Отварање "Сајма меса" у Бијељини

Домаћин првог „Семберског сајма меса“ од 16. до 19. новембра биће предузеће „Глобус“ из Дворова. Директор овог предузећа Миленко Зупур најављује да се на Сајму очекује двадесетак произвођача, прерађивача и дистрибутера меса, који ће своје производе представити посјетиоцима.

Република Српска 17.11.2017 | 08:31
Отварање "Сајма меса" у Бијељини
Сајам ће отворити министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић.

У оквиру манифестације, која ће трајати до недјеље, 19. новембра, биће организована изложба и продаја меса и месних производа из Семберије и ужег региона, као и презентација традиционалне припреме зимнице од меса из различитих крајева Републике Српске.

"Сајам ће бити одржан на платоу испред нашег предузећа у Дворовима. Замислили смо да то буде продајна изложба меса и месних прерађевина из Семберије и ужег региона. Припремамо презентацију традиционалних начина припреме зимнице од меса из различитих српских крајева. Такође, осим меса, очекујемо и прерађиваче воћа и поврћа, као и представнике дестилерија и винарија из Републике Српске, Србије и Црне Горе", најавио је Зупур.

Према његовим ријечима, организовање Сајма меса представља жељу да се и широј јавности покаже чиме то све Семберија располаже и какве ресурсе има у сточарству и производњи меса.

Сајам меса ће трајати три дана, а званично отварање је данас (петак), 17. новембра, у 11:00 часова. Осим сајамске изложбе, за посјетиоце ће бити испечен и бик на ражњу, а биће приређени и бројни образовни и музички садржаји.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ја

17.11.2017 09:53

До колико сати то траје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дворови

17.11.2017 13:00

Напријед Цицо, зив нам био!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђидо .

17.11.2017 15:43

Ја лицно долазим на сајам дасе све ова политицка десавања забораве . Да дегустирам а и да купим за зиму домаце је домаце и дасе попије која љута .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамиза

17.11.2017 16:51

Ето и мене да кркам цварака и кулена ..