Џорџ издоминирао, сјајни Јанис, Боби без минута!

Крило Оклахома Сити Тандера Пол Џорџ предводио је своју екипу до победе над Лос Анђелес Клиперсима 120:111 у мечу у ком је убацио Клиперсима 42 поена.

Кошарка 11.11.2017 | 14:15
Џорџ издоминирао, сјајни Јанис, Боби без минута!
Од српских играча, на НБА паркетима није било ниједног. Тео због повреде не игра већ дуже времена за Клиперсе, Минесота, Кингси и Нагетси нису играли по распореду.

Своју утакмицу су играли једино Детроит Пистонси који су победили Атланта Хоксе са 111:104, али је Бобан Марјановић одлуком тренера Стена Ван Гандија још једном остао на клупи.

Тандери су победом над Клиперсима прекинули низ од четири пораза. Њихов први плејмејкер Расел Вестбрук је пре два дана рекао да се не брине због тренутне форме своје екипе, а онда је у ноћи између петка и суботе Џорџ нападачки "експлодирао". 

Џорџ је био изузетно прецизан (13/22), а Клиперсима није помогла ни невероватна партија Луа Вилијамса који је Тандерима убацио 35 поена. Главни играч тима из Лос Анђелеса Блејк Грифин шутирао је само 5 од 19 из игре и имао је 19 поена. 

Расел Вестбрук је имао 22, а Кармело Ентони 14 кошева. На другој страни је још Риверс уписао 17 поена. 

Тандери су у првом полувремену имали предност од осам поена (63:55) да би тројком Кармела Ентонија повећали разлику на 15 и у наставку. Највећа предност Тандера је била 20 поена, али су до 105:105 успели да је испусте после тројке Остина Риверса. 

Међутим, само један кош из игре у последња три минута за тим из Лос Анђелеса и Тандери враћају предност за победу.

Бостон је уписао 11. победу заредом и наставио свој невероватан низ против Шарлот Хорнетса 90:87 у неизвесној утакмици у којој није било Гордона Хејворда, Ала Хорфорда, а из игре је врло рано изашао и главни мотор екипе, Кајри Ирвинг.

Ирвинга је током утакмице повредио Арон Бејнс, када га је ударио лактом и потом је сав терет спао на млађе играче Бостона. Повукао је Џејсон Тејтум који је убацио 16 поена, Шејн Ларкин исто толико.

Селтикси су и у последњој четвртини губили двоцифреном разликом и када се повредио Ирвинг деловало је као да ће готово сигурно изгубити. Уместо тога, тренер Бред Стивенс је "погурао" екипу тајм-аутом, па је Шарлот уписао четврти узастопни пораз. Бостон је на старту четврте деонице направио серију 16:3.

Кемба Вокер је био најбољи у екипи "Стршљенова" са 20 поена и 11 асистенција.

Јанис Адетокумбо је са 28 поена предводио Милвоки Баксе до победе над Сан Антонио Спарсима 94:87 у утакмици у којој је дебитовао и Ерик Бледсо.

Осим 28 поена, Јанис је имао и 12 скокова, пет асистенција и чак четири блокаде. "Грик фрик" је још једном био доминантна сила на паркету јер једини момак који би можда могао да га чува, Кавај Ленард још увек не игра због повреде.

Спарси су предвођени Ламаркусом Олдриџом са 20 и Мануом Ђинобилијем са 18 поена у трећој четвртини успели да се са 14 поена заостатка приближе на само три. Тиме су учинили неизвесним почетак последње деонице. Бледсо и Адетокумбо су у тим тренуцима били на клупи, али су ушли на време да сачувају своју екипу пораза, а Бледсо је поготком на два минута пре краја повећао предност на четири кошаи то се испоставило као један од одлучујућих тренутака у мечу.

Бледсо је постигао 13 поена и имао седам асистенција и четири скока, па су Бакси победили после четири пораза.

НБА Резултати:

Детроит Пистонс – Атланта Хокс 111:104
Бостон Селтикс – Шарлот Хорнетс 90:87
Чикаго Булс – Индијана Пејсерс 87:105
Оклахома Сити Тандер – Лос Анђелес Клиперс 120:111
Финикс Санс – Орландо Меџик 112:128
Сан Антонио Спарс – Милвоки Бакс 87:94
Јута Џез – Мајами Хит 74:84
Портланд Трејлблејзерс – Бруклин Нетс 97:101

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар