Завршни Мастерс - Лондон: Зверев бољи од Чилића!

Немачки тенисер Александар Зверев добио је меч првог кола Завршног мастерса у Лондону у Групи Б.  Почело победама Федерера и Зверева! Швајцарац је без већих проблема савладао Џека Сока, а Немац славио против Марина Чилића - после велике борбе.

Тенис 13.11.2017 | 12:45
Завршни Мастерс - Лондон: Зверев бољи од Чилића!
Зверев је после двочасовне борбе у три сета надиграо Хрвата Марина Чилића са 6:4, 3:6, 6:4.

Тако после првог дана турнира прво место у групи "Борис Бекер" дели Зверев и Роџер Федерер.

Швајцарац је на премијери турнира надиграо Џека Сока у два сета. У другом колу у уторак Федерер и Зверев ће се борити за прво место, а Чилић и Сок за прву победу.

У понедељак су на програму први мечеви Групе А (Пит Сампрас), састају се Доминик Тим и Григор Димитров, те Рафаел Надал и Давид Гофан.

Вероватно најбољи тенисер свих времена Роџер Федерер до сада је шест пута освајао "завршни мастерс", а победом над Џеком Соком у првој рунди овогодишњег турнира у Лондону најавио је да "пуца" и на седми трофеј.

У оквиру групе "Борис Бекер" он је савладао Американца у два сета - 6:4, 7:6 (7:4).

Други сусрет одигран је од 21 час, а Александар Звере савладао је после велике боебе Марина Чилића 2;1 у сетовима и такође тријумфом почео престижни турнир.

У другој групи, која је понела име по Питу Сампрасу, у понедељак играју Доминик Тим и Григор Димитров (15х) односно Рафаел Надал и Давид Гофан (21х), с тим да је још увек неизвестан наступ првопласираног на АТП листи.

Надал је претходно предао меч четвртфинала Париза Филипу Крајиновићу, док има велику жељу да наступи на завршном мастерсу који никад у каријери није освајао.

Завршни турнир сезоне игра се за наградни фонд од осам милиона долара.

Група "Борис Бекер":

Роџер Федерер - Џек Сок 2:0 (6:4, 7:6)
Александар Зверев - Марин Чилић 2:1 (6:4, 3:6, 6:4)

Група "Пит Сампрас":

Доминик Тим - Григор Димитров (понедељак, 15х)
Рафаел Надал - Давид Гофан (понедељак, 21х)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар