Надам се да ћемо у Кини 2019. играти сви!

Укључујући НБА играче! "Злато у наредних неколико година ће бити круна наше генерације".

Кошарка 12.11.2017 | 22:15
Надам се да ћемо у Кини 2019. играти сви!
Милан Мачван је као капитен предводио Србију на претходном Европском првенству, а биће један од битнијих играча и у квалификацијама за Светско првенство 2019. године.

Управо због тога је дао изјаву за сајт Фибе где је говорио о свом односу према националном дресу, амбицијама и плановима.

После четири сребра, велика жеља је злато.

"Радујемо се годинама које следе како бисмо коначно освојили златну медаљу. То ће бити круна наше генерације. Мало нам је недостајало среће откако смо ушли у сениорску репрезентацију 2009. године. Освојили смо четири сребрне медаље - две у Европи и једну на Светском првенству и Олимпијским играма", рекао је Мачван.

Можда је 2019. права шанса за злато.

"Бићемо на највећој позорници кошарке у Кини. Бићемо око 30 година стари, имаћемо велико искуство. Надам се да ће сви доћи да играју - укључујући наше НБА играче - и то ће бити најјача могућа постава 2019. године".

После другог места на Европском првенству Мачван је био расположен да се врати у Минхен и да што пре заборави на пораз у финалу.

"Био сам срећан када је сезона почела да не бих морао да размишљам о Евробаскету. Нисам задовољан поразом у финалу. Знам да нам амбиције нису биле ишле када смо дошли на турнир, али нико не игра да би изгубио финале. Желели смо злато, али морамо да живимо са неким поразима и да учимо из њих. Тако да у будућности морамо да будемо бољи. Још једно финале из ког вучемо искуство. Пробаћемо да дођемо до злата у наредних неколико година".

Србија 24. новембра игра против Аустрије, а три дана против Грузије. Оба меча играју се у Пиониру.

"Биће лепо играти у репрезентацији поново. Ростер ће мало бити промешан, али на крају морамо да одрадимо свој посао. Ради се о поносу играња за репрезентацији. Велика је то част. Морамо да се квалификујемо за Светско првенство".

Дружење у репрезентацији је посебно и нешто што издваја нашу репрезентацију од других националних тимова.

"Увек је лепо видети позната лица, пријатеље. Имамо веома добру хемију, тако да је веома лепо провести време са тренерима, саиграчима, медицинским особљем. То је нешто чему се много радујем, као и сви ми. То је уживање".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар