Тони о Но.1: Надал имао среће, али имао је и Новак!

Тони Надал рекао је да је Рафаел Надал имао среће што су Новак Ђоковић и Енди Мари раније завршили сезону и да му је то помогло да лакше дође до првог места.

Тенис 14.11.2017 | 22:45
Тони о Но.1: Надал имао среће, али имао је и Новак!
Србин и Британац су пропустили други део сезоне и према речима ујака и тренера "Бика са Маљорке" то је помогло Надалу.

"Истина је да нам је помогло то што они испред нас нису били ту (Новак и Енди), тако да је то мала помоћ", рекао је Тони Надал за "Марку".

Тони тренира Рафу од самих почетака, међутим ово ће му бити последња сезона, пошто је најавио да ће се од наредне године више бавити њиховом академијом, док ће Карлос Моја бити главни тренер.

"Када је Ђоковић био на врхунцу, имао је среће да двојица тенисера која су му задавала највише проблема, Рафа и Роџер, нису били у најбољим формама", истакао је Тони.

Ујак Рафаела Надала казао је да ће му недостајати сарадња са Шпанцем, али и да је веома захвалан на свему што је урадио са Рафом.

Слично мишљење имао је и Марин Чилић који је раније изјавио да Рафаел Надал и Роџер Федерер, и јесу и нису, профитирали повредама Новака Ђоковића и Ендија Марија.

"Да и не. Били су на туру шест месеци и обојица, Новак и Енди, нису били у сјајној форми", рекао је Марин Чилић за "Метро".

Надал и Федерер играли су одлично од почетка до краја сезоне, а Чилић сматра да су се Новак и Енди мучили од старта године.

"Они су се мучили од старта сезоне, тада се отворила шансе за многе од нас, не само Роџера и Рафу. Сви морамо да будемо спремни да преузмемо иницијативу и по мом мишљењу Федерер је мало боље искористио целу ситуацију од Рафе", истакао је Чилић.

Подсећамо, Новак је сезону завршио после Вимблдона када је морао да преда меч Томашу Бердиху због повреде лакте, док Мари има проблема са куком, због чега је такође одлучио да паузира до почетка наредне године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар