Звезда је ударила у зид!

„Очигледно је да нису дошли са ставом да је ово Црвена звезда која није победила неко време. Били су спремни за нас, посебно за Бјелицу, Рочестија и мене. Морамо да схватимо како да дођемо до нове велике победе која би нам убризгала дозу самопоуздања“, сматра Џејмс Фелдин.

Кошарка 16.11.2017 | 21:15
Звезда је ударила у зид!
На тежи начин присталице Црвене звезде научиле су да ова евролигашка сезона ни по чему не може да се мери са оним што се дешавало прошле године и да би паралеле требало да се праве са сезоном 2013/14, када су црвено-бели заправо први пут закорачили на највећу европску сцену.

Упркос вишегодишњем стажу у елити, Црвена звезда је овог октобра поново кренула од уводних лекција и мора још много тога да прође да би била конкурентнија у Европи. То је можда и најбоље показала утакмица против ЦСКА, где је на површину испливао оправдани велики недостатак искуства, уједно и неоправдани изостанак жеље, концентрације и енергије. Што је Црвену звезду на крају довело до најтежег евролигашког пораза у Београду, али и друге најслабије офанзивне партије у елитном такмичењу, на свом терену (једино слабије издање виђено је пре три године у мечу са Олимпијакосом - 57:62).

„Не знам шта бих рекао... ЦСКА је много добар тим, у утакмицу су ушли изузетно спремни. Очигледно је да нису дошли са ставом да је ово Црвена звезда која није победила неко време. Били су спремни за нас, посебно за Бјелицу, Рочестија и мене“, почео је Џејмс Фелдин, па додао:

„Морамо да схватимо како да дођемо до нове велике победе која би нам убризгала дозу самопоуздања“.

Мада је после утакмице са ЦСКА остало много горчине и ствари о којима треба размишљати, пред тренером Душаном Алимпијевићем и његовим стручним штабом је задатак да направе брзу „шок терапију“ како би се екипа вратила у нормалу за меч са Олимпијакосом у Пиреју (петак, 20.00).

„Чека нас Олимпијакос већ у петак. Знамо сви шта нас чека тамо, а ми морамо да се тргнемо и будемо спремни за борбу. Морамо да научимо како бар да се боримо за победу и не губимо утакмице са 25 разлике. Морамо да покажемо срце и жељу“, сматра искусни шутер.

Звезда је пружила далеко најлошију офанзивну партију ове сезоне. Чак 23 испаљених хитаца за три поена, од чега 20 промашаја (!), уједно и слабих 16/39 за два поена, што је Звезду свело на само 59 кошева.

„Ударили смо у зид! Нисмо знали како да постигнемо кош. Било је чудно. Није тешко, јер ово је наш посао, морамо да будемо спремни на све. Нема више стајања, морамо да нађемо начин да будемо бољи како знамо и умемо. Промашили смо много шутева, ЦСКА је висока, атлетска екипа, ми морамо будемо бољи“.

Мада је о изостанку искуства излишно говорити пошто је Црвена звезда циљано ишла ка отварању новог поглавља у клупској историји, треба да забрине изостанак жеље за доказивањем против најбољег и најскупљег тима у Европи.

„Нико од нас није очекивао да ће утакмица ићи оваквим током. Нико не жели да изгуби са преко 25 разлике на свом терену... ЦСКА је очигледно снажан тим, кандидат за титулу... Деловало је да смо баш спремни за ову утакмицу, али су они били спремнији за оно што се дешавало на паркету“, каже Фелдин, на шта се надовезује најефикаснији Звездин играч Тејлор Рочести:

„Промашили смо доста шутева на старту утакмице, а кад се тако нешто догоди тешко је вратити се. Много је тешко бити у заостатку против екипе каква је ЦСКА. Морамо само да размишљамо о следећој утакмици и будемо бољи. Треба да будемо бољи у реализацији. Мало у нападу, мало у одбрани... Само не смемо да дозволимо себи да превише размишљамо о томе и будемо мислима на следећем изазову“, тврди Американац са црногорским пасошем.

Без обзира на тежину пораза, Рочести саветује цео тим, а посебно млађе саиграче да не клону духом. Већ да у мечу са Олимпијакосом покажу колико вреде.

„Пораз је пораз, победа је победа. Ову утакмицу треба да схватимо искључиво као пораз и да наставимо даље. Не смемо себи да дозволимо да паднемо и будемо погнуте главе“.

Оно што ће свакако помоћи у процесу рехабилитације од убедљивог пораза јесте песма навијача и њихова подршка, која се зачула по завршетку утакмице...

„Навијачи су увек добри према нама, увек нас подржавају. Много нам значи када знамо да је неко увек уз вас и да вас подржавају“, сматра Матијас Лесор.

Црвена звезда мора да гледа напред.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар