Мило Ђукановић хоће фотељу

Лидер Демократске Партије Социјалиста Црне Горе најавио повратак на државну функцију. Васиљевић: Цео ДПС се крије иза Ђукановићевих леђа, а он неће да управља из сенке

Регион 20.11.2017 | 09:23
Мило Ђукановић хоће фотељу
Немам амбиције да из сенке управљам политичким животом - поручио је својим опонентима Мило Ђукановић, лидер ДПС, не одбацујући могућност, ако то буде потребно, да се кандидује за председника Црне Горе на изборима идуће године.

- Кад год буде потребно учинити нешто да се то сачува и унапреди, онда никада нећу бити у дилеми ангажовати се или не, казао је Ђукановић. - Својих 25 најбољих година дао сам да се дође до онога што се данас сматра тековином савремене Црне Горе. То је, пре свега, вредно национално и државно остварење, а онда свакако и лично постигнуће.

"Господар у два века", како га називају критичари, Ђукановић је једини балкански лидер који се шест пута, за 27 година, враћао на неку од највиших државних функција. У премијерску фотељу седао је чак пет пута, а једном је био и председник Црне Горе, док се његова владавина протеже у прошлом и овом веку. Да ли ће лидер ДПС бити кандидат владајуће коалиције знаће се до 22. децембра, поручили су из ове партије.

- Цео ДПС се крије иза Ђукановићевих леђа. Зато је могућа двосмисленост његове изјаве да неће владати из сенке. Упркос одговорности за распродају и девастацију Црне Горе, не може му се порећи да у политичким договорима држи реч. Његовим ауторитетом Црна Гора је пристала да призна Косово, уведе санкције Русији, без референдума уђе у НАТО. Сигурно је да ће због тога или бити награђен повратком да влада са трона, а не из сенке, или да се повуче и препусти да ствари теку како су одавно кренуле. Оно што је заиста важно, разлике у суштини нема. Црна Гора се неће ослободити атипичног колонијалног статуса без потпуних реформи, лустрације, унутрашње консолидације, помирења и окретања реалној економији - каже за "Новости" мр Вељко Васиљевић из Покрета за промене.

Наш саговорник наглашава да одсуство традиционалних вредности и губитак историјског идентитета суштински и далекосежно доводе до губитка нације.

- Насупрот тврдњама о обнови државности, путу ка интеграцијама и сличним флоскулама, којима ДПС, инструиран прљавим капиталом, заварава генерације црногорских држављана - каже Васиљевић. - Црна Гора јесте промењена, али у убрзаном смислу одумирања идентитета, утопљеног у вредност новца и најгорих особина тзв. западне цивилизације. Наравно, постоје и западне вредности, али Црна Гора није усвојила ништа од тога. Зар није овде све на продају? Тај култ подаништва и продаје остаће, на крају, једино достигнуће ДПС.

ОПОЗИЦИЈА БЕЗ СВОГ ПРЕДСТАВНИКА

ШТО се тиче посвађане и подељене опозиције, готово је извесно да ће изостати заједнички кандидат. Демократски фронт сматра да би нестраначка личност могла да победи кандидата ДПС, па и ако би се радило о Ђукановићу, док тако не мисли остататак из редова "грађанске опозиције". Спорадично се помињу могући кандидати из СНП-а и УРА, који ће тешко моћи да угрозе представника власти.

(Вечерње Новости)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Питање

20.11.2017 09:04

Како читам није Бакир највеци Србски непријатељ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.25.Новембар.2017

25.11.2017 07:07

Мило ништа није бољи од Бакира.Милоби продао покојног оца смо да влада ида краде.

Name

Зироскоп

20.11.2017 19:48

Гдје му је ЈАМИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар,

20.11.2017 21:11

уколико му сад опали ,пресисаце мугабеја"остати це дозивотно ,сви ти милети су феномени.

Name

Алан Форд

21.11.2017 10:40

Не зове се више Јами него Рупи.