"Током ЕП сам био беспомоћан, то је најгоре!"

Српски центар Мирослав Радуљица каже да га радује окупљање Србије јер је свима потребна пауза од клубова и открива како му је било пре финала Евробаскета.

Кошарка 22.11.2017 | 12:30
"Током ЕП сам био беспомоћан, то је најгоре!"
Он је за сајт ФИБА рекао и да је необично што се репрезентација не окупља када је напољу "100 степени".

"Искрено, много је важно јер имаш прилику да урадиш нешто добро за своју нацију. И сагласићете се да је велика, велика ствар за сваког појединца да добије такву прилику", почиње причу Радуљица. 

"Узбуђење је увек ту када играмо пред нашим навијачима који су најбољи на свету. Овог пута посебно ми је драго што ће имати прилику да виде национални тим јер немају прилику да путују када је шампионат у некој другој земљи. Стварно је посебан осећај када се интонира химна, а навијачи је певају заједно са вама" 

Радуљица додаје да му је драго што долази јер ће бити близу породици и пријатељима што није случај када је са клубом у Кини. Он је пропустио Евробаскет у септембру и каже да се тада осећао беспомоћно што је био један од најгорих осећаја у каријери.

"Није било пријатно нимало. Осећате се као део тима јер сте одрастали с тим момцима али не можете да будете са њима и да им помогнете. У глобалу, не волим тај осећај када сам беспомоћан и овај током Евробаскета је био најгори који сам осетио. Нисам могао да спавам ноћ пред финале јер сам био нервозан. То је као да сам део У14 тима и преда мном је прва утакмица за репрезентацију. А чак нисам ни играо, био сам у потпуно другој временској зони! Врло чудан осећај, али мислим да показује повезаност између нас играча у репрезентацији".

Радуљица објашњава да је разлика између осталог и то што напољу неће бити "100 степени" с обзиром на то да су играчи са националним тимом само током лета.

"Све остало ће бити мање-више исто. Имали смо сличну ситуацију пре квалификација за Олимпијске игре када смо се скупили тек неколико дана пре почетка такмичења, а сви знамо како се завршило. Али знам да смо сви срећни што ћемо се опет наћи макар и накратко јер знам колико национални тим значи свима. Свима нам је портебна пауза од сезона, бар психички. Када то кажем мислим да будемо у својој земљи, свом граду, са породицом и пријатељима. Нека врста активног одмора, без правог опуштања. На крају, сви знамо шта пише напред на дресу, а и назад".

Од момената које ће заувек памти издваја Олимпијске игре у Рију, али и Светско првенство из 2014. године у коме се Србија први пут за две године у финалу великог такмичења сусрела Американцима.

"Заједно са стручним штабом поставили смо темељ онога како би национални тим требало да изгледа и како играчи треба да се понашају. Те године је све почело тихо и под зебњом а завршило се великим праском", нагласио је српски центар.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар