Нигерија разбила Аргентину - од 0:2 до 4:2!

Фудбалери Нигерије победили су Аргентину на Краснодар арени у пријатељској утакмици са 4:2, а Колумбија је рутински савладала Кину 4:0.  Шамар Аргентини у Краснодару, не могу без Месија! Нигерија лако победила "гаучосе" - 4:2! Сампаоли опет експериментисао, далеко од идеалног тима. . .  Шта ради овај човек? Које су то формације?! Аргентина од 2:0 до 2:4! Нигерија прегазила вицепрвака света за 29 минута. . .

Фудбал 14.11.2017 | 20:40
Нигерија разбила Аргентину - од 0:2 до 4:2!
Тужну судбину Италије Аргентинци су на једвите јаде избегли у финишу јужноамеричких квалифиакција, али то као да није отрезнило Хорхеа Сампаолија! Његове комбинације и претумбације, са констатним изменама система и формација, никако не доприносе да се Гаучоси консолидују и почну да играју онако како се од њих очекује. 

Вицепрвак света у последњем мечу у 2017. години доживео је врло непријатан пораз од Нигерије и то после вођтва од 2:0. Африканци су у велики преокрет кренули у претпоследњем минуту првог полувремена и за мање од 29 минута постигли четири комада за једну од највећих победа у новијој историји. 

Последњи пут Гауочи су примили оволико голова још 2011. и тада их је такође испрашила Нигерија - 4:1. 

Шта се десило Аргентинцима након што су Банега и Агуеро донели предност од 2:0 није баш најјасније. Нигерија је смањила на 1:2 лепим поготком играча утакмице - Келечија Ихенача, и од тада је све кренуло низбрдо за Сампаолијеву чету. Ивоби и Идову у само два минута преокрену на 3:2, па крилни нападач Арсенала својим другим поготком у 73. минуту решава све дилеме око победника.  

Систем и формација Аргентине? Тешко да и они најбољи пизнаваоци јужноамеричког фудбала могу да "провале". Мењало се то више пута током утакмице. Од, у најмању руку чудних 3-3-3-1, па све до 3-5-1-1, са повратником Дибалом у улози плејмејкера. Ништа то није ваљало. 

Оваквој Аргентини ни са два Месија не пише се добро на Мундијалу...

Пријатељска, пријатељска али ипак велики подвиг Нигеријаца који су преокренули са 0:2 до 4:2 против екипе за коју су играли Ди Марија, Агуеро, Дибала и Масћерано.

Први гол на мечу је дао Евер Банега у 27. минуту фантастичним ударцем из слободњака. На 2:0 је у акцији као из видео игрице повисио Серхио Кун Агуеро у 36. минуту.

Павон је добио лопту на бок, проследио је до петерца, а Агуеро је послао иза леђа Акпејиа.

Ихеначо у стилу Сандеја Олисеха враћа наду Нигеријцима неодбрањивим шутем из слободног ударца пред полувреме, а потом у 52. минуту асистира Алексу Ивобију за 2:2.

Само два минута касније најлепша акција на мечу. Цик-цак, четири контакта са лоптом, Аргентинци збуњени, Идову је присебан и Нигерија у вођству! Ихеначо је уписао још једну асистенцију.

Нова бравура у 74. минуту у режији Ивобија завршила је посао Нигерији јер је везиста Арсенала маестрално Масћерану протурио лопту кроз ноге и изашао сам испред Марћесина и погодио четврти пут за свој тим и за коначних 4:2 за Нигерију.

Аргентинци су доминирали у поседу лопте и шутевима на гол, али им то против расположене Нигерије није много вредело.

Колумбијци су на Чонгћинг стадиону победили захваљујући головима Пардоа из 6. минута, Баке из 61, те Борхе из 66. и 91. минута. Кинези су тако после пораза од Србије уписали и други пораз.

Уједињени Арапски Емирати су били бољи од Узбекистана 1:0. Једини гол за УАЕ је у 16. минуту дао Али Ахмед Мабхут. Катар и Исланд су одиграли нерешено 1:1.

Исланђани су у Дохи повели преко Кјартансона у 26. минуту, а изједначио је Мухамед Мунтари у надокнади времена. Словачка је у последњим тренуцима меча успела да голом Лоботке победи Норвежане са 1:0.



Фудбалска репрезентација Аргентине се "на једвите јаде" квалификовала на Светско првенство 2018. године у Русији, а баш у овој земљи, на стадиону Краснодара, одиграла је последњу пријатељску утакмицу у овој години.

Изабраницима Хорхеа Сампаолија ривал су били Нигеријци, још једна репрезентација која иде на Мундијал, а "супер орлвои" су још једном потврдили да Аргентина има много мана.

Посебно када не игра Лео Меси...

Најбољи аргентински фудбалер пропустио је овај дуел након што је пре неколико дана играо против Русије (1:0), а без њега у саставу Нигерија је одржала лекцију "гаучосима" у великом преокрету након голова Евера Банеге и Серхија Агуера из првог полувремена:

АРГЕНТИНА - НИГЕРИЈА 2:4 (2:1)

Нападач Лестера Келечи Ихеначо је до полувремена успео да ублажи, тада се чинило, сигурно вођство Аргентине, али је то заправо била најава за одлично издање његових саиграча у наставку. Прво је Алекс Ивоби погодио у 52. минуту за поравнање, а само два минута касније дебитант Идову довео је Африканце у вођство. Покушао је Сампаоли да "тргне" екипу уводећи искусног Белушија и Папуа Гомеза, али је Алекс Ивоби постигао још један гол за Нигеријце у 73. минуту.

Уколико погледамо последњих 11 утакмица Аргентине без Месија - скор је следећи три победе (Сингапур, Чиле и Колумбија), четири пораза (Боловија, Парагвај, Еквадор, Нигерија) и четири ремија (Перу, Венецуела, Парагвај, Бразил).

Експериментални састав Сампаолија, који још увек тражи "идеалну формацију", није успео да парира расположеним Нигеријцима у другом полувремену и чини се да је пред селектором "гаучоса" још много посла до првог сусрета на Светском првенству следећег јуна.

АРГЕНТИНА: Маркезин - Отаменди, Пецеља (Инсуа), Маскерано - Ди Марија (Ригони), Ло Селсо (Гомез), Перез, Банега, Павон (Пероти) - Дибала (Белуши, Агуеро (Бенедето).

НИГЕРИЈА: Акпеји (Узохо) - Шеху (Ебуехи), Авазијем, Трост-Еконг, Балогун (Омеруо), Аина (Идову) - Огу, Микел, Ндиди - Ивоби (Кајоде, Ихеначо (Муса).

СКОР БЕЗ МЕСИЈА

вс. Нигерија 4:2

вс. Сингапур 6:0

вс. Боливија 0:2

вс. Парагвај 0:1

вс. Перу 2:2

вс.Венецуела 2:2

вс. Чиле 2:1

вс. Колумбија 1:0

вс. Бразил 1:1

вс. Парагвај 0:0

вс. Еквадор 0:2

Пријатељске утакмице:

Србија - Јужна Кореја 1:1
Аргентина - Нигерија 2:4
Кина - Колумбија 0:4
УАЕ - Узбекистан 1:0
Габон - Боцвана 0:0
Норвешка - Словачка 0:1
19.45 Русија - Шпанија
20.00 Румунија - Холандија
20.15 Мађарска - Костарика
20.30 Алжир - Централноафричка Република
20.45 Аустрија - Уругвај
20.45 Белгија - Јапан
20.45 Немачка - Француска
20.45 Велс - Панама
21.00 Енглеска - Бразил
21.45 Португал - САД

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар