Предао се Дарка Шарића сарадник

Дејан Шекуларац (37), један од оптужених сарадника нарко-боса Дарка Шарића, управо се предао полицији на београдском аеродрому "Никола Тесла", сазнаје "Блиц".

Србија 16.11.2017 | 16:59
Предао се Дарка Шарића сарадник
Како незванично сазнајемо, у току је провера његовог идентитета, а након тога биће спроведен у притвор по ранијој одлуци Специјалног суда у Београду.
 
Ово је, иначе, други пут да се Шекуларац налази у притвору због оптужби које га повезују са Дарко Шарићем и шверцом кокаина. Још 2011. године, за њим је Интерпол из Аргентине расписао потерницу јер га потражује ради служења затворске казне због покушаја кријумчарења дроге.

Шекуларац је званично у бекству од октобра 2010. године, само неколико дана пре него што је Црна Гора потписала споразум о изручењима са Србијом.

Он је био ухапшен 5. фебруара 2010. године на основу Интерполове потернице Србије, заједно са Гораном Соковићем, под сумњом да су обојица као чланови Шарићевог нарко-клана учествовали у шверцу 2,7 тона кокаина из Уругваја.

Сумња се да је Шекуларац био задужен за организовање и контролу превоза наркотика, а да је Соковић, заједно са Шарићем, један од главних вођа нарко картела који је развио јаке огранке у Црној Гори и Србији.

Међутим, само неколико дана касније Виши суд у Подгорици обојицу је пустио на слободу по налогу Врховног тужилаштва Црне Горе, јер је Специјални суд у Србији одбио да достави доказе против њих двојице.

Српски тужилац Миљко Радисављевић тада је изјавио да би достављање доказа у овој фази истраге тужилаштву Црне Горе против Соковића и Шекуларца могло озбиљно да угрози истрагу која се против Шарића води у Србији.

Он је објаснио да захтев тужилаштва Црне Горе није одбијен, већ одложен и да је требало поступити по потерници, па тек онда видети који су даљи видови сарадње.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар