Цибона остала без тренера!

Најтрофејнији хрватски клуб споразумно раскинуо уговор са Слободаном Суботићем.  Цибона тражи новог тренера! Слободан Суботић није "преживео" серију од три пораза у АБА лиги, уз један додатни у првенству Хрватске. . .

Кошарка 12.11.2017 | 08:15
Цибона остала без тренера!
Слободан Суботић више није тренер Цибоне. После четири узастопна пораза од Партизана, ФМП-а, Хермеса и Задра видело се да ствари не иду у добром смеру и Суботић је постао бивши.

Цибона је у петак поражена на свом терену од Задра после 21 узастопне победе у Драженовом дому над тим ривалом.

После утакмице Суботић је признао како их тај пораз гура у велике проблеме, а у суботу је стигла потврда како он више није тренер Вукова. Раскид је био споразуман, наводи се на званичном сајту клуба.

Има новог тренера још није познато, али биће објављено наредних дана. Свему је вероватно “помогла” и свађа са Луком Жорићем који није био задовољан њиме па је отишао из екипе, али се напрасно вратио.

Већ се знају и потенцијални наследници Суботића - како преноси Тпортал, у питању су Анте Назор, Вељко Мршић и Јосип Сесар.

Пала је, дакле, и прва тренерска "глава" ове сезоне у АБА лиги!

После узастопних пораза од Партизана, ФМП Железника и у петак увече од Задра, Цибона и Слободан Суботић (61) споразумно су прекинули сарадњу, започету пре нешто мање од пет месеци.

Испоставило се да је Суботићу "пресудио" кош Луке Божића за 80:78 у корист Задрана, али вероватно је удела имао и сукоб са најбољим играчем екипе, ветераном Луком Жорићем.

Када се на све то дода пораз од Хермес Аналитике на домаћем паркету, у оквиру А1 хрватске лиге, смена није никакво изненађење.

Суботић је оставио "цибосе" у доњем делу табеле са скором 3-5, а најсветлија тачка током његовог боравка на клупи свакако је победа над Цедевитом у градском дербију.

До гостовања Игокеи у наредном колу остало је још осам дана, сасвим довољно да управа загребачког клуба пронађе новог шефа стручног штаба.

Слободан Суботић рођен је у Херцег Новом, али има пасоше Словеније и Грчке, где је годинама успешно играо за Арис (освојио пет титула првака државе и пет купова) и затим радио као тренер Ираклиса, АЕК-а, Ариса, Панатинаикоса (две титуле), ПАОК-а и Олимпијакоса.

Тренирао је још репрезентацију Словеније, италијански Јези, Сплит, Цедевиту и либански Ал Ријад.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар