Гофан до финала преко Федерера! Слиједи Димитров!

Лондон: Гофан оставио Федерера без великог финала! Давид Гофан савладао је Роџера Федерера после преокрета и пласирао се у финале Завршног мастерса у Лондону – 2:6, 6:3, 6:4! Сок "поклонио" победу, Димитров у финалу Лондона! Бугарски тенисер Григор Димитров пласирао се у финале Завршног мастерса у Лондону победом над Џеком Соком 2-1 (4:6, 6:0, 6:3).

Тенис 19.11.2017 | 08:30
Гофан до финала преко Федерера! Слиједи Димитров!
Двадесетшестогодишњи Белгијанац елиминисао је десет година старијег Швајцарца после шест пораза у низу, односно осам узастопно изгубљених сетова.

Његов ривал у борби за највећи трофеј у каријери биће бољи из окршаја Григора Димитрова и Џека Сока, а Бугарин и Американац састају се у О2 арени од 21 час.

После нешто више од пола часа игре, све је указивало на то да ћемо гледати како се Роџер у недељу бори за свој седми трофеј, у једанаестом финалу, пошто је кренуо брејком, а потом и направио још један за вођство у сетовима. 

Међутим, Давид није паничио, полако је улазио у ритам и почео да прави све веће проблеме Федереру, да би већ у другом гему искористио прву прилику да и он одузме сервис ривалу.

Могао је Швајцарац да се извуче у седмом, када је пропустио једину брејк шансу, али Гофан то није дозволио, после чега је рутински одсервирао, без изгубљеног поена, за изједначење.

Није желео ништа да мења у својој игри, остао је агресиван при готово сваком ударцу, паметно је 'шетао' противника, и онда стигао до нове две, везане шансе за брејк. Роџер је прву спасао сервисом, али другу не.

Није се Белгијанац уплашио огромног тријумфа, одбио је налет и спасао лопту за рибрејк, а онда био изузетно сигуран у својим сервис гемовима.

После 107 минута игре стигао је до прве меч лопте и одмах је претворио у коначни преокрет за славље каријере.

Сок "поклонио" победу, Димитров у финалу Лондона! Бугарски тенисер Григор Димитров пласирао се у финале Завршног мастерса у Лондону победом над Џеком Соком 2-1 (4:6, 6:0, 6:3).

Вероватно је мало ко очекивао, али у финалу Завршног мастерса 2017. године играју Давид Гофан и Григор Димитров.

Гофан је раније током дана био бољи од Роџера Федерера, а Димитров је прошлонедељног победника Мастерса у Паризу савладао за тачно два сата борбе у узбудљивој завршници.

Димитров је кренуо јако од самог старта и направио брејк већ у другом гему меча. Готово рутински је потврдио брејк за 3:0, да би се преломни тренутак првог сета одиграо у наредном гему. 

Димитров не користи брејк лопту, Сок после велике борбе осваја гем на свој сервис за 3:1, а онда већ у наредном прави брејк. 

Од тог тренутка је подигао самопоуздање, одиграо још један добар гем и искористио другу брејк прилику за 5:4 да би својим сервисом освојио први сет. 

У другом је постојао само један тенисер. Никакве неизвесности није било у том делу игре у коме је Димитров са три брза брејка дошао до 6:0 за 23 минута игре. 

Трећи сет ће Џек Сок вероватно дуго памтити. Играчи су били егал до 3:3, Димитров је освојио гем на свој сервис за 4:3 и ред је дошао на Сока. У најгорем могућем тренутку је одсервирао дуплу сервис грешку за брејк лопту Димитрова, Димитров је притисак противника искористио и повео са 5:3. Сок је тако својом грешком практично поклонио победу противнику. 

Узбуђења ту нису престала. Победу је требало оверити новим сервис гемом који за Димитрова није био ни налик на претходни у ком је сервирао. После две брејк лопте, четири меч лопте и десетак минута игре Сок шаље лоптицу ван поља и Димитров успева да прође у финале.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар