Крстајић на путу за Русију!

Младен Крстајић би као ВД селектора требало да представља Србију на жребу, али има шансе да то не буде једини његов одлазак у Русију.

Фудбал 22.11.2017 | 21:00
Крстајић на путу за Русију!
Крстајић би могао да постане селектор Србије, а томе у прилог говори неколико чињеница.

На првом јавном појављивању као вршилац дужности рекао је да нема потребе да оде заједно са Славољубом Муслином јер су су му поверење указали из ФСС.

Осим тога, екипа је створила нову хемију под в.д. селектором због чега и у анкетама које је покренуло више српских медија има подршку јавности. 

Оно што се замерало претходном селектору Муслину, Крстајић је до сада урадио. Мада је мали број утакмица провео на клупи, тек две, против Кине и Јужне Кореје прилику су добили млађи играчи. Одсуство Александра Коларова, Немање Матића, Душана Тадића, Душка Тошића и Филипа Костића избацило је неке друге играче у први план захваљујући Крстајићу. 

Ту је сада Сергеј Милинковић-Савић који је између осталог био и "камен спотицања" између Савеза и Муслина. Прилику није добио само Сергеј. Из екипе која је постала првак света на Новом Зеланду пре две године, против Кине и Јужне Кореје је играла су играла петорица момака. 

Уз Милинковић-Савића ту су били и Живковић, Гаћиновић, Вељковић и голман Рајковић, а управо је последњи уз другог голмана Дмитровића био једно од најпријатнијих изненађења азијске турнеје. 

Не треба заборавити ни брзоногог Немању Радоњића који током читаве јесени игра одлично за Црвену звезду, било да уђе са клупе или да игра као стартер. Шансу је добио и Марко Грујић па читава плејада младих играча добија прилику да преузме судбину и резултате сениора у своје ноге.

Крстајић је рекао да је управо циљ одласка у Азију да се млади играчи "баце у ватру" и да се види који су њихови домети.

Брзина. То је такође нешто што смо као наговештај видели против Кинеза и Корејаца, али опажање треба узети са дозом резерве због тога што су само две утакмице одигране са Крстајићем на челу струке. Динамичнија и конкретнија игра свакако назире.

До Светског првенства у Русији остало је још седам месеци, договора о новом селектору нема, а до сада се спекулисало са више имена.

Међу најчешће спомињанима је био Драган Стојковић Пикси, који је скоро и разговарао са представницима Савеза. Пикси је са Гвангжуом продужио уговор и то је покварило евентуалне планове да се он ангажује.

Од млађих стручњака је ту свакако био и Вељко Пауновић који добро познаје новопечене сениоре са Новог Зеланда јер их је управо он као селектор водио 2015. године. Пауновићу за сада добро иде у Америци и Чикаго Фајеру, а до сада га из Савеза нико није контактирао.

То је оставило Младена Крстајића као најозбиљнијег кандидата да наследи Славољуба Муслина са којим је сарађивао у претходних годину и по дана и да саставу дода неке своје идеје.

Хемија у екипи је добра, али је репрезентацији потребна одређена сигурност јер до Мундијала има још свега седам месеци. Жреб за Светско првенство је првог децембра па би наредних недеља требало да буде познато хоће ли Крстајић и ФСС постићи договор и да ли ће водити "Орлове" у Русији и наредног лета на најјачој смотри фудбалских репрезентација или неће.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мики мелбурн

22.11.2017 20:09

само напред земо зелимти пуно среце

ОДГОВОРИТЕ