Човић: Звезда је одлучила да ли пушта играче, али...

Председник Црвене звезде Небојша Човић рекао је да је клуб одлучио да ли ће пустити играче да играју за националне селекције, али да то неће први да саопшти.

Кошарка 14.11.2017 | 20:30
Човић: Звезда је одлучила да ли пушта играче, али...
Од ове године квалификације за Светско првенство се играју у новом формату, у току сезоне, због чега је дошло до сукоба Евролиге и ФИБА пошто евролигашки клубови не желе да пусте своје играче у репрезентације, а своје играће неће пустити ни клубови из НБА лиге.

"Решење би се нашло када би људи из Фиба знали шта хоће. Из искуства сам научио да петао који први кукурикне заврши у супи. Гледам спискове и покушавам да на]ем једног играча из НБА лиге који ће да игра за репрезентацију. Замислите ми да пустимо Бјелицу у Црну Гору, Антића за Македонију, или Лесора за Француску... Пропустили би бар три кола, а онда очекујете резултате и континуитет", рекао је Човић новинарима у Београдској арени.

Србија ће квалификације почети 24. новембра против Аустрије, а потом ће се три дана касније састати са Грузијом. Обе утакмице играће се у хали "Александар Николић" у Београду.

"Србија има срећу што игра ове прве две утакмице кући са таквим екипама и то све може да ишамара ко год да игра. Ми никада нисмо били против репрезентације, али сви играчи на овој планети су равноправни. Одлучићемо... Већ смо одлучили, али не бисмо први то да објавимо. Поменуо сам већ оног петла", рекао је Човић.

Човић је рекао да је презадовољан радом тренера Душана Алимпијевића и стручног штаба у досадашњем делу сезоне и подсетио да је у екипи 11 нових играча у односу на прошлу сезону и да ништа не може да се уради преко ноћи.

Упоређујући Звезду са осталим евролигашким клубовима, он је рекао да "паре не играју, али да се за паре игра".

Човићу је засметало писање медија о слабој посети навијача у утакмици против Бамберга у Евролиги. Он је навео да врло добро зна шта значи атмосфера у хали "Александар Николић" и атмосфера у Београдској арени, али да екипа неке утакмице мора да игра у Арени, пре свега, зато што ће у њој бити одржан фајнал-фор Евролиге 2018.

"Нису мали трошкови, али имамо одличну сарадњу са људима из Београдске арени. Тренинзи и утакмице иза]у 20.000 евра, а у Пиониру 3.000 до 4.000 евра по утакмици. Звезда је прошле године за утакмице у Евролиги продале 102.617 дневних улазница, од тога је осам играно у Пиониру где је у просеку продавала по 3.300", рекао је он.

Човић је додао да је на прошлогодишњем мечу против Бамберга који се играо у Пиониру продато 2.238 карата, док је за овогодишњи дуел у Арени продато 3.200 и да је свестан да такве приближне посете не изгледају у малој и великој дворани.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар