Зики преломио: Сад сам САМО селектор!

После 23 године играња за Дејвис куп селекцију, Ненад Зимоњић одлучио је да се повуче.

Тенис 18.11.2017 | 18:30
Зики преломио: Сад сам САМО селектор!
Ненад Зимоњић донео је крупну одлуку - неће више играти за Дејвис куп селекцију Србије.

Након 23 године такмичења за репрезентацију, одиграна 73 меча, 55 сусрета, забележене 43 победе, трофејни ас и рекордер нашег репрезентативног тениса, решио је да се повуче као играч.

Он ће, међутим, наставити да води тениски тим Србије као селектор.

"Најавио сам да ће ми ово бити последња година играња у дејвис купу. Прихватио сам да будем селектор-играч и надао сам се да ћемо успети да дођемо до још једне 'салатаре' и да се тако опростим. Нажалост нисмо били у пуном саставу, Новак Ђоковић и Јанко Типсаревић су били повређени, Виктор Троицки је исто имао проблема и нисмо учествовали у најјачем саставу против Фраанцуза. Али опет, не могу да жалим за репрезентатвном каријером коју сам имао", рекао је Зимоњић.

Он је навео готово невероватан податак да је од дебија 1995. године пропустио само два наступа.

"У репрезентацији сам од 1995. године кад су нам укинуте санкције које су трајале од 1992. године. Имао сам прилике да учествујем на свим такмичењима - освојили смо два Светска првенства у Дизелдорфу, освајачи смо Дејвис купа, финалисти тог такмичења, играли смо много интересантних мечева код куће, а за мене је, наравно, увек била велика част и задовољство да представљам своју земљу. Имао сам прилике да играм од најнижег нивоа у Дејвис купу, то је трећа или четврта група Евро-афричке зоне, па све до освајања трофеја, што је изузетно велики успех. Имао сам прилике да играм са четири, пет различитих генерација заједно у репрезентацији. Од свог првог наступа за репрезентацију ропустио сам само два сусрета. Имам много лепих успомена свих ових година, а исто тако и тешких тренутака које смо заједно делили са нашим народом и верним навијачима. Њихова подршка нам је увек много значила, како код куће тако и на гостовањима у другим земљама широм света", истакао је Зимоњић.

"Свакако најлепша успомена је освајање Дејвис купа 2010. Тиме смо постали прваци света, а дочек који смо имали испед Скупштине града је стварно нешто чему се сваки спортиста нада. Ми смо остварили велики успех и имали смо ту привилегију да поделимо то са нашим навијачима. Ради се о томе да смо имали среће да финале играмо код куће, пред домаћом публиком, што је велика ствар. Колико је значило нама играчима верујем да је и публици било лепо да нас бодре и заједно са нама прославе велики успех репрезентације".

Он не крије да је у 41. години тешко радити "на два фронта".

"Изузетно је напорно на овом нивоу бити селектор и играч, седети на клупи првог дана на два сингл меча који се играју на три добијена сета и после тога да играм, изузетно је тешко. Ове године сам успео да победим са Виктором у дублу против Русије и Шпаније, али је то било веома напорно за мене. Није лако издржати све то, нарочито сада у 41. години. Проценио сам да ћу највише моћи да помогнем тиму као селектор. Време је да још играча добије шансу да игра за репрезентацију. Ново правило ИТФ за следећу годину налаже да ће у тиму бити пет играча и сваки од њих ће моћи да игра", изјавио је селектор Србије Ненад Зимоњић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар