Агаси сматра да Роџер не може бити ГОАТ!

Андре Агаси, тренер Новака Ђоковића, сматра да Роџер Федерер не може бити сматран као најбољи тенисер свих времена.

Тенис 19.11.2017 | 19:30
Агаси сматра да Роџер не може бити ГОАТ!
У свету, па и код нас, већина су ставом да је Швајцарац ГОАТ (Греатест оф алл тиме), због свега што је урадио и што још увек ради у својој дугој каријери.

Ипак, Агаси наводи да играч не може бити најбољи свих времена ако има негативан међусобан скор на највећим ривалима.

Американац је ту мислио на дуеле са Новаком Ђоковићем и Рафаелом Надалом, али је више "упирао прст" на окршај са Шпанцем, пошто до краја каријере Федерер сигурно неће моћи да има више победа од Надала у међусобним дуелима.

"Бик са Маљорке" на 38 одиграних мечева са Роџером има 23 победе и 15 пораза, па је тако тешко очекивати да би други играч света могао да преузме вођство.

Са Новаком је још све доста отворено, пошто српски тенисер води са 23 према 22 у победама и до краја Федерерове каријере ће готово сигурно одиграти још мечева.

Ђоковић има позитиван скор и са Рафаелом Надалом пошто на 50 одиграних мечева има 26 победа и 24 пораза.

Агаси је додао да не воли те дебате јер нису рационалне.

"Могао бих да кажем лагано да кажем и супротне речи, да је Федерер најбољи, али такве дебате нису рационалне... Све се своди на 'а шта ако...' дебате", казао је Агаси.

Наравно, Агаси је рекао да је Швајцарац уникат и да игра другачије од других.

"Федерер је јединствен у свему – величини, прецизности, лакоћи...Игра другачије од осталих и има решење за било који проблем. Не можемо оспорити то да је Федерер обележио овај спорт", рекао је Агаси.

Американац је прокоментарисао и сарадњу са Новаком где је истакао да српском тенисеру фали још 10 осто како био још бољи и доминирао.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар