Жарко Паспаљ се опоравља од можданог удара!

Грег Попович уз Паспаља после можданог удара! Бивши кошаркаш Жарко Паспаљ доживео је мождани удар од кога се опоравља у САД. Уз њега су током опоравка Грег Попович и Владе Дивац.  Жарко Паспаљ доживео мождани удар и налази се у болници у Сан Антонију.

Кошарка 12.11.2017 | 09:45
Жарко Паспаљ се опоравља од можданог удара!
Дивац је дошао у Сан Антонио дошао да обиђе легендарног "Паљу" на путу до Њујорка, где његови су његови Кингси играли против Никса.

Тренер Сан Антонио Спарса Грег Попович је такође уз Паспаља, кога је пре 28 година драфтовао управо тим "Мамуза".

Паспаљ је у Спарсе отишао током 1989. године, вратио се после годину дана у Европу и играо је за више тимова пре повлачења 1998. године. 

Главни тренер Спарса је тада био Лери Браун, а помоћник је био Грег Попович који сада помаже Жарку Паспаљу.

Некадашњи кошаркаши ас Жарко Паспаљ током борвак у Сједињеним Америчким Државама доживео је мождани удар и налази се у болници.

Бивши репрезентативац Југославије опоравља се у болници у Сан Антонију, а недавно га је посетио велики пријатељ и бивши саиграч из Партизана и репрезентације Владе Дивац, пише Еурохупс.

Специјализовани кошаркаши поратл износи и да Паспаљу помаже легендарни тренер "мамуза" Грег Поповић. Њихово пријатељство датира још из 1989. године, када је Паспаљ одиграо прву НБА сезону за Спарсе.

Поповић је у то време био асистент главном тренеру.

Паспаљ већ дуже време има срчаних проблема. У марту 2001. преживео је озбиљан срчани удар док је рекреативно играо фудбал у Атини и лежао је у болници неколико недеља. Други срчани удар је преживео у јулу 2001.

Познат је као страствени пушач, а 2005, током дискусије на РТС-у у вези срчаних проблема, изјавио је да два срчана напада нису била довољна да га натерају да престане са пушењем и да промени начин живота.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар