Мари послије Лендла не јурца за тренерима!

Тренер из сенке, помоћник Џејми Делгадо нада се из потаје да тенисер поред њега неће имати потребе да после Лендла ангажује ново лице.

Тенис 21.11.2017 | 21:30
Мари послије Лендла не јурца за тренерима!
Раскид сарадње Ендија Марија и досадашњег тренера Ивана Лендла није изазвао паничну потеру за замеником у стручном штабу британског тенисера. Мари ће уместо расписивања портаге у наредном периоду наставити да ради са Џејмијем Делгадом, дугогодишњим чланом његове тренерске екипе и Метом Литлом који се бави фитнес тренинзима.

Зашто се Мари одлучио на овакав потез, иако жуди за повратком у светски врх, говориЏејми Делгадо.

„Мислим да Енди неће тражити замену, бар не у овом тренутку. Наш циљ је да се постарамо да буде потпуно спреман за наступајућу сезону. Верујем да уколико то учинимо, да ће моћи да дође до своје игре поново”, каже члан тима британског тенисера и додаје пар речи о Ивану Лендлу.

“Заиста смо имали веома успешну сарадњу са Лендлом на терену, у оба наврата. Али, као и у сваком послу, време је да се направи процена и испланира следећа година. Тако је одлука и донета. Иван је био ту само током одређених недеља, тако да сам већи део посла одрађивао ја лично. У том погледу ће бити слично као до сада“, закључио је Делгадо који бар између редова ако се чита вероватно типује на то да је управо он довољан Марију.

Иначе, вредно је напоменути да су Мари и и сада већ бивши тренер Лендл до сада већ два пута сарађивали, а да је продукт те сарадње освајање три гренд слема и и два олимпијска злата. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар