Вучићева порука грађанима Србије

Председник Србије Александар Вучић поводом пресуде бившем генералу Ратку Младићу поручио је грађанима Србије да морамо да почнемо да гледамо у будућност.

Србија 22.11.2017 | 13:29
Вучићева порука грађанима Србије
Ја сам председник и као председник Србије чини ми се да немам право да тумачим неправоснажне пресуде. Али, знам колико су у целом региону емоције узавреле. Желим да кажем свима да Србија поштује своје жртве, и за то ћемо морати сами да се побринемо - рекао је Вучић и додао:

- Ово је позив свим грађанима Србије да данас почнемо да гледамо у будућност и почнемо да гледамо како ће живети наша деца, да очувамо мир у региону, отварамо више фабрика, да се не гушимо у сузама прошлости.

Истакао је како је овај дан преемотиван и за генерала и за његову породицу, и за породице жртава, и како не треба да кукакмо и плачимо над својом судбином, треба да градимо друштво којим ћемо да се поносимо за све оне који нису одговорили а убијали су србе и за то постоје живи сведоци.

- Данас није дан ни за срећу ни за тугу, сви треба да се преиспитамо каква нам је будућност, ко мисли да стане Србима на отоврена врата грдно се вара - нагласио је председник Србије.

(Телеграф)