АБА: Звезда против ФМП-а и умора!

Тим Душана Алимпијевића има прилику за повратак у форму и пут тријумфа.

Кошарка 12.11.2017 | 14:15
АБА: Звезда против ФМП-а и умора!
Црвена звезда одиграла је вероватно најлошију утакмицу у сезони на гостовању Уникахи из Малаге у којој је поражена с 79:65. Црвено-белима је потребно да се што пре врате на пут победа, а прилику за то имаће против ФМП-а од 17 часова у хали Пионир.

Сама чињеница да је Звезда добила 14 последњих дуела против тима из Железника говори о томе ко је фаворит и колики фаворит у данашњем окршају.

Звезда ће и на овом мечу играти без Пере Антића, као што је то био случај у Малаги.

"Очекује нас утакмица са добром екипом, која је млада, талентована и у која у својим редовима има пуно потенцијала. Све то пренесено је и у добре игре у АБА лиги. Одлично су вођени од стране Филипа Човћа који је најискуснији и изванредно игра и ову сезону. Већину момака знам одлично. Овај дуел ћемо одиграти практично без тренинга у згуснутом календару. Нећу моћи да рачунам на Перу Антића, а о наступу још неколико играча који имају ситне повреде, одлучићу на дан утакмице” рекао је тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић.

И за њега ће овај меч бити посебан с обзиром на чињеницу да је у Звезду стигао управо из тима из Железника. То ће бити Звездин додатни плус у припреми ове утакмице.

Тренер ФМП-а Владимир Јовановић истиче да је овај дуел важан за његов тим како би могао да види како напредује.

"Утакмица против Црвене звезде за нас представља прилику да наши млади играчи виде где се налазе у односу на екипу која игра Евролигу и уједно прикупе искуство које ће им значити у наставку сезоне. Трудићемо се да будемо достојан ривал и покушаћемо да искористимо сваку шансу која нам се укаже“, рекао је Јовановић.

Алекса Раданов је један од играча који је био на припремама са Црвеном звездом али није успео да уђе у први тим.

„Гостујемо екипи која је једна од најбољих у АБА лиги и сигурно први фаворит за освајање трофеја. Максимално смо мотивисани и покушаћемо да одиграмо што боље и видимо колико можемо у овом тренутку. Имали смо довољно времена да се припремимо и једва чекамо утакмицу“, рекао је Раданов.

Тим из Железника је имао довољно времена за одмор и припрему, али Звезда није јер је у суботу у 13 часова стигла из Малаге у Београд, а већ у недељу у 17 игра дуел с ФМП-ом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар