Камп чланова плесних клубова

У организацији Плесног клуба „Ритам“ из Српца одржан је тренинг-камп за око 100 младих плесача из клубова цијеле Босне и Херцеговине. Са њима су радили најпознатији свјетски тренери и инструктори латино-америчких и стандардних плесова, међу којима су били: Матија Новосел из Сан Марина, Викторија Савановић из Републике Српске, Сена Краљ из Хрватске, Рената Козњакова из Русије, Сарах Скипац из Босне и Херцеговине и Мика Јелић такође из Хрватске.

Република Српска 19.11.2017 | 21:55
Камп чланова плесних клубова
„У последње вријеме у свијету је дошло до експанзије модерних латино-америчких и стандардних плесова, што је и разумљиво, јер ће се ови плесови од наредне године уврстити као спортска дициплина и на олимпијским играма. Нажалост, код нас интересовање и подршка за ове плесове опада и пријети опасност да се та тенденција настави. Иде се на модерне плесове гдје су мања улагања и није потребно да се строго примјењују стандарди и правила. Мислим да је будућност тих плесова велика, а када ће и на овим просторима да заживе за сада је неизвјесно“, изјавио је предсједник Савеза спортских плесних клубова Босне и Херцеговине Бранко Савановић на отварању припремног кампа младих плесача у Српцу.



Осим латино-америчких и стандардних плесова учесници тренинг кампа су имали прилику да нешто више сазнају и о алтернативним, осталим врстама плесова који нису толико распрострањени на овом подручју.

„Због тога су ангажовани еминентни тренери и инструктори плеса, како би се створила база за развој плесне активности у Републици Српској и Босни и Херцеговини“, казао је Светислав Савановић, представник Плесног клуба „Ритам“ из Српца и вишеструки шампион на државним и бројним међународним такмичењима у латино-америчким и стандардним плесовима.



Овај клуб који иза себе има 23 година непрекидног рада, дао је велики допринос ширењу ове врсте плеса, а своју активност проширио је на више општина у Републици Српској.

„Ритму“ је ово други овогодишњи плесни камп на нивоу Босне и Херцеговине.

Сарах Схвитац из Зенице се плесом бавила седам година. Сада је, каже, прешла у такозвану социјалну групу плесова.

„Од овог тренинга очекујем изузетно дружење, да дјеца уживају, да нешто науче и да буде лијепа забава“, наглашава Схвитац.

(БН/С. К.)

Коментари / 0

Оставите коментар