сам вредан уопште свега тога, да ли треба да наставим даље", рекао је Новак.

Ипак, после очевог савета и разговора са тренером и чланови тима, Ђоковић је остварио једну од најупечатљивијих доминација у историји модерног спорта – освојивши Дејвис куп са Србијом и три о четири највећа турнира наредне године, на импозантан начин.

"Отац ми је одговорио – "Очврсни!", али ми то није било довољно, осећао сам као да морам још да размишљам на ту тему. Отишао сам да поразговарам са тренером Марјаном Вајдом и мојим тимом... Рекли су ми да је све у реду, да узмем времена колико ми је потребно, да дишем дубоко, да се смирим и све лепо сагледам. Зашто си почео да играш овај спорт, да ли га волиш? Да ли волиш осећај када држиш рекет? Упитали су ме... Заправо, да – волим тенис, био то централни терен на Гренд Слем финалу или обичан терен за тренинг. После свега тога дошао је трофеј Дејвис Купа, један од најбољих момената моје каријере, па онда и серија од 43 узастопно добијена меча...".

Новак Ђоковић је током каријере играо тачно 100 АТП финала, а поред споменутих ГС трофеја има их још 57, од чега су 30 Мастерси.

Погледајте комплетан разговор нашег тенисера са америчким колегом, у ком је говорио, између осталог, и о бомбардовању Југославије, детињству, породици, будућности, професионалним плановима...



Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

србин из мелбурна

24.11.2017 23:55

Само напред србине зелимти пуно среце...

ОДГОВОРИТЕ