Загорац (још) НИЈЕ дошао, други нам желе ЗЛО!

Раде Загорац још није кошаркаш Партизана. Доведен је кадетски репрезентативац Ђорђе Пажин, талентовани бек, који је на летошњем Европском првенству за свој узраст изабран у идеалну петорку шампионата. Мута Николић има подршку клуба.  Мијаиловић: Други клубови желе лоше Партизану! Председник КК Партизан Остоја Мијаиловић истакао је да противници желе лоше његовом клубу и да својим изјавама покушавају да га саботирају.

Кошарка 15.11.2017 | 18:00
Загорац (још) НИЈЕ дошао, други нам желе ЗЛО!
Протеклих недеља се доста у медијима причало о доласку Радета Загорца у Хумску 1, а у центру пажње је пре свега била Црвена звезда која је покушавала да га доведе прошле сезоне.

"Поједини клубови с којима се такмичимо и појединци свој успех заснивају на томе тако што желе лоше Партизану. Да се не деси неки добар трансфер или ми учинимо нешто добро у Партизану да би они били квалитетнији. Ја ћу се увек трудити да искључиво Партизан буде успешан и јак тако што ћемо ми радити квалитетно и што ћемо играти добру кошарку и бележимо добре резултате. Нећу да утичем да комшијски клубови играју лоше, а ми са просечном игром будемо најбољи. Не, него ћемо игром да будемо најбољи. Улажемо велику енергију у све ово. Желим подршку, пре свега црно-беле јавности да нам да поршку да спроведемо овај пројекат", рекао је Мијаиловић. 

Мијаиловић није желео да директно каже који су то клубови који желе лоше Партизану. 

"Видели сте изјаве протеклих дана, ја нисам ни на једној конференцији дао неку лошу, негативну изјаву за друге клубове, за друге играче, тренера који је у другом клубу. Не желим да кажем да је то само Црвена звезда, али КК Партизан долази у ситуацију да због једне изјаве, нећу да кажем каква је, буде кажњен неколико хиљада евра. Ако имамо двоструке аршине за клубове који се такмиче у истим правилима онда то не прија клубу. Не желим никога појединачно да прозивам, желим свим клубовима, Звезди, Будућности свима све најбоље, али највише Партизану. Пре свега ћу се својим радом трудити да буде боље Партизану, а не да урушавамо туђи систем својим изјавама, нападима да би нама било боље. То је погрешан систем, довољно је тешка ситуација за све у српском спорту, већина клуба је на ивици егзистенције. У већини клубова је већа жеља од реалности", додао је председник Партизана.

Раде Загорац још није кошаркаш Партизана!

Иако је било незваничних информација да су 22-годишњи кошаркаш и његов агент договорили прелазак у Партизан, то је демантовао председник Партизана Остоја Мијаиловић.

Потврдио је долазак кадетског репрезентативца Ђорђа Пажина, и поручио да тренер Мирослав Мута Николић има пуну подршку структура клуба.

"Преговори су текли до данас. Нисмо потписали уговор са Загорцем. Молим вас да о томе мене питате. Знам да ја представљам клуб, али даваћу информације кад буду коначне. Преговори нису завршени, јер желим најбоље клубу којег заступам. Уговор који је понуђен није штетан по Партизан, али може да буде бољи", рекао је Мијаиловић.

Упитан шта ће бити са Загорцем, одговорио је:

"Најсрећнији бих био да се та вест није појавила у медијима. Преговори нису завршени. Морамо да радимо ствари од економског значаја за Партизан. Не можемо да будемо на грбачи државе, треба да обезбедимо нека средства и од будућих трансфера".

На додатно питање шта је то штетно у уговору, Мијаиловић је одговорио:

"Загорац је неко ко жели Партизан, а Партизан жели Загорца. Он и да дође на 6 месеци то би било добро за Партизан. Не могу да вам кажем који су то елементи који сада спречавају да он дође. Када играч или менаџер ставе тачку на то, онда можемо да разговарамо отворено. Све што бих сада рекао нанело би штету свим странама. Ми са том агенцијом имамо одличну сарадњу и не желим штету никоме".

"Од самог старта када се појавила та прича имао сам жељу да заиграм за Партизан. Још од дечачких дана надао сам се да ћу играти за Партизан, репрезентацију и у НБА. Још смо у некој сивој зони, преговори су у току и не могу ништа конкретно да кажем о томе. Све је до мог агента и Управе Партизана", рекао је Загорац пре две вечери за ТВ Арена спорт.

Мијаиловић се осврнуо и на пораз од берлинске Албе и на повике појединих навијача са трибина, који су поручили тренеру Мирославу Николићу да оде.

"Свестан сам био од самог старта да ће очекивања навијача бити већа, него у неком претходном периоду, али потребно је много веће разумевање према спортском сектору. Тренеру Николићу ниједан тренутак није лак на терену. Ми ужурбано идемо напред, али су очекивања навијача већа од реалних ствари. Видели смо синоћ то што је 10, 20, 30 људи синоћ викало Мути Николићу. УО одлучује ко ће бити тренер. Мута Николић има подршку клуба, има уговор на три године, одлично ради свој посао и истакао бих да нико не може идеално да поступа у сваком моменту. Он има слободу у свом раду".

Што се тиче јавног иступања центра Самарда Самјуелса, Мијаиловић је најавио да ће о томе одлучивати Управни одбор и Дисциплинска комисија клуба.

"КК Партизан има Дицсиплински правилник. Ниједан играч нема право да у јавности наступа ван оквира уговора који је потписао. Овај клуб има УО и Дисциплинску комисију. Он је 20 дана у клубу, већ данас је примио плату за прошли месец и њему се и другима редовно дају плате и људима запосленим у клубу", рекао је Мијаиловић, уз критику центру Партизана да су му таква иступања неспортска и непромишљена.

"Није ми јасно да играчи који дођу у клуб тако поступају. Они треба да се посвете раду, паркету, утакмицама", додао је Мијаиловић.

Позвао је навијаче на стрпљење и подршку:

"Навијачи морају да имају стрпљења, морају да дају подршку и да се уздрже од лоших ситуација, да убацују предмете у терен. Ионако смо у тешкој ситуацији, гледамо да исплатимо плате играчима и радној заједници, а кад нам стигну казне то нам отежава ситуацију".

О КАЗНИ МУТИ НИКОЛИЋУ

Казна АБА лиге изречена тренеру Мути Николићу због коментара на рачун челника тог регионалног такмичења, наљутила је људе из Партизана:

"Није у реду да се АБА лига тако односи према овом клубу. Ако Партизан некоме смета онда се то каже. Али, морају сви да схвате да Партизан мора да постоји и да ће постојати", рекао је Остоја Мијаиловић, а Дејан Кијановић је додао да клуб уложио жалбу: "Дошли смо до закључка да није постојао никакав однос за изречену казну и такав одговор очекујемо".

Мијаиловић је најавио да ће ускоро, за 10-ак дана изаћи у јавност и саопштити финансијско стање.

"Радимо на успостављању система. За 10-ак да ћемо имати информацију о финансијским обавезама клуба, тада ћемо и почети преговоре са повериоцима и у изради је пројекат Омладинске школе и стратегија клуба у наредне четири године", рекао је председник Партизана.

О БАТ-у и тужбама (последњу је поднео бивши играч Кевин Џонс), Мијаиловић је рекао да ће неко решење морати да буде нађено.

Потврђено је да је Партизан довео, односно да је на путу да ангажује 16-годишњег Ђорђа Пажина, кадетског репрезентативца Србије, са којим је потписан стипендијски уговор. Пажин је био најбољи играч Србије на ЕП (до 16 година) минулог лета у Подгорици.

Пажин је рођен и одрастао је у Ћуприји, једно време играо је млађе категорије Црвене звезде, да би потом отишао у Реал Мадрид, одакле је отишао у италијанску Стела Азуру. 

"Пажин је по узрасту кадет, али ће због свог квалитета бити прикључен тренинзима првог тима, колико већ данас. Неће пропуштати обавезе у јуниорској селекцији", речено је на конференцији за новинаре КК Партизан, уз информацију да Пажин неће бити последњи који ће доћи.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар