СНСД осуђује Бакирове изјаве

Замјеник шефа Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је данас да бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић никако да се одвикне од рата, те да наставља са ратнохушкачком реториком с циљем дестабилизације БиХ, али и цијелог региона.

Република Српска 18.11.2017 | 16:31
СНСД осуђује Бакирове изјаве
"Након неколико посљедњих јавних иступа, нема сумње да је управо он тај који пријети и призива рат, распламсава ратнохушкачку реторику на овим просторима, показујући како код њега мржња, посебно према Републици Српској и Србима уопште, као ни глупост, немају граница", изјавио је Жунић Срни.

Он је оцијенио да је јучерашња Изетбеговићева изјава у Мостару да су "Србија и Хрватска само потписнице мировног Дејтонскод споразума, а не и гаранти споразума и мира", изговорена управо у сврху ратнохушкачке реторике и пријетњи које имају за циљ да дестабилизује БиХ, али и цијели регион са упозорењем да се Србија и Хрватска држе по страни у том његовом болесном науму.

"Пријетње ратом и изазивање стања хаоса, Изетбеговић, као класични политички демон, види као сламку спаса и опстанка на политичкој сцени на којој је доживио пораз из кога не може да се отргне. Отуда и сијање страха, нетолеранције и дизања тензија", оцијенио је Жунић.

Он је навео да су посљедње екстремистичке изјаве Бакира Изетбеговића, које су код њега увелико означене као патолошка појава, дозиране су управо у моменту када се велики број припадника поражене "Исламске државе" враћа у БиХ из Сирије и Ирака.

"Те ратнохушкачке изјаве су израз добродошлице повратницима са тих ратишта у којима он види омиљене бојовнике спремне за његове болесне намјере. За надати се да ће, након упозорење из Србије и Републике Српске да не распламсава ратну реторику која траје недозвољено дуго, Изетбеговић добити упозорење и од представника међународне заједнице која пропагира мир у региону, а не води довољно рачуна о крајностима и опасностима коју носи његова ратнохушкачка реторика", нагласио је Жунић.

(Срна)

Коментари / 56

Оставите коментар
Name

Кад

18.11.2017 15:35

Када удари брат на брат,Баке-Доке трас грас паси народе и гласај за нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.11.2017 15:49

За разлику öд бакира Милорад је србин а србски народ никад није био на страни фасизма као бакиров бабо Зар Милорад и србски народ нема право да СЕ брани реално колико је у последњем рату окупирано србске земље а да неприцамо КО је ратово у бин за њих сви терористи су били у бих и Стадт да зивис СА Тим људима.

Name

Требиње

18.11.2017 16:42

Ко казе ,Додик и Срна ! Ста казе ,Цовиц,када це бути треци ентитет ?!

Name

Ре Ре

18.11.2017 16:55

Хеј олади мало, ниси тако паметан а таквих као ти је пуно /будалетина/.

Name

Миле није СРБин, а ни Баке муслиман...

18.11.2017 18:10

"Почетком 2007. године, репортери сплитске “Слободне Далмације”, истражујући Додиково поријекло, обрели су се у Студеним Врилима, селу код Томиславграда. Тамо су сазнали да је дјед Милорада Додика, Тома, био Хрват који је одселио најприје у Црну Гору, одатле у Дервенту, а онда у Лакташе код Бањалуке. То је свестраном новинару, писцу и публицисти Петру Милошу у микрофон посвједочио Петар Додиг, тада седамдесетгодишњак из села Студена Врила код Томиславграда". "Члан Председништва БиХ вуче корене из старе беговске породице, која је у доба Карађорђа у свом власништву имала земљиште на горњем Дорћолу и читаву Аду Циганлију". "Да је свестан порекла, потврдио је у среду и наследник Алије Изетбеговића, члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић. Он је током једнодневне посете Србији нагласио да се у Београду осећа као код куће и да му се увек радо враћа."

Name

СТЕВАН

18.11.2017 20:52

СНСД само глупости ваља, о цему лупетас ти Игоре??? Народ је вас давно процитао таки да те патриотске пјесме мозес под сатором пјевати с Додиком својим, рата никад бити неце и не замајавајте народ, друга ствар, медзун.заједница и многе земље су у БИХ за ово година милијарде инвестирале, први они не би дали да рат избије а ни градзани ове земље, доста је било крви, ниједан од три народа није за рат, а посебно ратни профитери који су киле и градове направили , док смо ми сви телад били у рату они су се богатили, први би они то бранили сад, пустите супљу висе и Бакира, ста сте ви из СНСД направили у РС? Ниста! Народ је дотакао дно, омладина иде масовно на запад, ко це онда остати овдје? Прицајте мало о економији ако мозете и привреди доста лајања висе и лази нисмо ми тако глупи , нису ово 90-те , нема висе тога.

Name

Сунд

19.11.2017 09:42

ЈА ПОГЛЕДАО СНИМАК ЦИТАО СВАКУ НОВИНУ НЕБИЛИ ГА И ЈА ОПТУЗИО хаха ЦИТАВ СВЕТ УБОГА КАЗЕ И ВИДИ И ЦУЈЕ ДА НИЈЕ ОВАКО Е ЈЕДИНО МИ ГУРАМО УЗБРДО МА ДАЈ НЕЛАЗИ ВИСЕ

Name

Зоки

18.11.2017 15:38

А ста је са Цовицевим изјавама,стим се СНСД слазе цим не реагује?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајкер

18.11.2017 16:50

Дај те несто ново Имали иста ведро пети дан млатите празну сламу. Предзи те мало на Цовица и он је исто изјавио.

Name

Ре

18.11.2017 17:25

Ма кретени. Не знају ниста ријесити осим данима млатити ста је Бакир рекао. Је... вас висе и ко је веци србин и заститник. Заститите ви народ да има посла и да има ста да једе. Неце Бакир као ни други дирати никог циме стално пласите народ.

Name

Хаха

18.11.2017 15:41

Бакир главна тема пети дан !!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

18.11.2017 15:55

Ови помазу Бакиру да побједи на следецим изборима. Бакир мозе боље лупетат од Додика, бар два пута боље. Додик се јадан уби лупетајуци сваки дан од јутра до сутра и нико зив ни да се поцесе по дупету. Бакир на питање да ли се боји рата одговори..Не бојим се и сви политицари у РС и РС прицају 6 дана о томе. Сто би се Баке бојо кад има трезор у банци ни атомска бомба му не мозе ниста.

Name

фуј

18.11.2017 15:42

Зар и ти Игоре?На чујеш и не видиш своје,Милорад.Хвалио си се да имаш пријатеље Муслимане,хоћеш ли им моћи од сада гледати у очи.Бакир је фуј, али и Милорад, још већи ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.11.2017 15:53

А засто неби ИМО муслимана пријатеља па нису сви наопаки Али бакир је прави дзихадиста у ствари хускас ин је извуко дупе и у прослом рату и сад БИ тудју дјецу гурно да гину ма само цињеница КО му је бабо све говори убијо и србе и хрвате и своје муслимане то је зло невидјено.

Name

Ре фуј фуј

18.11.2017 15:58

А ти неби био сто Јесу а знасе Стадт си да непоменес преседника РС ти си јадо болестан обавезно доктору мрзња је болест јаднице.

Name

Ре

18.11.2017 16:11

Требамо СЕ захвалит богу сто нас је погледо деведесетих па смо таквих као ти мало имали недај бозе СА таквима стварат РС.

Name

Ре

18.11.2017 16:16

Теско оном КО нема пријатеља није битно КО је и Ста је види СЕ биједнице да си изолован öд цивилизације.

Name

БЛ

18.11.2017 15:52

Е јеси папан.Осудјујес Бакира а он је поновио само сто је ОХР рекао.Србија и Хрватска су само потписнице а не гаранти Даyтона. То је крај пруће и . И немој висе да понављате да је Србија гарант кад НИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ер Бл

18.11.2017 16:59

Управу си са коментаром а они сто незнају нек мало претразе интернет.

Name

попара

18.11.2017 15:55

Нисам досад гласао за Бакира али цу гласти.Због ових сто га нападају,не због њега самога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.11.2017 17:03

И ја цу.његовим изјавама близи се крај накарадној беиха.сда злоцинацка странка.

Name

Реп

18.11.2017 20:38

Накарадна или не ти у њој морас зивит и врацат кредите сто ти је твој председник напаковао знаци док те не закопају има да ринтас за ммф.

Name

Миско

18.11.2017 16:04

Треба свима да буде јасно,крсење дејтонског споразума који је потписан од БиХ ,Србије и Хрваске као сто је покусај сецесије РС води у сигуран орузани сукоб то сви требају да знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.11.2017 17:33

Ста има у тору Република Српска је вец једним дијелова одвојена балавце.

Name

Са

18.11.2017 18:35

Тако је.одвојена је Дистриктом Брцко хахахахахах...

Name

ре

18.11.2017 20:13

У праву је човјек, има оно село што је тамо у Србији код Прибоја потпуно одвојено од БиХ. Срби, у десант!

Name

Реп

18.11.2017 20:40

Ово сто ти називас тором сумски цовјеце за вас је европа.Ако имате образа немојте онда долазит у тор да радите како неби поцркали од глади.

Name

истина американац

18.11.2017 16:13

Зар не видите да вас све редом три мајмуна јебу у мозак свако нек цисти своја говна народ одлази и врацају се пред смрт или у сандуцима а следеца генерација неце никако не дају гастрабајтери сваки дан ни марке тим мајмунима ви хтјели или не хтјели морате зивит заједно натхерајте та говна да раде или нецете имати ста јести видли сте рекете ко мало се муци и ради унистига аполитицку багру нико не дира удрузите се нек свако ради ста хоце нек прица како хоце исти језик а мора постоват закон од озго па на доле Недајте да вас јебу у мозак

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Јавност

18.11.2017 16:27

Осуда за јавност, а радите ИСТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анеx 4

18.11.2017 16:28

“Потписивањем Опћег оквирног споразума за мир, Савезна Република Југославија, чија је Србија правна сљедница, преузела је одређене обавезе. Између осталог, обавезала се на пуно поштивање суверене једнакости и избјегавање било каквих активности које би биле усмјерене против независности Босне и Херцеговине те је прихватила да промовира и поштује обавезе које произлазе из Анекса 4, тј. Устава Босне и Херцеговине. Споразум су потписале тадашња Република Босна и Херцеговина, тадашња Савезна Република Југославија и Република Хрватска. Европска унија, Француска Република, Савезна Република Њемачка, Руска Федерација, Уједињено Краљевство и Сједињене Америчке Државе су биле земље-свједоци.” Из овог је става јасно да је Србија, као и Хрватска, само потписница Дејтонског споразума, и то због своје улоге у агресији на БИХ. Србија се тим потписом обавезала на прекид активности уперених против Босне и Херцеговине, али није добила право мјешања у унутрашње ствари наше земље, какво право себи жели прискрбити инсистирањем на непостојећој улози „гаранта“ споразума”.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ре анекс 4

18.11.2017 17:23

У праву си.ево пред собом имам дејтонски споразум и волио би када би сваки грађанин ове земље имао један примјерак споразума па да види шта пише у њему а не да га шалтају политичари ко малоумнике. и причају којекаве глупости. попут неведене.

Name

Добрица

18.11.2017 18:34

Молим ?

Name

МИЛАН

18.11.2017 16:45

Ниста ново!Као и овај нас из РС!Мислим да ти трикови висе не пале код народа.Ако на тај нацин буду обмањивали људе на рацун национализма и сепаратизма у БиХ буду наседали људи,онда нека владају цели зивот!Па,ваљда народ висе види да је ово тргедија на овим просторима без повратка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

18.11.2017 17:31

БАКИР УМИСЉЕНИ ЗНА СЕ СТА ГОВОРИ,АЛИ ТИ И ОВИ ТВОЈИ ИЗ СЕКТЕ СТА РАДЕ СРАМ ТЕ БИЛО ГРАДЕВИНСКА МАФИЈО.ЗНАМО МИ БАКИРА, АЛИ НЕЗНАМО ДОВОЉНО ВАС И ХДЗ БРАТА ВАМ ДРАГАНА.

Name

ре

18.11.2017 20:13

Оооо пале, пале, итекако.

Name

За Жунића

18.11.2017 17:29

Не знам ко ти написа ових пар реченица али знам да ти то својим интелектуалним могућностима ниси могао срочити. Причаш глупости као да ти је Ďушанка Мајкић менторица. Није ни чудо што омладина одлази. Ако је дошло вријеме да нас овакви типуси било чему подучавају, сретан Вам пут омладино. Жунићу и остали паметњаковићи..да знате шта радити с тим вашим сумњивим дипломама, прихватили би се каква посла а не би занимања замјенили "србовањем" и продајом м.уда под бубреге. Изадјите мало у свијет да видите колико (не) вриједите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

иги

18.11.2017 18:17

Јако је вазно то ста казе Жунић исто као трла баба лан поклопи се сути народ те зна.

Name

Ре За Жунића

18.11.2017 18:35

Жунићу! Дјелујеш убједљивије кад ћутиш. Од тебе као психолога очекивао сам да неки дан у скупштини утичеш на свог шефа да не скаче на сваку као заклан пијетао и да се у обраћању скупштини држи теме. Очекивао сам да то учиниш бар смс поруком. Познавајући јунаштво твог шефа одавно имам утисак да би он не дао бог да се ситуација отме контроли, а он се задеси на мјесту врховног команданта ту своју дужност обављао са пристојне даљине преко скајпа. Сва срећа по до сличног искушења неће доћи јер цијеним да на овим просторима на свим странама има довољно паметних и одговорних људи.

Name

Xxxx

18.11.2017 22:03

а СТА оцекивати од лијеценог а не излијеценог наркомана Зуница.то цитава Дервента зна.а о осталом да не говорим.Факултет и приватни бизнис.Паре одједном падају са неба а прије се зицо за цигару.

Name

Контра

20.11.2017 07:28

Ма немојте тако о господину Зуницу... Њега је нацелник Дервенте изабрао за свог савјетника. Ваљда тај (средњосколац) зна кога бира. И наравно, поред плате као посланик у Скупштини РС, има јос једну (повецу) плацу као САВЈЕТНИК. И немојте тако прицати о њему, јер би ВАМ он послије избора могао бити НАЦЕЛНИК.

Name

харе

18.11.2017 17:57

Ма људи ста сте се упалили висе, не браним Бакира али цовјек казе да би Босну бранио са патриотама Босне нам дрзаве ови у цику.Нема ту ниста лосе, питај те било којег европљанина би ли бранио своју земљу ако би ј неко покусао један дио да одвоји.За Косово је рекао да се он пита призно би, али се не пита и енде.Сви које зиве у БиХ и нормални су, ЈОС УВЈЕК СУ ВЕЦИНА не треба се бојати рата.Треба на овим изборима наци људе праве и сто прије натјерати политицара да мјењају изборни закон.Овај закон је по мјери криминалаца који су у политици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еди

18.11.2017 17:59

А осудјује ли Додикове свакодневне изјаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Еди

19.11.2017 01:46

КАКО ОСУДИВАТИ ТАТУ ИГРЕ, НЕРЕДА,ЗАВАДЕ ЈЕР ВРЕБА ДА МУ СТО НА ПРЕВАРУ УКРАДЕ И У ПАПКЕ КО ДА ВИСЕ.

Name

Миле није СРБин, а ни Баке муслиман...

18.11.2017 18:10

То је свестраном новинару, писцу и публицисти Петру Милошу у микрофон посвједочио Петар Додиг, тада седамдесетгодишњак из села Студена Врила код Томиславграда". "Члан Председништва БиХ вуче корене из старе беговске породице, која је у доба Карађорђа у свом власништву имала земљиште на горњем Дорћолу и читаву Аду Циганлију". "Да је свестан порекла, потврдио је у среду и наследник Алије Изетбеговића, члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић. Он је током једнодневне посете Србији нагласио да се у Београду осећа као код куће и да му се увек радо враћа."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

18.11.2017 19:14

Тако је и ердоган рекао када је био у србији "осјецам се као у својој куци".

Name

Лажно Име

18.11.2017 18:14

Господо из СНСД,не би било лоше да причате мало о привреди и економији умјесто лупања глупости о исилу са којим Бакир нема никакве везе,то знају све стране обавјештајне службе у суротном би оне реаговале. Народу је колико и сами видите доста шупље приче и пресипања из шупљег у празно. Народ види вашу екомоску неспособност. Ваша економија се своди на дизање кредита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмецо

18.11.2017 18:14

"Он је оцијенио да је јучерашња Изетбеговићева изјава у Мостару да су "Србија и Хрватска само потписнице мировног Дејтонскод споразума, а не и гаранти споразума и мира", изговорена управо у сврху ратнохушкачке реторике и пријетњи" који је овај,каква ратнохускацка политика, нема појма, нит је Србија нит је Хрватска гарант деyтона, то су Европска унија, Француска Република, Савезна Република Њемачка, Руска Федерација, Уједињено Краљевство и Сједињене Америчке Држав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знам га

18.11.2017 18:25

Зуна је уписни кретен тако да све сто казе мацку о реп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

18.11.2017 18:31

Ови на власти хоће да нам забране све сто је људско и нормално и од Бога дато. Хоће да нам забране да живимо у миру и слози и нормално. Кад би тако живили коме би овакве водје могле да буду водје? Навукли су нам луђачку кошуљу и од нас направили пацијента који иде само код свог доктора који је умислио и доста њих увјерио да је он једини спас . А није ! Кад одеш у болницу питаш ли чија је крв ако је мораш примит ? Не него дај да оздравим па крв била од незнан кога. Тако понашање требаш имати никад си здрав. Дај да се боље живи, а не ским живиш .

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

18.11.2017 20:00

Типицан кадар СНСД заврсен факултет у тридесет и некој психологија,а онда успон ,ста он зна о економији и праву прица глупости узас како га није срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина треба да се зна

18.11.2017 22:25

Овај Зуниц је до јуце ходао подераних царапа по Дервенти. Да би своју лојалност показао великом Баји, откако оде у Б. Луку поце лупетати ко Мартин по дивизији. Колико је бистар најбоље му показује образовање. Психолог дипломирао послије тридесете...типицан "папански кадар". Није довољно навуци одијело и свезати кравату, нити пустити браду...требало би несто и знати прије него ли се гласно проговори. Ко за нас прица, није нам ни лосе. Сами пали, сами се убили.

Name

За Зуница

18.11.2017 22:28

Познајуци дотицног, нисам сигуран да био било гдје добио и приправницко мјесто. Зато је боље лапрдати него гладовати. Није једини. Таквих је 90% тзв. Политицара у Дервенти.

Name

србо

18.11.2017 20:30

А друга два народа ће на стално Додиково осамостаљење РС реаговати са ЈБГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колумбо

19.11.2017 11:17

А види овог потрчка и телетабиса Зуница!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qуqу

20.11.2017 08:31

А празнина бије, бије ли бије, избија одасвуд. Празне ријечи бауљају, преплићу се, сустижу и надиру. Прекрилиће хоризонте и обзорја, преплавити све што се оком може сагледати. Аферим и ејвала ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

дервенцанин

20.11.2017 10:42

Зар и ти сине игоре, поцео си лупетати као и сеф ти, иди на преглед код психијатра мозда добијес папир као и сеф сто ти је добио. Продји мало својом Дервентом и по селима па погледај мало како водите политику и развој опстине, средјујете само институције и фотељасе смјестате које це народ ако додје до тог рата о коме лупетате прво те институције такве и вас полупати па це бити ,,Јово наново,,

ОДГОВОРИТЕ