Вишеград: Показна вјежба полиције

Поводом обиљежавања крсне славе МУП Републике Српске Светог Архангела Михаила, припадници Јединице за подршку Полицијске управе Фоча организовали су у Вишеграду показно-тактичку вјежбу за грађане и ученике.

Република Српска 20.11.2017 | 21:19
Вишеград: Показна вјежба полиције
Како је на вјежби речено, они су показали високу професионалну спремност да у свим условима брзо одреагују и изврше задатке у циљу заштите грађана и имовине РС.

Вјежба је изведена у кругу Фабрике „Терпентин“, а симулирано је хватање два пљачкаша од којих је један био ненаоружан, а други је имао ватрено оружје.

Командир јединице за подрушку Златко Радовић каже да је вјежба имала више фаза.



„Показали смо пресретање возила, затим одбрана полицајца од ненаоружаног лица, употреба службеног пса а посебно смо хапсили лице које је било у возилу. На крају је показано и то како ополицајци упадају у објекат гдје се налази наоружано лице и како смо га лишили слободе , „ рекао је Радовић.

Радовић је потврдио да припадници ове јединице учествују и ван подручја Полицијске управе Фоча па и у акцијама које нису њихова специланост а то је спашавање цивилног становништва у случају елементраних и других непогода.



„Имали смо више таквих акција али да издвојимо и учешће у у спашавању лица и имовине у једној фочанској фабрици гдје је спријечено да се пожар прошири и на приватне куће, „ додао је Радовић.

Посматрачи су мали прилику да виде опрему и наоружање којим располажу припадници ове јединице, њихову обученост у непредвидивим ситуацијама и брзину којом се изводе акције.

У акцији су учестовала и возила која припадају јединици.

Публику на вјежби чинили су и ученици Средње школе „Иво Андрић“ из Вишеграда.



БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

а

20.11.2017 20:23

ЈЕЛ ТО ПОКАЗУЈУ "ОРУЗАНА ПЉАЦКА ПОСИЉКЕ НОВЦА"- ТО СМО ВЕЦ ИМАЛИ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ро

20.11.2017 20:33

Ма какав пут.Шта ће нам ? Нема привреде нити ће је бити.Све се покрало.Треба одржавати ауто пут.Ни говора да се ради.Нисмо у стању да одржавамо магистрални пут а камоли ауто пут.Знакове,бранике итд.све ће покрасти.Не треба нам

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

20.11.2017 21:07

Па гдје су равногорци да се придрузе овој вјезби они су главни Како мозе без њих Они су нас понос И дика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус.

20.11.2017 22:22

Циркус зиви,ко и РС, све на исти калуп.

Name

Ре

21.11.2017 05:28

Тјерају твоје вехабије по сумама..

Name

Ре АР

21.11.2017 05:42

Иди Лијеци се...

ОДГОВОРИТЕ