Богдан: Владе и Пеђа помажу у самотњачком животу!

Репрезентативац Србије испричао у интервјуу за "Глас Америке" како се протиче прва сезона у НБА лиги, како се прилагођава новом стилу живота, али и о саиграчима у Кингсима, "орловима", поразима. . .

Кошарка 20.11.2017 | 22:15
Богдан: Владе и Пеђа помажу у самотњачком животу!
Богдан Богдановић полако, али сигурно, крчи свој пут у НБА лиги, у дресу Сакраменто Кингса. Отишао је најдаље од куће, у најјачу лигу света и прилагођава се на потпуно нови стил живота.

"Навикавам се полако, основне ствари сам позавршавао, те ситнице, то је било мало проблема у почетку. Навикавање на временску зону, па сад опет на путовања и то... прва је сезона, има доста ствари - да се навикнеш, привикнеш, нешто ново да научиш. Веома је занимљиво", испричао је Богдановић за "Глас Америке".

Навикава се и на још једну нову ствар, будући да је у претходним екипама, али и са селекцијом Србије ишао победничким путем. Кингсима баш није најбоље ове сезоне. Имају, за сада, само четири победе и 12 пораза.

"Јесте тешко је пролазити кроз толики број пораза, али ето, имамо то неко оправдање да смо млади. Јесте тешко, али мислим да ћемо се извући из тога".

У екипи Сакрамента много му помажу генерални менаџер Владе Дивац и потпредседника за развој играча Предрага Стојаковића.

"Поготово Пеђа, пошто је био на мојој позицији, па зна које трикове користити у игри и како играти, тако да много причам с њим о кошарци. Генерално, с њима причам и стварима ван терена, како се живи, какав је живот једног НБА играча. Треба много да се тренира. Овде си углавном сам, самотњачки је живот и сам мораш да се спремаш и за утакмицу, док си у Европи доста подређен тиму и све је тимски, све идеш екипно. Тако да и на то морам да се навикнем, и ту ми од велике помоћи", не крије Богдан.

И саиграчи у Сакраменту увек су на располагању, али једног посебно истиче - Винса Картера.

"Изузетно су искусни, иако су у неким годинама и даље могу одлично да играју, чак сам и рекао Винсу Картеру, он би лагано могао да игра у Европи до 50. Он је стварно професионалац, има сачувано тело и даље лепо закуцава... Невероватно стварно, кад смо гледали клипове, увлачење лакта у обруч, стварно ми је невероватно да имам прилику да сад играм с њим".

У НБА лигу стигао је после Европског првенства у Турској, где је са Србијом освојио сребрну медаљу. У финалу су поражени од Словеније.

"Битно је да се настави тај континуитет играња финала, доћи ће и та злата ја мислим, верујем. Битно је да се освајају медаље, то је ја мислим најважније тренутно и гледајући са ове тачке гледишта, кад је све то прошло, кад су се слегли утисци, направили смо добар резултат".

Каже да верује да ће "орлови" напредовати у наредном периоду, и да ће њему, као и осталим Србима који играју у НБА лиги, искуство које стичу, бити веома значајно.

"Сигуран сам да нећемо одиграти као што смо одиграли претходна два финала. Иако се ми нисмо плашили, споља је можда деловало да јесмо, а тако је на крају показао и резултат. Међутим, мислим да ће нам ово искуство овде које стичемо доста помоћи у тој некој будућој утакмици", навео је Богдановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар