Интервју: Богдановић о НБА сну, Жељковим савјетима...

Главоњи Вестерману и данима у Партизану! “Још учим. Могу да играм на неколико позиција. Трудим се да увек пружим максимум, невезано за место и улогу коју ми одреди тренер. Могу да будем вођа или да наступам из другог плана. Клупа или стартна петорка, свеједно”, поручио је један од најбољих европских кошаркаша.

Кошарка 22.11.2017 | 21:30
Интервју: Богдановић о НБА сну, Жељковим савјетима...
Богдан Богдановић је момак о којем се прича у НБА лиги. Један од најбољих европских кошаркаша ове сезоне је коначно обукао дрес Сакраменто Кингса и остварио један од дечачких снова. О првим утисцима у најјачој лиги на свету, као и о томе како се калио у Партизану и Фенербахчеу причао је у опширном интервјуу за специјализовани портал Баскетуса (www.баскетуса.цом).

"Овде су играчи веће атлете, а сама игра је знатно бржа. Има доста ствари на које тек треба да се навикнем. Потребно ми је време, али верујем да ће све бити у реду”, 

Како протиче твоја адаптација на Кингсе и колико си задовољан улогом у екипи?

“Још учим. Могу да играм на неколико позиција. Трудим се да увек пружим максимум, невезано за место и улогу коју ми одреди тренер. Могу да будем вођа или да наступам из другог плана. Клупа или стартна петорка, свеједно.”

Доста се прича о твојој сарадњи са Бадијем Хилдом који је био шести пик на прошлогодишњем драфту.

“Волим да играм са њим, свиђа ми се начин на који размишља, а игра врло једноставно. Ако је сам, он ће да шутира, брзо доноси одлуке. Верујем да ћемо заједно да наставим да играмо и напредујемо из утакмице у утакмицу.”

Да ли си генерално гледано изненађен нивоом кошарке који те је сачекао у НБА лиги?

“То сам и очекивао, знам сам да ће бити теже, пре свега физички. Још једна од великих разлика у односу на Европу је што тамо играте две врсте такмичења - домаће првенство и Евролигу. Овде је само једно такмичење, али су све екипе веома јаке.”

Богдановић је признао и да очекује боље партије него што их је пружио на самом почетку сезоне.

“Нисам задовољан, могу још боље. У овој фази се још адаптирам на све.”

Логично питање након овога је - који су то аспекти игре где Богдановић сматра да може да напредује.

“То су брзина, физичка страна игре… Потпуно је другачија овдашања кошарка. Али, свака ситуација је другачија. Морамо брже да реагујемо и играмо јачу одбрану у дуелима један на један.”

Српски ас поново је колико му је значило присуство легенди као што су Владе Дивац и Предраг Стојаковић у клубу.

Европску кошарку напустио си после освајање титуле првака Старог континента са Фенербахчеом. Да ли би отишао у НБА овог лета да ниси освојио Евролигу?

"Не знам, тешко је рећи. Осетио сам да сам спреман за одлазак. Психички сам сазрео да направим тај корак. У последњој сезони у Фенербахчеу сам играо са много самопоуздања. Наравно, велика је разлика да дођете у НБА као шампион Европе или као финалиста.”

Често се прича о календару такмичења и распореду утакмица који је тежи у НБА него у Европи.

“Другачије је. У НБА свака утакмица је као дуел на Фајнал Фору зато што играш против јаких екипа. И то радиш свако вече. У Европи има неких мечева са лакшим ривалима где можеш мало да се опустиш.”

Када можемо да очекујемо да у НБА пружаш партије на нивоу оних из Евролиге прошле сезоне или са Евробаскета?

“Моја прва и последња година у Фенербахчеу су потпуно различите. Сада ћу морати да променим неке ствари на тренинзима и вежбам шутеве за НБА. Сигуран сам да ћу бити све бољи.”

Да ли ти је Жељко Обрадовић дао неки савет на растанку?

“Често разговарам са њим. Он воли кошарку као и ја, она је увек тема наших разговора. И то је оно што обожавам код њега.”

Играо си у Партизану са двојицом репрезентативаца Француске, Леом Вестерманом и Жофријем Ловерњом?

“Прво, хоћу да их поздравим обојицу и овим путем. Иначе, Леа зовем главоња, а Жо у Србији има надимак Жокара. Лео се недавно повредио и морао је на операцију. Знам да му предстоји пауза и опоравак, стварно нема среће са тим повдедама. А Жофри је изгледа коначно пронашао екипу која му одговара. Мислим да ће успети у Сан Антонију.”

У каквом сећању су ти остале те године у Партизану када си се формирао као играч и када је млада екипа црно-белих бележила победе над европским великанима у препознатљиво ватреној атмосфери.

“То је била одлична екипа, било је много сјајних момака. Гробари су свакако једна од најбољих навијачких група на свету. Невероватан је осећај играти пред таквом публиком. Једноставно, увек ти дају мотив више.”

Новинари портала Баскетуса контактирали су и Пеђу Стојаковића и питали га шта мисли оБогдановићевом досадашњем учинку.

“Он учи, а тек је прошло 15 утакмица. Брзо се уклапа у наш систем. Он је млад играч, а већ је зрео. Наравно, биће му потребно време да усвоји НБА начин игре”, објаснио је легендарни тројкаш.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар