Алимпијевић: Не можемо више овако!

Најгоре полувреме од почетка сезоне! Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић сматра да је његова екипа у поразу од Уникахе одиграла најгору утакмицу од почетка сезоне.  

Кошарка 11.11.2017 | 15:15
Алимпијевић: Не можемо више овако!
Фуриозан почетак Уникахе, пет тројки Сасу Салина и резултат 20:4 наговестили су како ће изгледати остатак меча домаћина и Црвене звезде мтс.

Гости из Београда успели су да се у трећој деоници усредсреде, да се примакну на шест поена заостатка, али је Немања Недовић одбио тај налет, убацио девет поена у кратком периоду и увео утакмицу у миран крај.

После утакмице, тренер црвено-белих Душан Алимпијевић указао је на јако лошу игру свог тима у првих 20 минута.

"Једноставно је вечерас. Уникаха је одиграла одличан меч, а мој тим је можда одиграо најлошије полувреме у Евролиги ове сезоне. Одиграли су агресивно, изгурали су нас осам метара од коша и били смо веома пасивни у нападу. Не можемо да играмо више овако", рекао је тренер Звезде.

На питање зашто је Џејмс Фелдин у трећој четвртини неповратно напустио паркет, Алимпијевић је рекао да је то била његова одлука.

"То је нормално у кошарци, ништа специјално. Моје мишљење је да је био веома лош у одбрани и то је то", додао је шеф струке црвено-белих.

Уникаха је са 79:65 победила на свом терену, а Звезди је то други узастопни пораз у Евролиги. Црвено-бели сада имају скор 2-4.

"За мене је врло једноставно, моје мишљење је да је Уникаха одиграла одличну утакмицу, а моја екипа је одиграла најгоре прво полувреме у Евролиги ове сезоне. Они су играли агресивно, притискали су нас на осам метара од коша, а ми смо били пасивни у одбрани. Не можемо више да играмо тако", рекао је Алимпијевић за сајт Евролиге. 

У победи Уникахе је најбољи са 17 поена био бивши играч Звезде Немања Недовић, а некадашњи првотимац Партизана Драган Милосављевић је убацио 12. Њихов тренер Ђоан Плаза каже да је екипа веровала да може да победи од самог почетка, али ће се трудити да неке грешке сведе на минимум. 

Такве грешке, могле су да коштају Уникаху победе када је Звезда са +20 спустила на једноцифрену разлику у трећој деоници. 

"Срећни смо због победе. Водили смо мислим 14 разлике на полувремену и то је остало и на крају. У трећој четвртини смо имали проблеме, као што смо радили против Басконије и то је нешто на чему морамо да радимо и избегнемо лоше одлуке. Учимо и мислим да никада нисмо победили Звезду код куће. Али веровали смо у победу. С овим нивоом агресивности опет смо имали проблеме али сам све у свему срећан због тога што сад имамо 3-3",рекао је Плаза.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар