Независна Српска као зрела јабука

Сањам и вјерујем да ће Република Српска једног дана бити држава. Да ли ће то бити за пет, десет или петнаест година, није важно. Гарантујем, независна Српска ће нам пасти у крило као зрела јабука. БиХ је неодржива, а када би се РС данас издвојила, не бисмо имали ниједан проблем да живимо као самостална држава. Кад бих могао сутра да направим независну РС, а да не падне ниједна глава, урадио бих то. Моја политика је да то учиним политичким средствима.

Република Српска 13.11.2017 | 09:56
Независна Српска као зрела јабука
Овако, у разговору за "Новости", председник Републике Српске образлаже своју тежњу, која се претворила у његов главни политички циљ и која ће, чини се, обиљежити његову политичку каријеру. За Додика, Босна и Херцеговина је "морање, а не жеља", а за себе каже да се никада није осјећао Босанцем:

"Увијек ме заболи када дођем у Београд и неко ме пита шта има ново у Босни. Утрнем од таквог питања. Не мрзим никога у Босни, али се не идентификујем са том државом, већ са народом којем припадам, својом вјером, језиком и писмом. Мој прадеда је на Солунском фронту изгубио ногу и јасно вам је на којим причама сам ја одрастао."

На констатацију да су ставови власти и опозиције у РС све даље, Додик је навео да су противници отишли у органе БиХ и не комуницирају са РС. “Њихова политика је против Српске, рекао је предсједник РС.

На питање да ли инсистирањем на самосталности Српске угрожавапозицију Београда у вези с Косовом, Додик је одговориуо да није питао Србију шта о томе мисли. “Београд из својих разлога мора остати на међународном принципу територијалне недјељивости, имајући у виду Косово. То је најважније државно питање Србије, и ја то разумијем. Али исто тако, најважније национално питање Србије је Република Српска, нагласио је Додик.

“Свијет је поводом Косова, наводно кажњавајући Милошевића, који већ није био ту, додатно понижавао Србију и Србе. То говори колико је тај пројекат циничан и антисрпски, а не антимилошевићевски. Циљ је био да се уруше и понизе српска државност и нација. Албанцима и Србима који ратују и убијају се, међународна заједница каже - разиђите се. Муслиманима и Србима који такође ратују и не воле се, кажу - морате да будете заједно. То је лицемерје међународне заједнице. Није нам понуђено фер рјешење, истако је Додик.

На питање како ситуација у Каталонији утиче на његов циљ, Додик је објаснио да се нисмо идентификовали са Каталонијом. “Наша прича је потпуно аутентична. Историју Каталоније не познајем довољно, али знам своју. И знам да је РС конституисана као држава, јер сам био посланик када се та одлука доносила. Имамо све елементе државности - територију, ефективну власт и народ који то жели. Били смо, и јесмо, држава. Али нам не дозвољавају да то говоримо”, поновио је предсједник РС.

На констатацију да је због таквих ставова ушао у оштар сукоб са дијелом међународне заједнице, Додик је објаснио да се народ мора ослободити тог стереотипа да странци овде могу да раде шта хоће а да ми морамо да слушамо. “Ја сам то рашчистио још 2006, када сам постао премијер. Тада сам прекинуо праксу да се сви материјали прије седнице Владе шаљу у Канцеларију високог представника. Када је дошао њихов представник Крис Бенет да се жали, ја сам га избацио напоље и написао одлуку да му се забрањује улазак у зграду Владе РС, рекао је Додик.

“Инцко мора да оде, али да нико други не дође. То је суштина. Он је један фин међународни хохштаплер. Има плату од 24.000 евра, на коју не плаћа порез, а трагично је то што тврде да он нама помаже”, додао је Додик.

Коментаришући изјаву Валентина Инцка, високог представника  да је ублажио реторику и одустао од референдума послије санкција Америке, Додик је позвао Американце да му продуже санкције ако мисле да је то разлог. “Мени је живот лакши откако ми Американци не долазе у кабинет. Шта ће ми они? Са њима је веома тешко разговарати. То су увијек надобудни типови који нешто траже и на нешто вас присиљавају”, објаснио је Додик.

Објашњавајући ставове које је изнио амерички дипломата Хојт Ји, Додик је рекао да се Ји овдје лажно представља као нека моћ, а у ствари је највећи губитник. “Досад се није десило да је неки амерички дипломата дошао и нешто рекао а да је послије морао да мијења свој став. То говори да он није добио подршку Вашингтона за такву причу. Зато је и ЕУ истог дана саопштила да не стоји иза тога. Одлично је што се то десило, јер се сада види да је тај Хојт Ји потпуно безначајна политичка фигура и обичан мешетар”, поновио је Додиук.

“Траже да прекинемо односе са Русијом и питају шта су они урадили за нас. Урадили су много. И да ништа друго нису, ставили су вето на британски приједлог декларације УН по којој су Срби геноцидан народ. Не само да би то био додатан атак на РС, већ би та декларација разграђивала и Србију. То се не може заборавити. А од Американаца смо добили бомбе са осиромашеним уранијумом. Они су јаки, то је у реду, али немојте очекивати да вам аплаудирамо док нас бомбардујете, нагласио је Додик.

Говорећи о заједничкој декларацији Србије и РС о правима српског народа, Додик је поновио да ових дана текст декларације разматра заједнички тим, и уколико се сагласе, онда ће и скупштине расправљати о томе. “То ће бити први пут да скупштине Србије и Српске донесу идентичан акт, и то је веома важно”, рекао је Додик. Декларација неће бити основ за дестабилизацију. Зашто ми не бисмо промовисали своја политичка права у ЦГ, Албанији, Словенији..., као што то они чине за своје сународнике у нашим државама. То је афирмација права, а не некакво јуришање, појаснио је предсједник РС.

“Ми не желимо да будемо босански Срби. Хоћемо да изразимо да су Срби - Срби, гдје год да живе. Да нису ничији, да припадају свом народу и воле Србију. Онима који су нападали декларацију вјероватно ће сметати што није написано нешто ненормално да би они имали чиме да се занимају, рекао је Додик у интервјуу за Вечерње новости.

Као највећи пројекат за који је потребна подршка Додик је навео ауто-пут Бањалука - Београд. “До половине идуће године завршићемо још 20 километара пута до Добоја. Разговарамо о том путу са Кинезима, они траже да се повежемо преко БиХ као међународно признате земље, а ја покушавам да то избјегнем”, каже Додик. Још је додао да шро се тиче РС аут-пут Сарајево – Београд се завршава на Палама.

(Новости)

Коментари / 202

Оставите коментар
Name

Томиславград

13.11.2017 09:06

То Ујо нас.. Потаманио си висе него ми за рата...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клинтон

13.11.2017 09:31

Хехехехехе Грохотом се смијем . Нека те миле уболо те теле

Name

Пеки

13.11.2017 09:31

Тако је фофо србине ти си дика и понос српског народа

Name

Пеки

13.11.2017 09:32

Ни један прави србин неце рец да је босанац осим мира лазовица

Name

Пеки

13.11.2017 09:33

Српска мора бит дрxава ова босна је издисају броји последње дане опдтанка

Name

Имбецилна лазовцина

13.11.2017 09:38

Он не сарадјује са странцима И истјерао их кабинета !!!!??? А сваки пут подвуце реп ко куцка кад му запријете

Name

Ре.Пеки

13.11.2017 09:43

Прави Срби су у Србији и они не требају ни да казу да су Босанци.Ви сте Босански власи.

Name

Ре Пеки

13.11.2017 09:44

Сједи Босанац ! Паметнији си кад цутис

Name

ЈОЈ

13.11.2017 10:00

Ала Миле изиграва Србенду !!!

Name

солумија

13.11.2017 10:01

За данас доста Додика. Ста це сјутра бити о Додику?

Name

Ре ре пеки

13.11.2017 10:01

Медједе ста се ти јављас кад ти је нација настала у подруму.нема висе босне само Република Српска

Name

Никола

13.11.2017 10:02

Исплати се србовање .

Name

За пекија

13.11.2017 10:12

Збогом босно и Алија Српска ми је нај милија ред је да се поздравимо ми полако одлазомо.

Name

Пеки

13.11.2017 10:13

Како це се неко зват босанцем кад се босна распала на два дела

Name

Пекиц

13.11.2017 10:16

Како данас нема југословена тако нема ни боданаца људи моји кад цете ви сватити да је ово дејтонска босна која је пофељења нема висе оне босне пријр рата како то во невидите

Name

Пеки

13.11.2017 10:17

Ста би са југосвовенима гдје су сад тако нема ни оне босне јер да је има неби било републике српске

Name

Неко

13.11.2017 10:22

Пеки Босанчеросу попиј таблету за смирење !

Name

блбл

13.11.2017 10:24

Ако мислис да нисте Босански срби онда једина варијанта је да сте српски досељеници у Босну.Ово је увек била земља добрих људи а доказ за то је да смо примили милион досељеника из Србије и дали им утоцисте. Добро нам досли у Босну и Херцеговину!

Name

Пеки боте

13.11.2017 10:30

Ти мора да си много паметан ?

Name

Анте

13.11.2017 10:40

Миле ,неби пала једна глава него миљун глава А ти пробај отцјепити се.

Name

XXX

13.11.2017 10:47

Миле тражи те коњ да му вратиш главу.

Name

Ре блбл

13.11.2017 10:56

Питај дједа који је био сраин које досло.једини ви који нисте ни постојали прије османлија.вец ти је дјед продо вјеру за вецеру И ви настали.скини кандило са тавана мој Србине

Name

Јаста,

13.11.2017 10:57

Неко са стране га напуцкава на то, да се друга страна навикне и то једног дана постане нормално. У питању је остварење геополитицке стратегије да се Балкан подијели на националној основи. Нису слуцајно Срби "протјерани" из Хрватске и Косово постало независно. Само сто Босњаци никако да ово схвате, и надју неки компромис са Србима како би остали у истој дрзави.

Name

ПЕКИ Пекију

13.11.2017 11:33

ПЕКИ -лијечи се, видиш да су дани све краћи

Name

ВРС

13.11.2017 11:42

Демагог и лазов који се нерадја!!! Па ко опљацка РС и отјера њену омладину по бијелом свијету??! РС це бити независна исто као суд и тузиластво сто си обецао па слагао!! Гдје ти неста прица бољи дио БИХ , до кад цес лагати и обмањивати овај народ, ти РС волис само због лицног богаства, никако због обицног народа!!! Ти да волис РС , колико си на власти , РС би била богата, стабила, неби пропале банке, цијеле фамилије напустале ове просторе, манипулисес са полу посменим народом који гледа само ртрс, твоја масинерија која тебе само хвали као "заститника" РС , а незнају да си ти обицан лазив који се одродио од тога истог нерода. Патриота сам веци од тебе али реалност је несто сасвим друго, цувај сто имас Миле!!! Зеље су једно а стварност је друго, ми смо за Србе из Србије увјек били Босанци и то нормалног цовјека нетреба да вриједја, а ти посто имас неке симптоме то је вец несто друго...???!!!

Name

СНС

13.11.2017 11:53

Српска зрела, а Додиг прснуо ко дуња.

Name

Свака част

13.11.2017 11:59

Шта рећи осим свака част Милораде. Ово је највећи српски политичар свих времена.

Name

Босњак

13.11.2017 12:06

Имас сигурно глас од мене и моје породице.Знамо ми да те деда тако васпитао,ради искрености пуно Босњака це гласати за тебе,само морас јос висе оплести по Американцима,Енглезима и Французима јер те деда васпитао са господом господски а са осталима простацки,ради тога це те Срби у јос вецем броју наградити гласовима а Србима це Американци,Енглези и Французи испоставити рацуне.Зелим ти апсолутну власт у Српској.

Name

Мирјанаа

13.11.2017 12:19

Ко отјера омладину из Федерације?

Name

БГ

13.11.2017 12:50

Ови БиХ православци пуно сањају о матици Србији , савет далеко вам куца земљаци.

Name

за пекија

13.11.2017 13:37

Наравно да одлазите само јесте ли припремили тракторе и приколице и сретан вам пут.

Name

Ре Ре Пеки,

13.11.2017 15:00

Врло једноставно, Ти си зрео за психијатрију 'то су последице неписмености : зелос јос несто 'само реци ;пратим.

Name

ПЕКИ

13.11.2017 16:00

Људи незамјерите Јасам тотална будала .

Name

Турска

13.11.2017 17:10

Никад додо лактаски.

Name

Сс

14.11.2017 14:57

Додо ти си вец одавно презрео, поцео си трулити

Name

Мата

14.11.2017 18:59

Како, пресједнице,зрела јабука се разбије у паду са 20 цм.

Name

каква лакрдија

15.11.2017 07:38

Овог криминалца треба по 16-пут оптузити за његова дјела, мозда овај пут не буде могао сакрити доказе.

Name

Пеки

15.11.2017 17:42

ја се извињајем јасам потпуно неписмен у моје село скола нијеникад ни направита јосједном се извињајем свијемс рбима али и муслеманима

Name

АР

13.11.2017 09:07

Само ти бриси уста том заставом сигурно се враца са неке гозбе па успут да мало побрабоња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

13.11.2017 09:34

Нико висе немозе зауставити боснино распадање

Name

сае

13.11.2017 09:42

Певао и јео прасетине па сакрио уста.

Name

сар

13.11.2017 09:44

Пеки,народу је доста белаја и не призивај распад БиХ јер це РС нестати ко мјехур од сапунице

Name

Ре сар

13.11.2017 11:01

Мајмуне беиха ти се вец распала.да сватис морас имат услови један којег ти немас.то је МОЗАК које ти немас

Name

ре Плеки

13.11.2017 11:24

Досао Пеки у Бг па му један пријатељ казе:”где си бре Босанац.”

Name

ре сар

13.11.2017 11:32

Па видис да немоземо заједно,ми смо и ратовали сто нисмо могли заједно,мирним путем разлаз најбоље за све,а то да це Рс нестати то нецес доцекати ми це мо постојати и све смо јаци

Name

ре

13.11.2017 14:11

Уопште вас не питамо да ли ви желите заједно, исто као да ми желимо с вама, свашта. Али не дамо ни педаљ Босне, тако да ћемо радије живјети у рахат патњи. Вама хвала што сте и потписали да признајете БиХ. Још кад би знали одржати дату ријеч, то би било дивно.

Name

Реално

13.11.2017 09:10

Овај са слике милокрад нај веци баксуз свијета би све ризиковао и маму родзену да би му осто украдени капитал неце моци БиХ му је нај драза Дрзава само сто он фолира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

13.11.2017 09:34

Сваки србин који казе да је босанац то и није србин

Name

Пеки

13.11.2017 09:35

Босњаци сто прије свате да босне нема свима боље боље цемо се постоват у три дрзаве

Name

Пеки

13.11.2017 09:36

Једино миро лазовиц казе фа је босанац зато сто му је зена босњакиња

Name

Ре Пеки

13.11.2017 09:52

Сто је негирас кад је нема?!!!

Name

Луд збуњен

13.11.2017 10:08

Босна презивла турке Аустријанце Караџића а сто неби и додика то је глупост за коментарисати а сто вас додик купа хладном а цу глупи е то је несто друго

Name

13.11.2017 10:37

Босна је презивила и турке а доказ је крв није вода Ивица Дациц. Они су се жртвовали за опстанак на неки свој начин

Name

За пекија

13.11.2017 11:03

Видид сто се зелени врацају корјенима па висе по Српским порталима.крв није вода

Name

Ре за пекија

13.11.2017 14:05

Да нема нас ко би вас учио памети? Друго у Бн су прије рата 90% били муслимани али сте извршили етничко чишћење тако да си ти дошљо са мајевице и обронака мајевице . Хвала вам !!! Учинили сте нам услугу а да нисте ни били свјесни. Читава европа а не Русија су нас примили објеручке . Мени како да је али није ми лоше . Него наша дјеца расту и школују се у нормалним условима. Имају будућност . Јос једном уживајте у тудјем док можете .

Name

ре

13.11.2017 14:12

Шта ћеш кад нас је у Босни већ 60%, може нам се. Зато Пеки постира, вријеђа и псује за 10-рицу да надокнади.

Name

Индијанац Но1

13.11.2017 09:12

"Увијек ме заболи када дођем у Београд и неко ме пита шта има ново у Босни. Утрнем од таквог питања."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре индијанац

13.11.2017 09:43

Зато он иде сваке седмице . Терапија

Name

Ре индијанац

13.11.2017 10:06

За вас казу босна легло терориста.ја са поносом казем из Републике Српске која се налази на територији бивсе беиха

Name

Трауме..

13.11.2017 11:07

Трауме ове врсте су и чешће. Иде он у БГ сваки други, трећи дан. Има самаљот, а аеродром близу куће.

Name

Ре Пеки

13.11.2017 11:44

Ја сам Босанац и ста ми мозес.Не мисле сви срби твојом главом Босна је моја домовина.

Name

ццццц

13.11.2017 12:31

Оде код Вуцица и он га пита ста има ново там код нас у Босни

Name

Ре

13.11.2017 15:07

Јок но це га питат јеси се то прејо јабука само сто ниси пуко. А он их само сањо а једе знамо вец ста.

Name

киклоп

16.11.2017 06:22

укинути ентитете....овако или онако

Name

Рррр

13.11.2017 09:18

Будала и корова никад неце нестати.Република Српска онаква какву си је ти замислио ником нетреба таква у којој цес ти имати све а ми ниста стаце нам. Стета сто онолики људи дадосе своје зивоте ни засто да би се ти и твоји богатили багро лоповска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х

13.11.2017 10:56

Као и референдум бице теб зрела фоца

Name

Кики

13.11.2017 14:17

Ко о цему..Додик о јабукама. Накупац и стари пијацар.

Name

браво Миле

13.11.2017 09:19

Завршно с 30. јуном 2017. годин,е грађани из Федерације БиХ су у комерцијалним банкама имали укупну уштеђевину од 8 милијарди КМ, док су у истом периоду грађани из Републике Српске имали укупну уштеђевину од близу 2,1 милијарду КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

13.11.2017 09:30

Што би се рекло,градјани Федерације су 3,5 пута богатији од градјана РС-а.

Name

Хахаха

13.11.2017 09:40

Па РС нема банака !!! Узео миле у своје дјепове да цува сву имовину градјана РС. Кос њега су најсигурније

Name

Ре

13.11.2017 10:11

Како пролазе страјкови у Федерацији? Несто се флите д'с зивите боље, на кскир вас покрали ко ниста ал вас растура

Name

Иди будало

13.11.2017 10:46

Ви не смијете ни да страјкујете! Купи вас пивом и још вам пријети!!! Погледај пензије и плате полицајаца . Успореди!

Name

ре @ре

13.11.2017 10:50

У федерацији бар смију да страјкују...а у рс-у....???? Како заврси онај јадни зељезницар.....??? присјела му прецедникова пива....!!!! размисли мало....!!!!

Name

Ре браво Миле

13.11.2017 11:39

Па само наш Милокрад има 10 милијарди, али на сигурном! Ха ха

Name

ре

13.11.2017 14:14

Није ни у ФБиХ бајно, далеко од тога, али имају неке слободе које су код вас незамисливе. Има и независних начелника чијим опћинама нико не пријети, кантони имају доста аутономије... Нама сложена држава не смета ако сви могу остварити своја права, само тоталитарни режими, да не кажем народи склони таквим режимима, централизују управу у толикој мјери као наша мања бх. провинција.

Name

ре браво Миле

13.11.2017 15:03

ДАЛ ЈЕ У ТИХ 2,1 милијарди у СРПСКОЈ , зарацунато и то сто су ми БАЈА и свита покрали у бобар банци ???

Name

Инспектор Винко

13.11.2017 09:21

Шта си то јео, да си се толико умастио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

15.11.2017 02:38

Хаха, најбољи коментар.

Name

сар

13.11.2017 09:23

Ова му је добра-да знам да неце пасти ниједна глава...назалост,пала би. Каталонци нису истјерали спанце из Каталоније, а имају 150 милијарди прихода...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2017 10:09

Медједе ста има у сарајевском пасалуку.свати нема висе клинтона да враца србе кад за узми територије И да вас брани.зато миран буди у том тору

Name

ре

13.11.2017 11:00

Ово нешто дрчно к'о да је 1992. година, опет има тенк иза себе, а испред само ненаоружане цивиле.

Name

Лео

13.11.2017 09:27

Цовјек је реалан и у праву је да све ово иде на силу,све се оспорава сто долази из Бања Луке,цекамо сад девети јануар да видимо како це проци

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Лео

13.11.2017 10:21

А како ће проћи, опет ћете у инат махати заставама и напијати се, само Бошњаци више нису обавезни да учествују у том оргијању, радни дан им је и у РС-у ако то желе.

Name

Лео

13.11.2017 13:44

Брао мајсторе....нико им не брани да раде...за разлику од Срба којима је забрањен улазак у заједницје институције...за први март

Name

ре

13.11.2017 14:29

Шта су то "заједничке институције"? Постоје само институције БиХ, по Уставу и законима.

Name

Лео

13.11.2017 19:39

Их...па да се постовао устав и закон СФРЈ до овога неби ни досло...а многи су погазили своју заклетву и сад прицамо о уставу Бих...ма дај.

Name

ре Лео

13.11.2017 20:57

Устав из 1974. године је дао право републикама на отцјепљење. Срби су с неуставним понашањем почели још 1989. с јогурт револуцијом, мада су и Хрвати прекрдашили с укидањем конститутивности Србима у Хрватској. Устав БиХ су Срби потписали и прихватили, је ли то сад (поново) поричете ријеч?

Name

Реалитиц

13.11.2017 09:28

Миле ронхил кад љуби заставу, сваки пут је оскрнави. Кад прица о независности, РС ми се згади, кад прица о патриотизму , додје ми да будем дезертер. Васа дјеца це бити локал патриоте из ЕУ кад се буде крварило. Ооооо сјеме вам се затрло црвено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре "Реалитиц" РАСПУЦХИН

13.11.2017 09:54

Апсолутно се слажем. Све што рекосте је истинито. На жалост , наш народ заборавља све шта је изрекао Стипе Месић а то нико никада није демантовао. Колинда је чак рекла да наставља политику Фрање Туђмана (па тим и Месића) а Додик наводи воду на њихову воденицу. Једноставно да се човјек запита : ко је и шта је Милорад Додик и који му је стварни циљ?

Name

Паметни кажу

13.11.2017 11:29

Још у 18. стољећу енглески књижевник и лексикограф Самуел Џонсон изјави и записа "Патриотизам је посљедње уточиште хуља ''. А чувени руски књижевник Лав Толстој дефинише патриуотизам као начело које ће оправдати припрему великог броја убојица; као посао који треба бољу опрему за изведбу убојства него за производњу ствари које су за живот потребне попут ципела, одјеће и кућа; као посао који јамчи бољи приход и већу славу него посао просјечнога радника.

Name

Прле

13.11.2017 09:29

Ста фали одредници Србин из Босне? Па и тај твој деда се сигурно поносно изјасњавао као Србин из Босне. Ако је из Босне. Хиљаду година Босне и нормално да гдје год одес људи питају ста има у Босни. Не разумијем то бјезање од свега сто носи име Босна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блеф за блефом..

13.11.2017 11:34

Још нисам срео човјека код нас да му сметају одреднице Србин из Босне, босански Србин, српски Босанаца и сл. Нико се на то и не обазире. Осим овога, а и једног дијела политичара у РС, који то углавном чине због погрешних политичких процјена јавног мњења.

Name

Ре

13.11.2017 15:10

нормално да њему смета њему дјед био из Томислава града а то је скуторија

Name

Име

13.11.2017 09:30

Јер треба неки коментар овдје? Не треба два пута процитат да све сто је рекао нема везе са везом. И сам казе да га у Србију сматрају Босанцем а упорно тврди да није!!!!! Па не мозес промјенити родни лист и мјесто родјења!!!! А то сто се ти хоцес да осјецас Србином из Србије то је несто друго . То ти нико не мозе забранит. Осјецај је једно а реалност је друго . А то је највеци проблем Босанских Срба . Он казе да се увијек осјецао Србином из Србије а правио устав БиХ у Тузли !!!!! Апатицна лазовцина !!!!!! Фуј!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2017 15:13

и то без ентитета тад је предлаго градјанску нирмалну дрзаву какву ни у Сарајеву не би предлозили. Ал то било тад код њег за паре мозе све ти су му предлози дали да има поред куце мецку и авион и на вецеру оде до Београда а ако иде дје близе додје по њег хеликоптер јер је у Требињу на аеродрому гузва и нема дје да се паркира.

Name

Централна банка БиХ

13.11.2017 09:31

Завршно с 30. јуном 2017. године, грађани из Федерације БиХ су у комерцијалним банкама имали укупну уштеђевину од 8 милијарди КМ, док су у истом периоду грађани из Републике Српске имали укупну уштеђевину од близу 2,1 милијарду КМ. ЗАШТО ГРАЂАНИ У ФЕДЕРАЦИЈИ ИМАЈУ ЧЕТИРИ ПУТА ВЕЋУ УШТЕЂЕВИНУ???!!! Не постоји нити једна тараба на ткз ентитетској линији, нити један зид, ништа! И не зна се гдје је та такозвана линија, зашто толика разлика у финансијама? Како је могуће да људи у различитим провинцијама ИСТЕ ДРЖАВЕ некада удаљени само 5 метара једни од других живе толико лошије или боље???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Централна банка Калдера/Кеј

13.11.2017 11:47

Е па то се може посматрати и из другачијег угла. Грађани и сељаци РС-а мање штеде, више троше, од себе не откидају, а грађани и сељаци ФБХ-а више штеде, мање троше, од себе откидају. И ко онда боље живи..??!! Милорадовићи или Бакировићи..?? Ипак, најбоље живе они који су разгулили одавде. И не само да боље живе сада, њима се и будућност смијеши. И њима и њиховим фамилијама, младим нараштајима.

Name

ре

13.11.2017 14:16

А је ли могуће да ови мање и троше и штеде, а ови више и троше, али и штеде?

Name

Коо

13.11.2017 09:32

Ста има у Босни? Је насем главоњи проблем. Па ста да те питају, ста има у Бугарској или сто?! Гдје зивис јаднице? Ако се вец курцис народом и његовом вољом онда прихвати да те и Срби из Србије зову Босанцем или босанским Србином. У цему је проблем? Наси обицаји, говор и историја нису исти као у Србији и није разлика зло него богатство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2017 10:08

Ало мајмуне кад те пита бар мене кад питају ја казем Србин из Републике Српске.какве црне босне то је некад било И никад висе

Name

Коо

13.11.2017 11:11

Тко те пита, Енглез, Њемац, који те не разумију. Кад си у Србији или Хрватској, знају они одмах одакле долазис. И то је вец прва разлика. Сигурно је да долазис из РСа то уопце није спорно, али си из дрзаве Босне, хтио то или не хтио. Србијанци и Хрвати це нас увијек звати босанцима, мозе се створити 1000 РСова, географски, језицно и културно је ово Босна и увијек це бити. Мајмуне!

Name

за Ре, првог одозго

14.11.2017 17:00

Де ти, буразеру, мало мање ракије и дувана. Босна и Херцеговина је Светог Саве дедовина - ако ти се не свиђа, сиктер из ње, да те поштени српски народ не гледа.

Name

Бања Лука

13.11.2017 09:35

Хајде, сви ви силни муслимани из Републике Српске; Пљуните за Додика, хејтујте га зарад личног комплекса јер станујете у Републици Српској. Хејтујте га јер је србин, и отворено брани Републику Српску. Али срећа наша па га подржава већинско српско становништво Републике Српске. Ви не пљујете на Додика, већ на све србе патриоте који гласају за СНСД, а не за брадоњу на хапаратима (Бакира). Жив био председниче, и на годину да будеш председник у председништву БиХ. Покажи зубе у Сарајеву, свим муслиманима што пљују на Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрсуз

13.11.2017 09:56

@Бајина Лука - Ниси у праву. Ми подржавамо Милорада и само нека настави. Аве Доодуце!

Name

Бели

13.11.2017 10:00

Како је брани, извлацеци милионе свакодневно разним намјестеним тендедрима и другим "методама"? У рату се видјело ко је бранио а ко је збрисао и касније доведен дрзавним ударом! Дасак вјетра... фуј!

Name

Херцеговина

13.11.2017 10:00

Ја сам ,Српкиња из Херцевине .А,и сви који су родени ,срби у Босни су Босански срби.И,тако казу и Црној Гори братској и Херцеговини.Ста је ту проблем! Проблем је у људима ,није у вјери,ни у Босни ,Србији...политика,и власт коло воде .Прицајте мало о економији ,како направити фабрике,сколе...

Name

Реалитиц

13.11.2017 10:17

Ја сам Србин и против сам миле ронхила, тихог убице Српског народа (миле стари знг-а). Мој отац се борио у ВРС и ста је имао. Само се разболио.Ви будзетски паразити само подрзавајте милу ронхила. Треба вама све обуставити, народ да неплаца порезе, ртв таксе, рацуне. Све паре одлазе на плацање вас паразита.

Name

Ре.Бања Лука

13.11.2017 10:17

Баја прица о пустој зељи за самосталност а ти га видис ка цлана председниства Бих. Договорите се ти и Баја ста у ствари зелите па нам јавите.

Name

ре

13.11.2017 10:22

То је то, важно је да он показује зубе, истјерује дипломате и лупа шаком од стол, то тражи просјечни гласач у РС-у :Д

Name

Ре "Бања Лука" РАСПУЦХИН

13.11.2017 10:42

"Жив био председниче, и на годину да будеш председник у председништву БиХ. А да Ви нама објасните како ће то "велики-вођа баја" бити предсједник предсједништва БиХ а уједно и доживотни предсједник независне Р. Српске? Да није његово ментално стање заразно па је захватило све вас његове сљедбенике?

Name

за Херцеговку

13.11.2017 11:04

Немој љубим те так зборити,наљутит цес Пекија и овог "ре"који назива људе"медједима",вјероватно зато сто је одрастао са дивљим зивотињама.Теби свака цаст за искрености.

Name

Бања Лука

13.11.2017 12:01

Кажем ја вама; Гле како се марва скупи на тему о председнику Републике Српске, наравно у негативном контексту. Ало, да ли сте ратовали за демократско уредјење? Ово се односи и на муслимане и на србе. Па наравно да сте ратовали ради тога. Е па сада уживајте у демократском уредјењу и поштујте одлуку већине. Ако је он изабран вољом народа, и ако га је већински број гласача поџао у том циљу о независној Реублици Српској, зашто се буните? Живео Милорад Додик!!!

Name

За

13.11.2017 12:51

СНСД И ДОДИК СУ ТИ ДАЛИ ЛОПОИНО СВЕ ДОК СЕКТУ ТАКО БРАНИС.ЦРНОГОРАЦ ЈЕ ОДВОЈИО БЛ ОД РС МАЈМУНИ И ЛОПОВИ, ВИДИТЕ ЛИ БИЈЕДУ ОКО СЕБЕ МАЈМУНИ.

Name

Бања Лука

13.11.2017 13:06

@За Моје "парче хљеба" ми НИЈЕ дао неко од политичара и/или чланова СНСД, а о нечему бољем да и не говоримо. Нисам члан СНСД-а. Сам се борим, на два посла зарад своје будућности. Овде не одговара једино муслиманима и ментално осакаћеним србима и хрватима, јер љенгузе очекују да паре падну "са неба". У кладионицу сва омладина лети, и онда очекују како да зараде паре. Хоћеш да ти се плати јер идеш да коцкаш?!?! Море мрш! Ухвати се посла, ако је мала плата надји још један додатни, немој да лежиш па ћеш видети како има пара. Живео председник Републике Српске, господин Милорад Додик.

Name

ре

13.11.2017 14:17

Овако су и у Њемачкој тридесетих говорили да се нема шта ко бунити против Хитлера, ипак је њега народ одабрао, као што и јесте. То је проблем кад народ влада - народ је стока.

Name

@Ре Бања Лука

13.11.2017 16:10

Браво! Брутално поредјење ако се може тако и назвати, а у вези са Хитлером и Њемачком. Све се то добро знало, и нема особе у бившој YУ а да није знала где нас води растурање Југославије. Читаво Сарајево је плакало јер је знало да Алија води БиХ у рат. Повео у рат, узроковао огромне жртве, и на крају остао без унитарне БиХ. И то исто Сарајево сматра како има право на вољу муслимана, а да срби немају право на Републику Српску. Живео Милорад Додик, и да нас поведе у ново сутра, у заједнички сан о независној Великој Србији.

Name

Ре Бања Лука

13.11.2017 17:50

Хвала вам што подржавата овог Додика и надам се да ће те га још дуго подржавати .Какав народ такав предсједник.

Name

ре

13.11.2017 19:16

Глават, гласан, простачки, бахат народ? Који се понижава пред силом, а тлачи слабије? Потпуно си у праву.

Name

БГ

13.11.2017 09:36

Додик ради на унистењу РС-а.Федералци 3,5 пута богатији од нас.Завадио нас са свеколиким свијетом па цак и нас медјусобно завадио.Јос му је остало да изазове рат и да нас Федералци протјерају из РС-а,а доказали су да то могу,сто јес јес,и збогом РС као и РСк.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пеки

13.11.2017 10:07

Интелект,култура и обазривост ми не дозвољавају да се спустим тако ниско и да полемишем с тобом на твој начин,међутим да ти кажем да и ти и твој Лакташенко у Србији носите име Босанац.Сад ће неко рећи да Босанац може бити коњ,хајван,будала итд,па ти себи изабери шта хоћеш.Постоји изрека "к'о зрела крушка",али постоји и (к'о тру'ла јабука)па вјерујем да је РСу ближа ова друга обзирам којим правцем вас води Лакташенко.Мени је лићно жао што је РС економски слаба јер слаби државу,слаба држава сиромаши своје народе.Ти Пеки си вјероватно плаћена СНСДовца или мислиш да се може живјети од Милетовог диригованог национализма па се овако јављаш.Волио бих да си плаћен,јер ако ниси онда си велика будала.

Name

Валериа

13.11.2017 10:26

Сад ће избори па мијењајте лопова. Жалим за борцима РС који свој живот дали а зашто?

Name

Бања Лука

13.11.2017 13:07

Зашто муслиман попут тебе има потребу да коментарише председика Републике Српске. Па заправо имаш; јер и ти станујеш у Републици Српској.

Name

ре

13.11.2017 14:19

Зашто муслиман не би могао коментарисати једнако као и православац? Колико знам, у Уставу РС-а пише да је то ентитет три конститутивна народа, а пише и да је то један од два ентитета у БиХ. Одмах, у првом члану.

Name

бијељина

13.11.2017 09:39

Па лазове те године 2006 су те довели ти странци сто их ти ко фол сада мрзис а xxxx пута понављас исте прице па ваљда да и народ висе зна и верује својим оцима а не твојим лазима крај ти је увадјас па се вадис на разне финте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

13.11.2017 09:43

Ово све је могуће само због тога што опозиција у Р.С. не може да схвати да се Додик одржава на власти уз помоћ власти из Београда. Одржава га Вучић (некад прије су то били Тадић и ДОС) који му плаћа кирију за пословни простор у "пицином парку" без обзира на то што је све у вези тог објекта тешки криминал. "Новости" води исти комуњара какав је и Додик а тешко нама СРБИМА када комуњаре почну "србовати". Они "србују" ако треба до посљедњег СРБина. Тужно је посматрати немоћ опозиције која допушта овој удбашко-кокошарској битанги да гази , понижава и пљује наш напаћени народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

једно

13.11.2017 09:48

Је истна да ти баја то нецес доцекати док си зив то је најбитније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лав

13.11.2017 10:00

Браћо моја који блефер и код слијепог народа ова прича пролази. Упорно напада запад а има дил са западом, тако што су му рекли ти нас нападај и буди србин колико хоћеш, само ти нама потписуј оно што ми од тебе будемо тражили. И то је тако већ 20 година, а све уништио, покро и распродо. А обично главни његов патриотизам и самосталност Републике Српске наступа послије његових поражавајућих политичких потеза, као што је пре пар дана повлачење одлуке у НСРС о суду и тужилаштву БиХ. Јадно и биједно. Како има образа ишта рећи, а након ових потеза и катастрофалних задужења и лоше економије у РС требао би се одма повући. Демантујте ме ако није овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре "лав" РАСПУЦХИН

13.11.2017 11:10

Не само да га је запад довео ту гдје јесте и да га на силу одржава него тај блефер и његови савјетници мисле да су сви необразовани као они и да не могу препознати плагијате као : " И хаве а дреам"!!!

Name

Путин

13.11.2017 10:01

Здравствуј Леми краљу.!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зрела ко Јабука

13.11.2017 10:01

Вјероватно зрела као она из Лактаса гдје се хеликоптером беру?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.11.2017 15:47

Црв је добро нагризо , убрзо нема ништа од ње, паде са дрвета као да је никад није ни било.

Name

Перо

13.11.2017 10:02

Само босна и тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алтец

13.11.2017 10:08

Е моје овце само се ви палите на ове изјаве.Сад це њему Бакир одговорити као оштро па це онда Додик одговорити њему и тако све до избора а ви се скупите у своје торове и пасите траву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

13.11.2017 10:28

Није дуго трајало

Name

Ре

13.11.2017 10:51

У праву си. Опет иста прица, а народ опет исто. Као да нас свијет несто пита. Садасња позиција Српске је као некада Крајине. Цувамо Европу од исламског фундаментализма, а када нам престане та функција мозда цемо заврсити као и Српска Крајина.

Name

Цето

13.11.2017 10:08

Стваро сад видим да је нас миле пролупо.он је прави дорат.ако доде друго полувријеме миле је у русијибеганија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

13.11.2017 10:12

Све сте продали гдје ће те живјет, на небу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

13.11.2017 10:16

Боже помози!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Г

13.11.2017 10:58

НЕ БУДАЛИ МУСА КЕСЕДЗИЈО СПАСИО СИ СВОЈ ЛОПОВЛУК, А НАРОД ПРОДАО САМ ОСТАО У ТОЈ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Name

Харис

13.11.2017 10:24

Сеоска бараба и лажовчина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има рјешење

13.11.2017 10:24

Ако већ неће да буде босански Србин, нека онда буде српски Босанац. И мирна Босна, а њом и РС као њен саставни а никако раставни дио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакир, Додик, Цовиц

13.11.2017 10:30

Ова тројица имају подписане специјалне везе!!! Прате се у пм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Космодром

13.11.2017 10:30

Једино да направиш космодром у Добоју и ракетираш небеско-летеће прво у васиону, а послије правац атерирање у сред Београда! Нећеш аВтотесту преко мрске Федерације, сумњам да би ти дозволили да правиш тунел Добој Бијељина испод Тузле. Само ракете и испаљуј србове за матицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

стари србин

13.11.2017 10:35

Е мој Миле ту зрелу јабуку појели су стрсљенови и сада из ње бјези србски народ Ти знас даје јабука поједена вец сада она висе немозе пасти у крило њује вјетар однио на кипар у русију наматаква дрзава нетреба.Ти и твоји стрсљенови сте све појели немојте дирати у босну у којој сам радјен одрастао и ллијепо цу опе зивјети без тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки је мало нервозан

13.11.2017 10:39

Приблизава се изрицање пресуде Младицу....па нервоза константно расте..... Миле, све су опције на столу.....изабери коју зелис...и крени изабраном опцијеом ако имас имало мускости у себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Торнадо

13.11.2017 10:42

Гледам коментаре и закључак се намеће да је већина балавурдија која паламуди глупости. Јесмо ми ратовали једни против других, па и трећих али није питање Босне ваљда проблем? Вјешто Милорад користи и име државе у своју пропаганду.Нит се ико борио за ФБиХ нит за ПЦ овакве какве су. Најлакше је гурнути народ/е у страдања а за себе узимати паре. Овај сто има папире да није добар негира Босну а кандидират ће се да буде њен предсједник. Паметно доста. Дјецо драга маните се тастатура него правац у неку амбасаду и бјежите из вукојебина, живите нормално од свог рада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ТОРНАДО

13.11.2017 11:27

АПСОЛУТНО СТЕ У ПРАВУ, ОТЈЕРАСЕ НАС ПОЛИТИЦАРИ ЛАЗИМА.ТЕСКА ИМ БИЛА ОВА ЗЕМЉА БиХ,ДОМОВИНА НАСИХ ПРЕДАКА СВИХ НАЦИЈА.

Name

МБ

13.11.2017 10:47

Циста Обмана народа реториком цува украдено. Зна ако оде са власти да це у цорку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

13.11.2017 10:51

Моземо ми говорити ста хоцемо али ми смо у Београду И у Србији увијек били Босанци а бојим се ова јабука да је вец трула И кад падне да це се распасти И нико је висе неце саставити сто би мозда било и добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

13.11.2017 10:53

То Миле баца крагујевке пред изборе.Бице као референдум о Суду Леми је МИС

ОДГОВОРИТЕ
Name

фоxx

13.11.2017 10:54

Јабука пада на главу никад у крило.Обзиром да је бајина глава као сепет паст ће унутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика.

13.11.2017 10:54

Лако је Србовати у миру куповином папака народним парама, у рату се познају јунаци. Пет година смо крварили даби лопови опљавкали владали и спрдалии се са сиротињом. Велика залост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац ВСС

13.11.2017 10:55

Немој, мајке ти, ти да уцествујес у осамостаљењу Републике Српске, јер си народна, историјска и политицка срамота српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

13.11.2017 10:56

Подмазите тракторе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццццц

13.11.2017 12:42

Мали сервис

Name

Ситно

13.11.2017 11:01

Додик и Бакир ситно броје па зато прибјегавају национализму......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзо

13.11.2017 11:22

РАСПИСИВАЈ РЕФЕРЕНДУМ ДА СЕ ОДРИЦЕС СРБИЈЕ И УВОДИС САНКЦИЈЕ РУСИЈИ.ТО СУ НАРЕДНИ КОРАЦИ ДРУЗЕ МИЛЕ.

Name

Посавина

13.11.2017 11:19

Угледао се Миле на дједа солунца па 1992 побјегао у Србију. Ако Миле поживи биће Посавина Рвацка земља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХОС

13.11.2017 11:22

Овај вас гољо нема народу ста друго понудити осим илузија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ХОС

13.11.2017 11:28

ИСТО СТО И БРАТ МУ ДРАГАН ЦОВИЦ

Name

Сале

13.11.2017 11:31

То је трула јабука кад падне распасце се у хиљаде комада и нема висе састАвљања и пасце са овим Додиком врло безоар ,само сто није пала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

13.11.2017 11:35

Сто се Срби лозе на распад Босне цим им споменес сви у један глас рицу а знају да то се неце никада десит ви сте у Босну досли мозете и отици ово не земља свих добрих људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

мргуд33

13.11.2017 11:44

Е миле,,србине,,срце ти је Преко дрине у србији али зивис у,,босни,,,аххахаах каква год да је морас зивјети у њој,,,сањај ти сањај,,,хахаах

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

13.11.2017 11:49

Ста ти дезертерцино прицас који це ми независна српска када немам за хљеба ратовао.рањаван и морао отици у њемацку да зарадим хљеба перуци свабске гузице.дабогда се слагирао купат це те без накнаде

ОДГОВОРИТЕ
Name

мошмислит

13.11.2017 11:56

ПА БОЛАН НИЈЕ МОГЛА БЕЗ РАТА СЕ ОДВОЈИТ ОД ЈУГОСЛАВИЈЕ, УСТВАРИ СРБОСЛАВИЈЕ, А КАМОЛИ ТИ... САМО ИСКРА ДОВОЉНА МОЈ ДОДО, МЈЕСТО ДА ПРИЦАС О ЕКОНОМИЈИ И СЛ. СТВАРИМА ТИ О БУДАЛАСТИНАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццццц

13.11.2017 12:08

ООоооо па дје си Милојко па ста има ново у Босни

ОДГОВОРИТЕ
Name

ублеха

13.11.2017 12:08

Знас баја засто те питају ста има у Босни,,,зато сто за оне тамо преко дрине ви цете увијек бити Босанци,,ма како се звали...то је факат...Сто се тице овог твог сна морам да те разоцарам,,то це остати само сан,,никад,,,ама бас никад то нецемо дозволити,,да и не говоримо да ова твоја прица,,сваком нормалном нема смисла...ко би вас признао...нико...друго.то је аутоматски рат...треце,,па ви немате пара да исплатите пензије,,,зивите од једне до друге трансе ммф-а тако да ове баљезгарије за безубе гласаце мозес њима ваљати..и да алкохолисаним студентима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

13.11.2017 12:12

Само да јабука не буде трула!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрзава

13.11.2017 12:40

"Имамо све елементе државности - територију, ефективну власт и народ који то жели. Били смо, и јесмо, држава. Али нам не дозвољавају да то говоримо”, поновио је предсједник РС." Сваки кантон у ФБиХ има све те елементе, али су кантон а не дрзава исто као сто је РС ентитет у дрзави која се зове Босна и Херцеговина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.11.2017 14:22

Потписали да је Босна држава, а сад се праве луди и пљују на сопствену ријеч.

Name

Има тога..

13.11.2017 18:16

И општине у правном смислу имају атрибуте државе. Па ником не пада на памет да их тако и крсти.

Name

Пипо

13.11.2017 12:56

Ево опет насега баје иде Миле Сарајевском пругом па сереце са нај бољим другом бакиом.Миле је саопстио предизборни програм зрела јбука у крилу а Бакир це целовита босна у циљу.Милорад мора српском народу да јавно казе дајте ми мандат за цлана пресједниства добицете РС одвојену од БХ јер ми смо многи поглупи па не контамо добро политику ако то не затразис јавно могао би изгубити изборе.А ја имам бољи предлог за Милу ако хоцес изборе да дабијес сигурно онда нам обецај референду о оцепљењу Републике Србске од Б и Х тоје помени бољи предизборни програм.Миле јебига теби то уопсте није проблем након цетири године многи це заборавит ста си нам обецао а уостало опизицију окривис ако те натјерају да повуцес обецање разумијес ста хоцу да казем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Миле

13.11.2017 13:06

Наајбрзе струхне јабука кад је зрела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пале

13.11.2017 13:52

Залосно је да се цовек који се зове Милорад Додик определи да је највеци Србин, и Српски националист,Само зато сто је проневерио на стотине милиона,са својим пајдама па сад глуми највецег србина да би се неко сазалио па да му опрости тај огромни криминал и крадју.И сад неце да призна да га је унпрофор и Америка довели на власт тада прије десет година и он их је управо молио обецавајуци им све сто су тразили од њга.после газеци у дубоки криминал морао је измисљати и фолирати са народом да би добио подрску како це нестати ако он небуде на власти.Али додик добро зна да це га и сменити они сто су га и довели на власт али проблем је одговарати за опљцкано али правда мора доци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xбоx

13.11.2017 14:01

Залосно ми смо нација сто нас мрзи цео сет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кондор

13.11.2017 14:22

Па неби друкције и бас наје..ли кад би ти могао станпати паре...итд.и врхобни командант би био ,ух. Србин сам ал недај бозе ,бар док си ти на власти,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

13.11.2017 14:50

Мани се Баја предизборних трикова. За независну српскун се борило деведесетих година док си ти шверцовао. Сада је пут много трновитији и тежи а ти га очито незнаш наћи. него нас водиш у амбис. Немој нас више ти одвајати кумим те богом, имамо ми паметнијих глава. Свим твојим следбеницима бих препоручио приповјетку Радоја Домановића "Вођа", а ти си наш вођа из приче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

13.11.2017 14:58

На солунском фронту се и гинуло и остајало без нога,само не прецизира на чијој страни је дедо био.Већина Босанаца је гинуло за цара Фрању а наравно по успостави краљевине СХС сви су били заједно .Патриотски поз....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Историја

13.11.2017 18:12

Тако је. Западно од ријеке Дрине и сјеверно од Саве и Дунава, у првом свјетском рату, Срби су листом попуњавали инфантеријске регимента црно жуте монархије, у преводу Аустроугарског царства.

Name

Србија

13.11.2017 15:08

Колико видим по коментарима на порталима у Србији, ви бисте прво требали питати да ли се имате коме припојити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

13.11.2017 16:12

Тако је,отцјепљење је једини исправни пут,свако себи,то само Додик може и има храбрости.У отцјепљење па шта драги Бог да...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.11.2017 19:19

Отцјепљење ни Додик више не смије споменути, шта ћеш кад је и на референдум о тужилаштву пљунуо па полизао, није му лако.

Name

Босанац079

13.11.2017 16:12

Цуј солунски фронт а гдје је 2 свијетски или овај задњи његова фамелија није ратовала цуј Косово пореди на Косову 90 посто муслимани Албанци 10 посто срби и логично да је албанско а у босни има 50 посто муслимана 30 посто срба и 20 посто Хрвата није успијео нико босну да подијели у ознаком рату нецес нити неписмени у миру а своју републику српску мозес да упражњавас у босни и Херцеговини јер ста год произведен у републико српској писе Маде ин босна и херзеговина погледајте на паковањима кад купите продукте од васе ткз дрзаве или јос боље пасос и лицну возачку саобраћајну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак11

13.11.2017 16:14

Милораде имени је доста ове босне сву ти њу у републику претвори ако це кренути од нуле да неврацам кредит висе знас како би ми добро досло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трибун

13.11.2017 16:22

Ре за библ Иди на таван и пронадји свето јевандјеле кадилицу крст и икону сто ти је дјед за вријеме турске окупације силом прилика сакрио и силом приморан пресао на ислам имас сансу да се вратис покајање је богу мило!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.11.2017 16:40

Болан, у правосљављу свеукупном нема толико икона колико бисте их ви нама приписали.

Name

Атеист

13.11.2017 17:15

По твом тумацењу ти би се требао веатит твојим претцима док су јос били неандерталци или се историја једног народа мјери од датума који теби пасе? Размисли мало прије него несто "лупис"

Name

маја

13.11.2017 18:17

Да поврати цовјек док ово чита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бансхее

13.11.2017 18:25

По селима РС има пуно зрелих, несприцаних јабука, а и крушака, које отпадају са стабала и труну. Нема тко да бере и сакупља. Труло друштво, зрело као јабука за пропадање !

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

13.11.2017 19:24

ДОДИК МИСЛИ ДА ЈЕ РС ЊЕГОВ ВОЋЊАК ЗРЕЛИХ ЈАБУКА. ШТА ЗНАЧИ ЖИВЈЕТИ У СНОВИМА.НОРМАЛНО ЈЕ ДА СИРОТИЊА САЊА О БОЉЕМ ЖИВОТУ А ДА ТОЛИКО БОГАТ ЧОВИЈЕК САЊАРИ ТО ЈЕ ЗА МЕНЕ ФЕНОМЕН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја са запада

13.11.2017 20:41

Додо ста има болан у Босни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

14.11.2017 06:18

Па хајде висе,расписи тај референдум о одцјепљењу п.....,2018 је,испуни бар једно обецање за ових 16 година од када ј..... овај народ,па куд пукло да пукло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паљанин СДС

14.11.2017 10:32

Република Српска је под твојом управом ТРУЛА ЦРВЉИВА ЈАБУКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вучко

14.11.2017 16:54

Чекај, а како независна? Одакле економија, одакле инвеститори, одакле радна мјеста? Шта с границом? Јесте ли ви нормални ићи у независност с овако неприродном границом код Добоја и у Сарајеву? Додик нема појма о посљедицама независности - био би већи циркус него у Каталонији. Али он се накро пара, њему је свеједно и баш га брига за посљедице. А трпићемо ми...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

14.11.2017 18:52

Ееееееее Дидили, не питас се само ти....... хахахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајвоса

14.11.2017 20:30

Нека нека, ухапсице те кад тад за прање пара и ону вилу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

14.11.2017 21:37

Каква си ти миле будалетина то мајка висе не порадја таква будала се висе не догадја.кога ти висе фолирас.Све сто казес слазес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

15.11.2017 12:23

Добицес ти и зрелих и сирових јабука само покусај провоцирати рат а онда окривљуј бакира зна се да сте се договорили о тој теми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛО

15.11.2017 16:55

Поздрав свима.... Овако. ... Један мој пријатељ, србин из Прњавора,једва чека референдум или отцјепљење РС-а на било који начин. Ја сам муслиман а заједно живимо и радимо у Словенији. И, кажем ја њему: У реду, отцијепите се и шта после??? Мислиш да ће Словенија или нека друга држава у ЕУ признати ту независност? Каже он: Не мора, признат ће Русија... Ок,у реду, а са каквим пасошем ћеш доћи овамо?? Он ме гледа и није му јасно.. Шта гледаш, кажем му ја. Хоћеш узет држављанство Србије јер ћете се вјероватно ујединити? Или руско,можда? ..Србије, Србије, какво руско каже он...Ок,и то је у реду::. А мислиш да ЕУ неће увест санкције и Србији, па визни режим, па све могуће блокаде тако да ћеш моћ само у Русију ић радит. Па ,ако се отцијепите, мислиш да ће те хрвати тек тако пустити преко границе. Спласну његова еуфорија на брзину , не зна шта ће па ми каже: Па ви би и волили да се ми не отцијепимо.. А ја му кажем: Ја,лично,бих волио да се ми отцијепимо од вас, и тако сте нам само на терет. .Било је дискусије још,али не бих да пишем роман о томе како је са неба на брзака приземљен мој добар јаран. И даље смо добри,подијелили би оброк, а знали смо га и дијелити. . Поздрав из Словеније. ПС... За викенд идем пријатељу из Прњавора да залијемо ауто. Купио БМW-а..

ОДГОВОРИТЕ
Name

није вам лако

15.11.2017 17:09

Хтјели ,не хтјели морате се помирити са чињеницом да сте Босанци ,јер вас управо тако ваша "браћа" преко Дрине тако зову,од политичара до медија ,а до обичним грађанима Срније и да не говоримо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

циркус миле додик

15.11.2017 23:17

Људи дали постоји веци ХАРЛОВИНА и СИРОВИНА од баје непостоји сигурно,овај интервију који је дао РТРСУ је толико смесан и наиван свако од она 2до 3 питања које је упитала она јадна новинарка је унапред договорила и само седела као кип изпред онога мамута и ко фол слусала а црвенила се од срамоте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разлаз

16.11.2017 03:44

Турци, брацо, ајмо се разици као људи. Не треба вама Бањалука, Приједор, Добој, Бијељина, Требиње, Истоцно Сарајево. Ста це вам. Како би лијепу дрзавицу имали. Ви би прогледали само од устеде на укидању заједницких институција и кантоналних влада:) Оволико васих коментара на овој теми ме висе радује и охрабрује него прица Председника, само ме залости да пријетите. Као да ви нас мозете убијати и да вам се ниста не десава. Зар би ви гинули за овог Франкенстајна од дрзаве, за ову смијурију?

ОДГОВОРИТЕ