Мицић: Шарас је као Ивковић и Пешић!

Василије Мицић, кошаркаш Жалгириса из Каунасас, причао је за званичан сајт Евролиге о садашњем клубу, искуству играња у ЕЛ, фајнал-фору у Београду. . .

Кошарка 16.11.2017 | 15:15
Мицић: Шарас је као Ивковић и Пешић!
Репрезентативац Србије ове сезоне имао је неколико запажених партија у елитном такмичењу, а у последњем колу победили су Армани у Милану са 32 поена.

"Знамо да ћемо бити мало потцењени у неким мечевима, поготово на почетку сезоне. Улазе опуштено у мечеве са нама, тако да покушавамо да их изненадимо. Имамо добар старт, играмо сјајну одбрану и то је разлог наше добре игре", рекао је Мицић за сајт Евролиге.

Када је реч о Јасикевичусу, Мицић је рекао да је радио са великим тренерима попут Светислава Пешића и Душана Ивковића.

"Радио сам са Пешићем и Ивковићем и могу да видимо доста сличних ствари. Пешић је и тренирао Шаранаса у Барселони. Увек нас добро спреми, небитно да ли је тренинг или утакмица. Захтева пуну концетрацију... Никада нисам играо за Жељка Обрадовића, али он јесте и мислим да на кошарку гледају на исти начин", казао је Мицић.

Мицић је истакао да му доста значи што је претходно играо Евролигу у Бајерну и Црвеној звезди где је играо против најбољих плејмејкера у Европи.

Наредне година фајнал-фор Евролиге одржава се у Београду, а Мицић мисли да је то сјајна ствар за Србију.

"То је одлична прилика за представљање Београда на најбољи могући начин. Дворана ће бити пуна и сви ће пратити. Неки од пријатеља ме већ питају да ли могу да им набавим карте... Срећан сам због фајнал-фора, Београд је прелеп град са сјајним местима за излазак. Кошарку можете видети свуда и многи ће се изненадити када виде колико се ова игра воли у Србији", закљућио је Мицић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар