Завршни Мастерс: Искуство или младост? Искуство!

Роџер се пробудио и на искуство зауставио Зверева! Роџер Федерер забележио је и другу победу на Завршном Мастерсу у Лондону, пошто је после борбе у три сета савладао Александера Зверева – 7:6(6), 5:7, 6:1.  Швајцарски тенисер остварио и другу победу на Завршном мастерсу у Лондону.

Тенис 15.11.2017 | 11:15
Завршни Мастерс: Искуство или младост? Искуство!
Легендарни Швајцарац је до тријумфа над млађаним Немцем у групи 'Борис Бекер' стигао после 135 минута игре, пласиравши се уједно у полуфинале, четрнаести пут у последњих петнаест сезона.

Зверев није имао довољно концентрације, али ни искуства, да комплетира преокрет. 

Александер је меч отворио са три пропуштене брејк прилике, да би потом и сам спасао једну, пре него што смо гледали у потпуности изједначену игру, односно тај-брејк првог сета. 

Ту је Немац пропустио другу велику шансу јер је сјајно почео и повео са великих 4:0. Међутим, Роџер узима пет поена у низу, спасава сет лопту на сервис ривала и потом то кажњава за вођство.

Деловало је да ће момак из Базела наставити серију, пошто је одмах направио брејк на старту другог сета, али је Зверев успео да узврати у четвртом гему, после чега је уследио нови период изједначене игре, уз још једну пропуштену брејк прилику за Немца, а све је деловало тако да ћемо гледати нови тај-брејк.

Ипак, тада Александер користи велики пад у игри ривала и одводи меч у одлучујући део игре. Сада је он био у налету, лако је стигао до првог гема, Федерер је одмах узвратио, а онда и у потпуности преузео контролу.

Направио је два брејк у низу, Зверев се све више мучио, да би би осмом дуплом грешком потврдио победу освајача рекордних 19 Гренд Слемова.

Раније током дана, Џек Сок остао је у конкуренцији за пролаз у полуфинале победом над Марином Чилићем, такође у три сета.

Роџер Федерер је у полуфиналу Завршног мастерса у Лондону!

Швајцарски тенисер је након тријумфа у два сета против Џека Сока ипак изгубио један сет против Саше Зверева, али је 16 година млађег играча из Немачке ипак савладао рутинском партијом у одлучујућем делу меча - 7:6, 5:7, 6:1.

Федерер је сада сигурно првопласиран у групи "Борис Бекер", док ће Зверев и Сок одучивати о другопласираном, пошто Марин Чилић, за сада, нема ниједну победу.

У првом сету Зверев је спасао пет брејк-лопти, и две сет-лопте за Федерера, и обезбедио тај-брејк, али упркос томе што га је почео убедљиво и повео 4:0, најтрофејнији тенисер света направио је преокрет и добио га 8:6.

Зверев је због тога лоше почео и други сет, али је подигао ниво игре и направио преокрет изједначивши резултат на 1:1. Међутим, Федерер је додао гас и направивши три брејка у последњем сету лако је добио овај меч који је трајао тачно два сата и 15 минута.

Завршни Мастерс – група 'Борис Бекер':

Сок – Чилић 5:7, 6:2, 7:6(4)
Федерер – Зверев 7:6(6), 5:7, 6:1

Табела:
1. Федерер 2-0 4:1 2
2. Зверев 1-1 3:3 1
3. Сок 1-1 2:3 1
4. Чилић 0-2 2:4 0

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар